Bu konu altındaki yapılan çalışma iki-üç hafta içinde şekillenecek ve öğrenebilecek bir konu olsaydı Luis Royo ve Boris Vallejo'lara haksızlık olmazmıydı.
Neden böyle diyorum çünkü yapılan çalışma stilize olmayıp gerçek bir figürün yansıtılması ile ilgilidir.Kuralları asla yorumlanamaz ve zahmeti tartışılamaz.Öğrenilmesi uzun zaman alacak olaydır.Bunun için öncelikle bilgisayardan uzak kağıt üzerinde egzersizler yapılmalıdır,kadın anatomisi,kafa yapısı,dudak burun göz proporsiyonları temel yüz yapıları vb..Ancak belli bir kıvama gelindiğinde bilgisayarda işlemlere başlanılabilir ve bunun için mümkünse bir tablet edinilmesi daha sağlıklı çalışmaların yapılması için kesinlikle gereklidir.
Bunları yazıyorum çünkü konu itibariyle kendimi yakın hissettim.Son bir senedir ben de kadın figürü üzerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve zahmetinin muazzamlığından dolayı kendi kendime sil baştan kağıt kalem ile tekrar boğuşmaya başladım.Amaç çalışmayı hemen geçiştirip elli hatanın varlığından haberdar olup yayınlamaktan geçmeyip yeri geldiğinde saatlerce günlerce ve hatta haftalarca sürebilecek bir yoğunlukta kafa patlatıp gereken yere varmaktır.Son bir senedir karalıyorum ve hala rayına oturtmuş değilim.Bırakın anatomiyi sabır taşlarını üst üste koymaya anca başlıyorum.
Şunu söylemek istiyorum, yaşın küçükken bu işe ciddi olarak eğilmek istiyorsan eğilmen ama istemiyorsan hiç bulaşmaman.