Sayın musdi, söylediklerinizi uygaladim. Fakat Microsoft danklem 3.0 yok...
bu durumda tek yolu uğraşmak, symbol paleti kullanarak.
saygılar
Sayın kasta095, içinde bulunduğumuz iki-üç gün bir fuar çalışmamız olduğu için anında cevap veremiyorum kusura bakmayın. Bu yazınız üzerine ben bilgisayarımı ve diğer bilgisayarları kontrol ettim. Benim kullandığımda, word programında equation (diğer adıyla denklem düzenleyici) otomatik olarak kurulu, yani microsoft office kurulurken o programda kurulu. Sizden ricam şu anda sizde kurulu olmadığını sanıyorum. Kontrol için lütfen
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared
klasörüne bir bakın eğer EQUATION isimli bir klasör yoksa o zaman sizin bilgisayarda o bölüm kurulmamış olabilir. Hatta bunu bir değişik deneme yolu da word'ün içinde matematiksel işlem yapmayı deneyin, sanırım equation editörü yüklü değil diyecektir. Bu editör yüklendiğinde, hem word, hemde corel'in içinde matematiksel işlemleri yapabilirsiniz. Çünkü bu equation editörünü hem word hemde corel ortak kullanmaktadır. Word'de kurulduğunda program otomatik olarak corel'in size önceden bahsini ettiğim bölümde görülecektir.
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim...
cevap vermek için geç kalmış olabilirim belki ama ben bir keresinde başıma böyle bir olay geldiği için yazmak zorunda kaldım. MathType adlı bir program var. bunu 30 günlük demo olarak indirebilir yada satın alabilirsiniz.
30 gün sonra bir kaç özelliğini kullanamıyorsunuz.
burada oluşturduğunuz denklemleri corele copyala/yapıştır yapabilirsiniz.
yalnız text alanınıza bunu yapamazsınız.
sadece pick tool aracı seçili iken boş bir yerde yapıştır yapın ilgili yere sonra yerleştirin.
ya da bu program word programına kurulurken entegre oluyor.
word de çalışıp aynı şekilde kopyala yapıştır yada sonra corele import (PDF) edebilirsinizde...
saygılar.
Sayın eminecik, haddim olmayarak araya girmek istiyorum. Ayrıca bir program kullanmanıza gerek yok. Eğer kullandığınız bilgisayarda word içinde equation editörü çalışıyor ise, yani word de matematiksel işlemleri yapabiliyorsanız, bu işlemi aynen corel'in içinden de yapabilirsiniz. Corel de edit/ insört new object den açılan pencerede Microsoft denklem 3.0 var. Onu işaretlediğinizde aynen word deki çalışma penceresi corele gelmektedir. Burada istediğiniz çalışmayı yapabilirsiniz. Ayrıca kes yapıştıra gerek yoktur. Yalnız dediğim gibi eğer Word'de equation yani Microsoft Office equation editörü yüklü değilse o bölümü yükleyiniz, corelde otomatik olarak görünecektir. Zira word ve corel matematiksel işlemlerin yapıldığı equation editörü adlı programı birlikte kullanmaktadır. Güzel günlerde, sorunsuz çalışmalar dilerim. Eğer bu konu ile ilgili sorunuz olursa tekrar cevaplamaya çalışacağım...