Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yeni kitaplar

çınar1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
59
Tepkime puanı
4
liberal.jpg


ARI SANAT YAYINEVİ
arisanat@mynet.com
Çatalçeşme Sk. No:19/1 D:3 Cağaloğlu / İST
Tel:0212 520 41 51 Faks:0212 514 51 39


“C.B.MACPHERSON’UN
LİBERAL DEMOKRASİ ELEŞTİRİSİ”
Dr. Naci İSPİR

Felsefe kitapları: 3
196 Sy, İthal kağıt, 13,5x21cm 1. Basım. Ocak – 2008
Fiyatı: 10,00YTL
ISBN 978-975-8525-98-0

Liberal demokrasinin içerisinde bir yandan ontolojik ve ahlaki öte yandan da siyasi anlamda bir takım yetersizlikleri barındırdığını göz önünde bulundurarak onu temelden bir eleştiriye tabi tutan C.P.Macpherson’un düşüncelerinin bir yönüyle Liberal Demokrasinin bir kritiği, diğer yönüyle de Liberal Demokrasinin kendisini yeniden inşa etmesi için önemli bir katkı niteliği taşıdığını söyleyebiliriz…



kitaplik114.jpg


Marcel Proust’un Dünyası

Kitap-lık dergisinin Mart sayısında Marcel Proust üstüne geniş bir dosya var. Modern romanın ustalarından Proust’un yaşamı, yapıtları, yaşamı ve yapıtları arasındaki ilişkiler, yarattığı kişiler ve kurduğu anlatı evrenini ortaya koyan “Marcel Proust: Bir Roman Yaratmak” dosyasını yazar-çevirmen Mehmet Rifat hazırladı.

Hilmi Yavuz’la Kayboluş Şiirleri, Türker Armaner’le Tahta Saplı Bıçak üzerine söyleşiler; Uğur Kökden, Emin Özdemir, Gürsel Korat, Hulki Aktunç ve Eray Canberk yazılarıyla; İnan Çetin, Yavuz Ekinci ve Yalçın Tosun öyküleriyle; Ali Püsküllüoğlu, Süreyya Berfe, Hulki Aktunç, Ahmet Ada, Ebubekir Eroğlu, Oya Uysal, Seyhan Erözçelik, Ali Asker Barut, Celâl Soycan, Çiğdem Sezer, Yücel Kayıran, Mehmet Can Doğan, Ömer P. Yılmaz, İspanyol şairler J.M.C. Bonald ve P. Gimferrer şiirleriyle; Tuncer Erdem ve Turgut Yüksel çizgileriyle Kitap-lık’ın Mart sayısında.


Kitap-lık 114, Mart 2008 (130 sayfa), 6 YTL

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık
İstiklal Caddesi No: 161 Beyoğlu 34433 İstanbul
Telefon: (0212) 252 47 00 (pbx) Faks: (0212) 293 07 23
https://www.ykykultur.com.tr
e-posta:ykkultur@ykykultur.com.tr
İnternet satış adresi: https://www.alisveris.yapikredi.com.tr

18osmanli.jpg


18. Yüzyılda Osmanlı

18. Yüzyıl Osmanlı toplumu için çok yönlü bunalımın derinleştiği dönem demektir. 16. yüzyıl ortalarından beri ekonomik ve toplumsal bakımdan derin sarsıntılar yaşayan Osmanlı toplumu 18. yüzyıl başında Lale Devri ile bir değişim hareketine sahne olmuş ama bu hareket kalıcı sonuçlar doğurmadığı gibi bunalımın derinleşmesini de engelleyememiştir.

Öte yandan 18 yüzyıl boyunca sürüp giden savaşlarda devleti mali açıdan zayıflatmış, devletle halkın arasını daha da açmıştır. Büyük ölçüde çözülen toprağa bağlı köylülük tarımsal üretimde düşüşe yol açtığı gibi iç göçü de hızlandırmış bunun sonunda büyük kentlerin iş güç düzeni altüst olmuş yolların ve yerleşim yerlerinin güvenliği büyük bir sorun haline dönüşmüştür.

İşte Prof. Dr. Yücel Özkaya’nın çalışması bu sancılı ortama olanca çıplaklığıyla betimliyor. Merkezdeki taşradaki kurumsal bozulmayı devlet – halk ilişkilerinde gittikçe derinleşen güvensizliği, bu gelişmelerin yarattığı âyanlık kurumunu toplumun nasıl bir evrimleşme yaşadığını birinci el kaynaklardan izlemenizi sağlıyor. 19 yüzyılda yaşanacak büyük değişim öncesi Osmanlı toplumunu geniş bir panaromasını çiziyor.

18. YÜZYILDA OSMANLI TOPLUMU / Yücel Özkaya
412 sayfa, 20 YTL

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık
İstiklal Caddesi No: 161 Beyoğlu 34433 İstanbul
Telefon: (0212) 252 47 00 (pbx) Faks: (0212) 293 07 23
https://www.ykykultur.com.tr
e-posta:ykkultur@ykykultur.com.tr
İnternet satış adresi: https://www.alisveris.yapikredi.com.tr
 

çınar1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
59
Tepkime puanı
4
bahtiyarol.jpg


Vera’nın Kaleminden Nâzım

Vera Tulyakova Hikmet, Nâzım Hikmet’in ölümünden sonra, onunla yaptığı söyleşiler olarak nitelendirdiği bu kitabında, şairin ülkesinden ayrıldıktan sonra, 1951’de üçüncü ve son kez gittiği Sovyetler Birliği’nde, coşkulu gençlik yıllarında idealinde yarattığı sosyalizmin gerçekleştirilememesi ve yeni insan tipinin yaratılamaması karşısında yaşadığı hayal kırıklıklarını, şaşkınlıklarını, acılarını; SSCB’de 20. Kongre öncesinde ve sonrasında Merkez Komite’nin sanata ve sanatçılara olan yaklaşımını, Sovyet Yazarlar Birliği çerçevesinde yaşanan olayları ve bütün bunların karşısında Nâzım Hikmet’in taviz vermez duruşunu anlatıyor.

Nâzım Hikmet’in derin yurt sevgisi, karısı Vera’ya duyduğu sınırsız aşk ve kıskançlıkları; Aragon, Neruda, Erenburg, Pasternak gibi dünyaca ünlü yazarlarla yakın dostluk ilişkileri ve edebiyat tartışmaları; ölüm önsezileri ve korkusu, çizgi dışı aşkları, şairin iç dünyasına girilerek, kişisel duygularıyla içten ve şiirsele varan bir dille aktarılıyor.

Kitabın son sayfalarındaki ölüm üzerine söyleşiler, insanı derinden sarsan ölçülerde…

Bahtiyar Ol Nâzım / Vera Tulyakova Hikmet
Çev: Hülya Arslan
458 sayfa, 20 YTL

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık
İstiklal Caddesi No: 161 Beyoğlu 34433 İstanbul
Telefon: (0212) 252 47 00 (pbx) Faks: (0212) 293 07 23
https://www.ykykultur.com.tr
e-posta:ykkultur@ykykultur.com.tr
İnternet satış adresi: https://www.alisveris.yapikredi.com.tr

kadinlar.jpg


Mücadeleci Kadınlar

Eser Adı: Milli Mücadele ve Mücadeleci Kadınlar
Eserin Altbaşlığı: -
Orijinal Dil: Türkçe
Yazar: Mustafa Tarakçı
Yayın No: 10
Tür No: 2
Kitabın Türü: Tarih


Katkıda Bulunanlar
Editör: Fethi Murat Doğan
Düzelti: Doğan Selçuk Öztürk
Kapak Tasarımı: Fahrettin Taşdelen

Özellikler

Cilt Bilgisi: Karton Kapak
Kağıt Bilgisi: İthal Kağıt
Basım Tarihi: Mart 2008
Sayfa Sayısı: 224
Kitap Boyutları: 13,5x21
ISBN No: 978-975-01592-9-9
Etiket Fiyatı: 12,00 YTL
Çıkış Tarihi: 05.03.2008

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Tarakçı (Em. Kur. Alb.) tarafından kaleme alınan kitabın editörlüğünü, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fethi Murat Doğan yapmıştır.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ÇIKARILAN KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan istiklal mücadelesinin zafer ve bağımsızlıkla taçlanmasında büyük rolü olan ve o ateşten gömleği teninde hisseden milli mücadelenin cesur kadınları zulme, işgale, kıyıma ve onursuzluğa başkaldırmışlardı. İşgal ve savaş yıllarında her türlü mahrumiyete, her türlü cefaya, acıya katlanan, kürsülerden halka hitap eden, fabrikalarda çalışan, dernekler ve vakıflar kurarak toplumsal hayata katılan kadınlar, bize sadece özgür bir vatan değil, onurlu bir mücadele örneği de bırakarak yolumuzu aydınlatmışlardır.

“Milli Mücadele ve Mücadeleci Kadınlar” isimli değerli çalışma, bizlere bu hakikati bir kez daha hatırlatıyor.

Av. Nimet ÇUBUKÇU - Devlet Bakanı

Okuyucuya, kadını adeta bir “****” gören anlayış ile kadını “kafes arkasına” iten anlayış arasında kalmaya isyan eden Anadolu kadınının, bir milletin yeniden doğuşunu omuzlarında nasıl taşıdığını,

bu uğurda verdiği onurlu mücadeleyi tekrar yaşatan bir kitap...

Dr. Meral AKŞENER - TBMM Başkanvekili

Elinizdeki kitap, insan üstü bir mücadelenin bugüne kadar önemli ölçüde göz ardı edilen bir bölümüne ışık tutuyor; kadın savaşçılara. Ülkelerinin egemenlik ve bağımsızlığı tehlike altına girdiğinde, onurlu bir halkın, kadınıyla erkeğiyle nasıl bütünleşebileceğinin de bir örneği bu mücadele. Kadın, hayatın her aşamasındaki mücadelelerde olduğu gibi, İstiklal Savaşı’nın içerisinde de erkeğinin yanında, önünde, ardında. Bu ülkeyi birlikte kurduğumuzu ve onu sürdürme sorumluluğunu da birlikte paylaştığımızı gösteren bir eser elinizdeki kitap.

Prof.Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN - Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

Anadolu kadınının zor koşullar altındaki onurlu direnişi, tarihimizin yönünü değiştirecek bir zaferin kazanılmasına önemli katkı sağlamıştır. Cephe gerisinde askerlere destek veren ve işgale karşı halkın örgütlenmesine yardım eden kadın kahramanlarımızın hikayeleri, Türk kadınının mücadeleci ve kararlı karakterini ortaya koymaktadır. Milli mücadele dönemi ve dönemin efsaneleşen kadın kahramanlarının katkıları, bugün de hepimize gurur ve cesaret vermektedir.

Dönemi konu alan bu eserin, milli mücadeleye destek veren kadınları daha iyi tanımamıza olanak sağlayarak, tarihimizin en onurlu sayfalarından birine ışık tutacağına inanıyorum.

Arzuhan Doğan YALÇINDAĞ - TÜSİAD Başkanı

Hocapaşa Mh. Ebussuud Cd. Ağaoğlu Han No: 65 Kat:3 34110 Sirkeci / İstanbul

Tel: 0212 527 79 21 Faks: 0212 527 79 22
 
Üst