Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Zoom Kare Oluşması

alikaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.birport.net
Merhaba arkadaşlar,

X5 de bir sorunum var... Zoom yaptığım zaman renkler kareleşiyor.. resim olarak gönderiyorum bir ilgilenirseniz sevinirim.

sorun.JPG

Benzer konular

UkeLa_ChoCuK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.facebook.com
Resimden anladığım kadarıyla kareleşmesinin sebebi pixel tabanlı bir resim göndermiş olmanız...
Vektör tabanlı bir çalışmada aynı sıkıntıyı görüyorsanız eğer durum farklı...

Saygılar...

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım vektörde bu tür sorun pek olmaz bitmap ise doğrudur bir örnek gönderiyorum tex ve resim yaptım..:)
VxrU6.jpg

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
zoom yaptığınız zaman renklerin kareleşmesi...

diğer arkadaşların da dediği gibi...
bitmap çalıştığınız için, pixel görünüm oluşması çok normal vede doğal,
vektöreldeki gibi keskin ve pürüzsüz bir görünüm beklentiniz olmasın,
çünkü bitmap çalışıyorsunuz, ( en alttaki statü banner 'de yazıyor zaten ) :)

faydalı olması dileğiyle...

alikaraman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.birport.net
mesajlarınız için teşekkür ederim lakin şunu eklemek istiyorum. x5 de bu sorunu veririken x4 bu sorun vermiyor acaba bu nedir ?

tekrar ilginiz içinde teşekkür ederim arkadaşlar.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
hayır bunda yanlışınız var,

bu söylediğinizi bir görselle destelemeniz gerekir ki

biz de görelim.

pfdundar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
x4 de yaptığınız bir vektörel çalışmayı bitmap olarak kaydedip x5 te açmış olma ihtimaliniz var mı?

UkeLa_ChoCuK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.facebook.com
Karelerden kastın ekranı kaplayan diğer çizgiler ise ;

View > Setup > Grid and Ruler Setup
Açılan pencerede " Show Grid " kutucuğundaki işareti kaldırın,

Daha açıklayıcı olması açısından Resimle işaretledim ;

2y95M.jpg

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
mesajlarınız için teşekkür ederim lakin şunu eklemek istiyorum. x5 de bu sorunu veririken x4 bu sorun vermiyor acaba bu nedir ?

tekrar ilginiz içinde teşekkür ederim arkadaşlar.

Sen yeni çalışma sayfası açarken Web Page sayfası açmışsın:) Size'den a4, a3 vb sayfa seçersen bu sorun olmaz...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Olayın farklı konumlara taşınmaması için;

x4 de yaptığınız bir vektörel çalışmayı bitmap olarak kaydedip x5 te açmış olma ihtimaliniz var mı?

Karelerden kastın ekranı kaplayan diğer çizgiler ise ;

View > Setup > Grid and Ruler Setup
Açılan pencerede " Show Grid " kutucuğundaki işareti kaldırın,

Daha açıklayıcı olması açısından Resimle işaretledim ;

Sen yeni çalışma sayfası açarken Web Page sayfası açmışsın:) Size'den a4, a3 vb sayfa seçersen bu sorun olmaz...

*. Maximum zoom seçeneğinde bahse konu milimetrik kareler ;
çalışma sayfamızda jpeg, tiff, bitmap uzantılı görsel olması durumunda sayfamız bu şekilde görünür.

umarım bu yeterince açıklayıcı olur,
faydalı olması dileğiyle.

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese merhaba,

Corel Draw eğitmeni olarak, ki yalnızca Corel Draw için değil, diyebilirim ki, her sistematik bir bilginin yerini hiçbirşey tutamaz.

Aslında çok basit bir bilginin, düzenli ve düzeyli bir eğitim alamamaktan dolayı es geçildiğini üzülerek görmekteyim.

Yazmayı düşündüğüm Corel Draw kitabımda, bilgiyi sistematik olarak ve deneysel (proje bazlı) olarak aktarmayı planlamıştım. Fakat, piyasada ne yazık ki artık bu tip kitaplar satılmıyor. Bu yüzden çalışmamı epeyce ilerlettiğim halde yarım bırakmak zorunda kaldım.

Konuya gelecek olursak...

Corel Draw; yalnızca baskıya yönelik değil, aynı zamanda web ve interaktif çalışmalar için de oldukça uygun bir programdır.

Bu yüzden, örneğin web'e yönelik bir çalışmada, vektörel bir nesnenin, webde nasıl göründüğüne dair gereksinim hep vardır. Fakat bunu, nesneyi bitmap haline getirmeden görmek gereklidir. Yani, web için hazırladığınız sayfayı, daha yayınlamadan webde nasıl görünüyor diye incelemek gerektiği zaman bunu hemen yapabilmeliyiz.

