Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Alaylı Bir Grafiker Adayının Profesyonel Olma Çabası

G@E@C@E

Acemi Tasarımcı
Web sitesi
www.katilkazan.net.tc
Tüm tasarımcı arkadaşlara selamlar. Dostum ne güzel izah etmişsin kendini. Sana cevap yazan TASARİMAN rumuzlu arkadaşın değindiği çok önemli bir nokta var. Bu işin öğrenilecek dersi alanıcak yeri sadece program bilgisi. Sonra kişinin tamamen kendi yeteneğine kalıyor. Ben kendimi hep bir ressam gibi düşünürüm. Tasarım yaparken yeni bir resim çizen ressam gibi heyecan duyarım. Tabiki başkalarının yaptığı tasarımlar ve çalışmalar insana yeni fikirler verebiliyor. O yüzden de sadece kendi çalışmalarınız dışında bütün bulabildiğiniz, görebildiiğiniz çalışmalara bakıp incelemek lazım. Herbirinden yeni bir fikir ve bu fikir ışığında kendi fikirlerinizi birleştirip ortaya yepyeni harika bir tasarım çıkarabilirsiniz.
Ne kadar okursanız okuyun, üniversiteler v.s eğer göz estetiğiniz ve kapasiteniz iyi değilse yaptıklarınız taklit, kopya veya sıradanlığın ötesine geçemez. Ama göz estetiği kazanılmaz değildir. fakat herkes için bi sınırı var galiba. Çünkü ben sürekli olarak yeni insanalar hatta hayatında hiç bu işlerle ilgilenmemiş insanlara bu işi öğretmeye çalışıyorum. Ve onlardan da çoğu zaman bişeyler öğreniyorum. Ama görüyorum ki hiç bilmeyen biri bi çıkıyor göz estetiği o kadar hoş olmalı ki harika birşey çıkarıyor ortaya ama birisine de ne yaparsam ne söylersem söyleyeyim aynı noktada sıradanlığını koruyor. Fakat burda önemli nokta yeteneği olan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kimseye fazla birşey sormadan gazeteler, dergiler, tasarımlar ne varsa bulup inceliyor. Zaten bunu yapan birey kendini geliştirmeye de mahkum oluyor.
Gerçekten bu işin sonu yok her dakika yeni bir şey öğrenibiliyorsunuz. Bu işi iyi yapabilmenin bir şartı da çok iyi bir gözlemci olmanız bence. Etrafınızı ne kadar iyi gözlemleyebiliryor ve analiz edebiliyorsanız tasarım yaparken bunu çözümlemekte o kadar kolay olacaktır.
Mutlu yıllar arkadaşlar. Hepinize iyi çalışmalar. Bu ressam resim çizmeye gidiyor. Umarım bir gün hayalleriminin ötesindeki resmi çizebilirim. Sevgilerle...

Dirigente

Acemi Tasarımcı
Sİyah Ülkelerİn YaĞmur KuŞlari Ceplerİmde

melih19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
grafik tasarımda henüz 1. yılımı doldurdum söylediklerinize şimdiden ayrı ayrı katılıyorum..
ama gerçekten güzel iş bence olmayan bir şey üretmek harikaa

unılee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ajansla matbaa olayını iyi kavramak gerekir. daha genç ve bu işe hevesli biri olarak derimki: teknik bilgi ile sanatsal bilginin bir arada bulunması ve her ele düşen bir yetenek değil malasef.

vilareal_sanfran

🌱Yeni Üye🌱
Temel sanat egitimi almadan, sadece software kullanarak, elementleri suraya buraya yerlestirmekle grafiker olunmaz. Egitimli grafikerlerin isleri her zaman acikca kendini belli eder. Cunku egitimli adam cizimden, sanat tarihinden, grafik dizayn tarihinden (ve orneklerinden), typographyden, renklendirmeden, kaligrafiden, yaptigi isin duygusal modundan ve daha bir cok seyden anlamak zorundadir. SOylediklerim bir cok kisiyi rahatsiz edebilir fakat gercekler bunlar...