Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arkadaşlar biri bana logo yapar mı ?

crytool

🌱Yeni Üye🌱
Ben her zaman eleştiriye açığımdır ben birde şunu söyliyeceğim bu programları öğrenme isteğim grafikerliği tasarlamayı seviyorum benim abim matbaa'da çalışıyor ve grafikerliği öğren grafiker olursun diyor bende öğrenmek istiyorum öğrenemezsem kurslara gideceğim birde bilgisayarımda Photoshop,Dreamweaver cs5,cs4,CorelDRAW x5,Filezilla programları var ama benim öğrenmek istediğim photoshop ile arkaplan,logo,yapımı bildiğim kadarıyla kartvizitlerin yapılması için ilk önce arkaplan lazım ve onun üzerine yazılar gelecek websitesinde de en ihtiyaç duyulan şey de resimdir yani çoğu şey resimden ibaret bu yüzden logo arkaplan nasıl yapılır bunları öğrenmek istiyorum ayrıca ben siteleri az da olsa yapmayı videolar ile öğrendim bana logo ve arka plan yapmam için video,resim içerikli kaynaklar verirseniz sevinirim :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben her zaman eleştiriye açığımdır ben birde şunu söyliyeceğim bu programları öğrenme isteğim grafikerliği tasarlamayı seviyorum benim abim matbaa'da çalışıyor ve grafikerliği öğren grafiker olursun diyor bende öğrenmek istiyorum öğrenemezsem kurslara gideceğim birde bilgisayarımda Photoshop,Dreamweaver cs5,cs4,CorelDRAW x5,Filezilla programları var ama benim öğrenmek istediğim photoshop ile arkaplan,logo,yapımı bildiğim kadarıyla kartvizitlerin yapılması için ilk önce arkaplan lazım ve onun üzerine yazılar gelecek websitesinde de en ihtiyaç duyulan şey de resimdir yani çoğu şey resimden ibaret bu yüzden logo arkaplan nasıl yapılır bunları öğrenmek istiyorum ayrıca ben siteleri az da olsa yapmayı videolar ile öğrendim bana logo ve arka plan yapmam için video,resim içerikli kaynaklar verirseniz sevinirim :)

Bir önceki mailimde forum içinde bulunan konu başlıklarından bazılarını eklemiştim..Okuyup uygulaman için bolca vaktin var.. Haydi bakalım işe koyulmaya başla ozaman..

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Salih, kusurun yok affedecek birşey de yok merak etme. Sadece burası için değil, her işin bir karşılığı olduğunu her zaman göreceksin.

Mesela, hayrına 1-2 web sitesi yaparsın zevkini alır referanslarını çoğaltırsın. Sonra başka bir yaptığından 2.000 TL kazandığın da dersinki ''Oh be emeğimin karşılığını aldım, o kadar da çok uğraşmıştım..haydi gideyim üst baş alayım, evinde bi kaç faturasını ödüyeyim..''

Yolun başında olduğundan burada bende dahil tüm yazan arkadaşlarım sana aynı şeyleri söylüyoruz. Yardımcı olabileceğimiz söylüyoruz. Sen başla biryerden yapmaya..nasıl düzelteceğini yazarız..Sen çiz nerede hata var ekleriz, sen sadece çalışmaktan yılma..Hazırcılıkla bir yere varamazsın. Sen yap, biz yanında olalım..

Birçok konu var site içinde. Neyi nasıl yapacağını gösteren konular, videolar, resimli anlatımlar...

Sen sadece bunarı takip et.. Birde şu web masterım gibi ünvanları kullanma..Sadece şuanlık öğrenmeye çalışıyorum de geç..

Hangi programları kullanıyorsun ve neler yapmak istiyorsun?

yaptığın logoyu paylaşırsan bak o zaman seve seve yardımcı oluruz sana, illa beğenmeyen, logoyu aşşalıyan çıkacaktır. ama hayat böyledir, her zaman iyi kötü eleştiri alırsın ama ne zaman yılmayıp şartları zorlarsan o zaman hedeflerine ulaşabilrsin...
Başarılar.

Vay bea..
Hakikaten takdir ettim sizi abiler... :wink:

crytool şanslısın kardeşim, bu önerilerin kıymetini bil en kısa zamanda uygulamaya geçir :wink:

crytool

🌱Yeni Üye🌱
Ben dersler falan inceliyorum fakat bu maskotlar nasıl yapılır internette fazla bir şey bulamadım onu nasıl yapabilirim ?

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
internette bir sürü tırtıl görseli var onlardan birini al ve üzerinde neler yapmak istediklerini belirle ve buradan ona uygun dersi bul ve ilk adımını at sana kendini geliştirmen için bir fırsat işte.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben dersler falan inceliyorum fakat bu maskotlar nasıl yapılır internette fazla bir şey bulamadım onu nasıl yapabilirim ?

Maskot yapabilmen için öncelikle hayal gücünü geliştirmen gerekir.
Mümkün olduğunca gelişimine katkıda bulunacak araştırma ve gözlem yapmanı öneririm..

Sonrasında istersen 3 boyutlu veya vektörel programlarda bu maskotları çalışabilirsin..

Aslına bakarsan önce yüzmeyi öğrenmelisin, iskeleye çıkma işi sonra...

İlk olarak kullanmak istediğin programlara ağırlık vermelisin, programları gözden geçir hangisisinde hangi toollar var neler yapılabiliyor bir göz at incele kurcala araştır..
sonrasında seçtiğin programlarda çalışacağın konulara ağırlık ver.
Afiş, logo, el ilanı vs. nasıl yapılır, hazırlanırken nelere dikkat edilmeli..
Renkler.. fontlar.. bunların kombinasyonları ve hitap ettikleri kullanıldıkları alanlar neler.. vs. vs.

Bunları inceleyip dağarcığına yerleştirdikten sonra yeteneğini konuşturmaya başla ;)

Bu kaa kolay değil ama gözün korkmasın diye yüzeysel geçtim ;)

Umarım yardımı olur.
Kolay gelsin..

crytool

🌱Yeni Üye🌱
Maskot yapabilmen için öncelikle hayal gücünü geliştirmen gerekir.
Mümkün olduğunca gelişimine katkıda bulunacak araştırma ve gözlem yapmanı öneririm..

Sonrasında istersen 3 boyutlu veya vektörel programlarda bu maskotları çalışabilirsin..

Aslına bakarsan önce yüzmeyi öğrenmelisin, iskeleye çıkma işi sonra...

İlk olarak kullanmak istediğin programlara ağırlık vermelisin, programları gözden geçir hangisisinde hangi toollar var neler yapılabiliyor bir göz at incele kurcala araştır..
sonrasında seçtiğin programlarda çalışacağın konulara ağırlık ver.
Afiş, logo, el ilanı vs. nasıl yapılır, hazırlanırken nelere dikkat edilmeli..
Renkler.. fontlar.. bunların kombinasyonları ve hitap ettikleri kullanıldıkları alanlar neler.. vs. vs.

Bunları inceleyip dağarcığına yerleştirdikten sonra yeteneğini konuşturmaya başla ;)

Bu kaa kolay değil ama gözün korkmasın diye yüzeysel geçtim ;)

Umarım yardımı olur.
Kolay gelsin..
Yani be bi kaç yerde araştırdım ve kağıda çizip onu taratıp boyuyarak yapılıyormuş doğru mu ?

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Yani be bi kaç yerde araştırdım ve kağıda çizip onu taratıp boyuyarak yapılıyormuş doğru mu ?

Öylede çalışabilirsin evet, tablet de kullanabilirsin veya bunları kullanmadan diret programda da çalışabilirsin..
Maskot çalışmalarında hangi yöntem daha sağlıklı bilemiyorum.
Bu konuyla yakından ilgilenen arkadaşlar sağlıklı bilgi verebilirler :wink:

Kolay gelsin..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
şimdi bu yazılan çizilen tüm programlar ve dersler en basit anlatımı ile bir alet çantasıdır. Sen önce bu alet çantasındaki aletler ne işe yarıyor onları öğrenmelisin. Bu bittikten sonra maskotu torna ile mi oyarsın, testere ile mi kesersin o senin bileceğin iş. Tabi bunların hepsi özünde güçlü bir gözlem yeteneği ve gördüğünü aktarabilme beceresi ile alakalı. Bu yüzden kalkıp maskotu çizmeden önce etrafındaki nesneleri çizmeye çalış. Bir kibrit kutusundan tut bir sürahiye kadar. Bugün başladım yarın oldum diyebileceğin bir mesele değil bu...