Çalışmanızın herhangi bir anında, nesneleri bitmap'e çevirmeden, ekranda çözünürlüğünün nasıl göründüğünü test edebilmek için View menüsündeki pixels komutunu girmeniz gerekir.
Fakat bu komutun karşılığını ancak zoom yaptığınız zaman farkedersiniz.

Bu komutu verdiniz, ama çalışmanızı siz tabii ki web'de 72 dpi (veya o civarda) yayınlayacaksınız. O zaman daha dökümanınıza başlamadan önce File menüsünden New satırıyla yeni bir döküman oluştururken, bu penceredeki Rendering resolution satırını 72 dpi olarak girmelisiniz.

Sonuç
Corel Draw mühendisleri bu satırı yalnızca efectlerdeki bitmap etkisinin çözünürlüğü için değil, aynı zamanda bu görüntüleme tekniği içinde koydular. Artık sayfanızın web'de nasıl görüneceğine dair, web tarayıcıya, herhangi bir formatta (html vs.) çevirmeden test edeceksiniz demektir.

Son söz:

Çok güçlü rakiplerine rağmen, "Corel gibi programın olsun, bir milyon borcun olsun!"

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Herkese merhaba,
Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN

Sayın Tuncer ÖZKAN;

sorunun kaynağı ve çözümü noktasında ki bilgiyi ben mi göremiyorum?
konu sahibi arkadaşın sorunu ile sizin anlattıklarınızın arasında nasıl bir ilişkilendirme yapılabilir?

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tekrar merhaba,

Burada, arkadaşımızın sorunu ile benim anlattıklarım arasında lineer (doğrusal) bir ilişki vardır.

Ama görünen o ki, daha detaylı açıklamam gerekiyor. Oysa oldukça sitem yüklüydü sözlerim. Bu sitemden kendime de paylar çıkarmalıyım. Daha anlaşılır olma adına sözcüklerimi daha dikkatli seçmeliyim.

Şimdi arkadaşımızın gönderdiği ekranı inceleyelim.

Merhaba arkadaşlar,

X5 de bir sorunum var... Zoom yaptığım zaman renkler kareleşiyor.. resim olarak gönderiyorum bir ilgilenirseniz sevinirim.

sorun.JPG

Burada arkadaşımız, herhangi bir nesneden, hele hele bir bitmapdan bahsetmiyor. Zaten dikkatlice bakacak olursanız, piksellerin çerçevelerini görürsünüz. hatta beyaz kısımlarda bile bu vardır.
Oysa bir fotoğrafın piksellerinde çerçeve yoktur!

Böyle bir durumu, olsa olsa 64bitlik Photoshop CS5 de view>show menüsünden pixsel grid komutuyla görürsünüz. 32bit'de bunu da göremezsiniz..

Şimdi de, size benim yaptığım ve aynı dili konuşmak adına, arkadaşımızın nesnelerinin aynısını, bir önceki mesajımda anlattığım gibi yayınlıyorum.

buislerecokuzuluyorum.png

Ne dersiniz, sorun ile çözüm arasındaki ilişkiyi farkedebildiniz mi?

Hâlâ anlaşılmadıysa, konuyu bir de video haline getirebilirim. Ama o zaman benden bu kadar tevazuyu beklemeyin..

Dikkatli günler dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Sayın Tuncer ÖZKAN;

sorunun kaynağı ve çözümü noktasında ki bilgiyi ben mi göremiyorum?
konu sahibi arkadaşın sorunu ile sizin anlattıklarınızın arasında nasıl bir ilişkilendirme yapılabilir?
Çözüm şu satırlarda gizli:

"View menüsündeki pixels komutunu girmeniz gerekir. "

Yani view menüsünden Enhanced'i seçtiğinizde sorun diye tanımlanan durum ortadan kalkacaktır.

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar,

sorun.JPG

Kardeşim wiew menüsü altında dördüncü beşinci sıralarda "Enached" diye bir seçenek olacak onu seç sorunun çözülecek...:wink:

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Dikkatli günler dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN

öncelikle belirtmek isterim ki;
X5 özelliklerindeki bu ayrıntıyı;
siz ifade ettikten sonra inceleme fırsatım oldu.
sebebi ise 3 senedir daimi X4 kullanıyorum,

Tuncer ÖZKAN ve Kürşad ÇAKIR
katkılarınız için teşekkürler.

Son düzenleme: