Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Angelina Jolie illüstrasyon

ÇayLAk93

🌱Yeni Üye🌱
2 hafta oldu bişielr yapmaya calısıyorum ama nafile zorlanıyorum galiba daha öğrenmem gerekenler var ama yaptıgım ilk calısmayı koyacagım kesin 50 tane hata çıkar :):)

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Bu konu altındaki yapılan çalışma iki-üç hafta içinde şekillenecek ve öğrenebilecek bir konu olsaydı Luis Royo ve Boris Vallejo'lara haksızlık olmazmıydı.

Neden böyle diyorum çünkü yapılan çalışma stilize olmayıp gerçek bir figürün yansıtılması ile ilgilidir.Kuralları asla yorumlanamaz ve zahmeti tartışılamaz.Öğrenilmesi uzun zaman alacak olaydır.Bunun için öncelikle bilgisayardan uzak kağıt üzerinde egzersizler yapılmalıdır,kadın anatomisi,kafa yapısı,dudak burun göz proporsiyonları temel yüz yapıları vb..Ancak belli bir kıvama gelindiğinde bilgisayarda işlemlere başlanılabilir ve bunun için mümkünse bir tablet edinilmesi daha sağlıklı çalışmaların yapılması için kesinlikle gereklidir.

Bunları yazıyorum çünkü konu itibariyle kendimi yakın hissettim.Son bir senedir ben de kadın figürü üzerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve zahmetinin muazzamlığından dolayı kendi kendime sil baştan kağıt kalem ile tekrar boğuşmaya başladım.Amaç çalışmayı hemen geçiştirip elli hatanın varlığından haberdar olup yayınlamaktan geçmeyip yeri geldiğinde saatlerce günlerce ve hatta haftalarca sürebilecek bir yoğunlukta kafa patlatıp gereken yere varmaktır.Son bir senedir karalıyorum ve hala rayına oturtmuş değilim.Bırakın anatomiyi sabır taşlarını üst üste koymaya anca başlıyorum.

Şunu söylemek istiyorum, yaşın küçükken bu işe ciddi olarak eğilmek istiyorsan eğilmen ama istemiyorsan hiç bulaşmaman.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Bu konu altındaki yapılan çalışma iki-üç hafta içinde şekillenecek ve öğrenebilecek bir konu olsaydı Luis Royo ve Boris Vallejo'lara haksızlık olmazmıydı.

Neden böyle diyorum çünkü yapılan çalışma stilize olmayıp gerçek bir figürün yansıtılması ile ilgilidir.Kuralları asla yorumlanamaz ve zahmeti tartışılamaz.Öğrenilmesi uzun zaman alacak olaydır.Bunun için öncelikle bilgisayardan uzak kağıt üzerinde egzersizler yapılmalıdır,kadın anatomisi,kafa yapısı,dudak burun göz proporsiyonları temel yüz yapıları vb..Ancak belli bir kıvama gelindiğinde bilgisayarda işlemlere başlanılabilir ve bunun için mümkünse bir tablet edinilmesi daha sağlıklı çalışmaların yapılması için kesinlikle gereklidir.

Bunları yazıyorum çünkü konu itibariyle kendimi yakın hissettim.Son bir senedir ben de kadın figürü üzerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve zahmetinin muazzamlığından dolayı kendi kendime sil baştan kağıt kalem ile tekrar boğuşmaya başladım.Amaç çalışmayı hemen geçiştirip elli hatanın varlığından haberdar olup yayınlamaktan geçmeyip yeri geldiğinde saatlerce günlerce ve hatta haftalarca sürebilecek bir yoğunlukta kafa patlatıp gereken yere varmaktır.Son bir senedir karalıyorum ve hala rayına oturtmuş değilim.Bırakın anatomiyi sabır taşlarını üst üste koymaya anca başlıyorum.

Şunu söylemek istiyorum, yaşın küçükken bu işe ciddi olarak eğilmek istiyorsan eğilmen ama istemiyorsan hiç bulaşmaman.

Karikatürist arkadaşımı güzel yorumu için tebrik ederim. Çok güzel ve ders alınması gereken konulara değinmişsiniz. Konu sahibi arkadaşa feyz alması adına bu illüstrasyonu eklemeyi uygun gördüm. Amacım aşağılamak falan değil yanlış anlaşılmak istemem. Sadece feyz alıp çalışmalarınıza biraz daha özen göstermeniz tek amacım. Sizde gereken özveri, çalışma ile neden bu tip illüstrasyonlar yapamayasınız? İyi çalışmalar, saygılar.

a599dq5.jpg

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Öncelikle her iki yorum içinde teşekkür ediyorum,şunu belirtmek isterim ki bi sabah uyanıp hadi grafiker olayım demedim,herkesin bi hikayesi vardır.Çocukluğumdan beri resme yeteneğim var eğitim alma fırsatım olmadı ama bu sevgi içimde olduğu için kendimce çizmeye çalıştım.Her zaman insnaların sevdiği meslekleri yapması gerektiği söylenir,bende bunu yapmak istiyorum.Kağıt üzerinde çizemiyor değilim,ama sizlerde biliyorsunuz ki bilgisayar ortamında kalemi ilk kez tuttuğumuz an gibi hissederiz kendimizi ve elimiz zamanla alışır,hatalarımızı zamanla farkederiz,ilerleyişimizde zamanla olur.Forumda öğrendikerimle ilk zamanlarıma göre daha iyi olduğumu farkediyorum,bende %100 eksiksiz çalışmalar yapmadan burada yayınlamak istemem ama ozamanda eksiğimi insanlara anlatamam,yaptığım çalışmayı burada sergilerimki insanlar benim farkına varamadığım eksikliklerimi görüp yardımcı olsunlar çünkü cidden bu işi en iyi haliyle yapmak istiyorum.Gönderdiğiniz örnek çalışma için çok teşekkür ederim Yunus Parlar,beni cidden dahada motive etti.Bu kadar düzgün bi çalışmayı biri yapabildiyse imkansız değil demektir,imkansız olmayan birşeyi benimde yapabilme umudum var demektir.Sizlerede iyi çalışmalar :)