crytool

🌱Yeni Üye🌱
ben verdiğiniz öneriler için hepinize teşekkür ederim şu sıralar bilgisayara giremiyorum bu yüzden fazla bir şey yapamıyorum ama zamanım var ve söylediklerinizin hepsini yapacağım.Bide bir şey soracağım grafiker abilerime bu corel'de kartvizit yapılıyor ya arka plan tamamen resim değil mi ?
yani resim üzerine yazılar geliyor ve baskıya gidiyor doğru mu biliyorum

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
öyle birşey yok. kartvizitin binbir türü var. imajlı yapacağın da olur imajsızda. Kartivizit arkaya cillop gibi foto koydum üstüne yazı yazdım oldu bitti gibi bişey değil. Sana anlattığımız gibi yaparsan zaten böyle soruları sormana gerek te kalmayacak.

kolay gelsin.

yubak

🌱Yeni Üye🌱
crytool şu an elimde çizim olarak tırtıl yok.eğer sana yararı dokunursa bir arkadaşımın canlı tırtıl koleksiyonu var.bunlar arasında 3-4 farklı cins gönderebilirim kargoyla...

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Planlamanın ne kadar önemli olduğuna son noktayı koyacak bir öykü ile bitireyim yazımı. Shrek 2 için, Dreamworks 16 geleneksel animatörü, CG animasyon teknikerini ve PDI yazılımını öğrenmeleri için 2 aylığına PDI’a yollamıştı. Bazılarımız (ben de dahil) 1 sene öncesinden Maya eğitimi almıştık, bazılarımızın hiç CG deneyimi yoktu. Ben, bana göre hala çalışan en iyi animatör olan James Baxter’ın yanında oturuyordum. James bilgisayar konusunda tam bir acemiydi. E-mail atmayı bile bilmezdi, dalga geçmiyorum. James’e bir kaç geleneksel animasyon filminde asistanlık yapmıştım ve rolleri değişmemiz için can atıyordum.
İlk CG animasyon testimiz olan klasik bir top zıplaması üzerinde çalışırken, James’in ara sıra bana teknik konular hakkında soru sorması hoşuma gidiyordu. Ve arada göz ucuyla onun klavyedeki tuşları aramasını ve işaret parmağı ile onlara basmasını, her mouse tıklamasından önce düşünmesini izliyordum. Bilgisayar tecrübem onunkine kıyasla yüzlerce kat daha fazla olduğu için hava atıyormuş gibi gözükmek istemiyordum. Biraz daha fazla uğraşarak animasyonumun daha gösterişli olmasına çalışıyordum, ve animasyonumun 3′te 1′ini tamamlamıştım ki James’in ekranına bir göz attım. Şaşkınlıktan gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Topun çok zekice tasarlanmış bir set içinde bir o yöne bir bu yöne harika bir şekilde zıplayarak sonunda tatmin edici bir şekilde durduğu muhteşem bir sahne yapmıştı. Çıldırmış bir şekilde “Bunu nasıl yaptın?! Yani nasıl bu kadar hızlı? Mükemmel.” James her zamanki sakin tavrı ile, “Topun ne yapmasını istediğimi biliyordum, sadece bilgisayara onu nasıl yaptıracağımı çözmem gerekti.” Bu sözleri bugün hala kafamda yankılanır, özellikle 20. kere playblast almama rağman hala ne istediğimi net bir şekilde bilmediğim zamanlarda.
Nasıl Hızlı, Çok Hızlı Animasyon Yapabiliriz? | Animasyon Gastesi
SynchroLux » Animation Reel
Kevin Koch

James Baxter:
https://www.imdb.com/name/nm0062744/
https://livlily.blogspot.com/2010/10/james-baxter.html
https://vimeo.com/36626998
https://youtu.be/ED6X9f3Hwgk
https://www.movieweb.com/movie/enchanted/james-baxter-interview
https://youtu.be/iuThvc4Fl9Q
https://youtu.be/rkb0r2-vYK0
https://youtu.be/XMSQYl5shRo

Son düzenleme:

jimraynor

🌱Yeni Üye🌱
Güzel kardeşim ben 28 yaşında bir webmasterım. HAzır bu işlere girişmişsin sana bir tavsiyem olacak. Şimdiden bir photoshop ya da logo tasarım programı yükleyerek kendin bişeyler yapmaya çalış.