Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sitedeki bir ilan üzerine görüşmeye gittim. 72 sayfalık bir dergi, yayınlanacak reklamların hazırlanması ve web sitesinin yapılarak güncellenmesi için fiyat istediler. Fiyat verdim, pahalı buldular. Benden 10 dk. önce gelen bir arkadaşın hepsi için 750 tl. fiyat verdiğini söylediler. O arkadaşta tahminen siteden görerek gitti ilana. Bir şey sormak istiyorum. Bu işler için nasıl bir hesap yaparak 750 Tl. fiyat verilir? Siz olsanız ne fiyat verirdiniz?

volkan16

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fiyat verirken grafik ustune buradaki fiyat listesini kesinlikle ciddiye alıyorum ve o şekilde fiyat veriyorum ister yaptırsınlar ister yaptırmasınlar.

Websitesi içinse ben zaten 3,000 tl den aşagı web sitesi yapmıyorum.Bazı özel durumlarda yaptım ucuz site ama genelde böyle çalışıyorum.

ben direk zaten öyle arkadaslara yönlendiriyorum. İki gun sonra kapımı çalıyorlar o zaman bende fiyat ikiye katlar.Çünkü ben butun detayları anlatıyorum beni çagırdıklarında.

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
emek hırsızlığı mı?

Açıkça şunu merak ediyorum. Bir derginin veya web sitesinin hazırlanması için gereken zaman ve emek belli. Hiçbirimizin elinde hazır yapılmış bir dergi, katalog, borşür, poster yada web sitesi bulunmuyor. Müşterinin isteği ve elindeki içerik doğrultusunda bişeyler yapıyoruz. Bunları yaparken de ister bi yerlerden malzeme alalım (hazır tasarımlar üstüne oynama vayahut vektör çizimler alma) istersek de sıfırdan yapalım uzun saatler ve emek harcıyoruz.
Bu arkadaşlar nasıl olurda böyle yerlerde sürünen fiyatlar verirler? Buraya neden yazıyorsun diyeceksiniz. Bu görüşmeye giden arkadaş benim gibi Grafikerler.net ten bu ilanı duyarak gitti. Hadi benden 100-200 aşağı fiyat olursa anlarım ama benim verdiğim fiyatın yarısı bile olmayan bi ücreti nasıl verebiliyor? Bilmediğim çalışma şekilleri mi var?

nnunum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili engin,

paylaşımın için öncelikle çok teşekkür ederim. Bir Ajans sahibi olarakdan bazı freelance çalışan arkadaşlara açıkcası kırgınım, çünkü o kadar düşük fiyatlara iş yapıyorlar ki aklım almıyor, Kurumsal Kimlik çalışmasına 250 ile 500 arası fiyat talepde bulunanlar var. Bu fiyatlar hem biz işverenleri zor durumda bırakıyor hemde hakkı ile freelance işler yapan arkadaşlarında hak ettikleri parayı kazanamamalarına yol açıyor.

Tekrar Teşekkür ederim.

Lütfen Emeğe Saygı Gösterelim.

çılgınMatbaacı

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle listedeki fiyatlar kayda değer, sonuna kadar destekliyorum bu başlığı... kendim rakamlara uymaya çalışıyorum ve uyulması gerektiğini düşünüyorum

sdr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sdrmaya.blogspot.com
Çok güzel ve mantıklı bir paylaşım.. işi kapmak için delicesine rakam kırıyor bazı arkadaşlar.. sonra piyasada 50 liraya web yapan adamlar doluyo(şaka değil gerçek bu başıma geldi).. Bu adamlar kabus gibi... Piyası öldürüyor.. Bu işi hakkıyla yapıyorsanız biraz mantık çerçevesinde fiyatlar verin. Herşeyden önce bir emek veriyorsunuz, zaman harcıyorsunuz... Aldığınız 3-5 kuruşa değiyormu?

Sizin dediğiniz gibi işler yapan arkadaşlar sanırım sizle aynı özeni de göstermez. Müşteriler de işine geldigi için yaptırıyorlar bu tip insanlara... işten anlayan birileri gidip de o tip işler yapanlara iş vermez. Ama gelin görün ki işinin degerini bilmeyen insanlarda vardır illa ki; ozaman onun vay haline!

nereloloyor

🌱Yeni Üye🌱
bişey danışıcam

merhaba,

bir firma için kurumsal kimliğe uygun ve birçok kanalda kullanılması muhtemel illüstrasyon karakterler üretmem ve katalog tasarımı yapmam gerekiyor.
içerik açısından sıkı çalışma gerektiren cinsten bir iş. 8-10 karakter oluşturulacak.

biraz yeniyim, diyelim, bütçe konusunda fikirlerinizi paylaşabilir misiniz acaba?

şimdiden teşekkürler.

reklamciagbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir iki sözde ben söyliyeyim...

Merhaba,

Sektörün eskisi, emekçisi olarak yazılanları okuyunca bir iki sözde ben söylemek istedim fiyatlandırma hakkında...
Bizim meslekte şu, şu paradır demek çok zordur... 24 sayfa bir kataloğu bir tekstilciye 2 saatte bitirebileceğiniz gibi bir kırtasiyeciye 5 günde bitiremezsiniz...
Fiyatlandırma yaparken iş üzerinde ne kadar çalıştığınız önemlidir... Adam World dökümanı yazılarını getirmiş fotoğraflarıda vermiş dijital olarak alıp çakacaksın fh'ta... Bunun adı tasarım değil bunun adı matbaaya hazırlıktır ve yaptığın iş sadece operatörlüktür... Malisef son yıllarda ucuzlayan bilgisayar fiyatları, programların kolayca bulunup yüklenebilirliği piyasayı kendini tasarımcı, grafiker zanneden bilgisayar operatörleriyle doldurmuştur... Photoshop filtreleriyle ne kadar çok oynarsa işini o kadar iyi yaptığını zanneden, logoları sayfaların tepesine çakan vs, vs...

Arkadaşlar tasarım başka bir boyuttur, uygulama başka, uygulama her zaman ucuzdur ve ucuz kalmaya mahkumdur çünkü verilen emek operatörlükten ileri gitmez... İnternetten indirilen 5 sayfalık hazır kartvizit siteye müşterinin logosunu ve adresini çakıp veriyorsan buna 3000 TL isteyemezsin, yada hazır fonttan beğendiğini seçip al sana logo bide tepesine yuvarlak koyayım tamamdır diyorsan 750 TL isteyemezsin... Bir sürü matbada dijital servislerde vb. bu işler bedava yapılıyor zaten, para talep edilmiyor müşteriden, sadece baskı ücreti alınıyor...

Kaliteli iş, kaliteli müşteri; kaliteli para... 5 dakikalık çakma işler malisef bedava...

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben bu tarifenin, site yönetimi tarafından ana sayfa da ayrı bir link verilerek daha çok okunmasını talep ediyorum,tarife çok ama çok makuldur arkadaşlar. Bu tarifenin çok çok altında iş yapan kişiler kendi değerlerini ortaya koyarlar,saygılarımla...

fındık

🌱Yeni Üye🌱
ben bu zaman kadar boşa çalışmışım. bir otel için 18 adet farklı logo tasarımı için 150 tl, 40 sayfalık katalog için 300 tl almıştım. çok üzüldüm şimdi. ben fiyatların bu civarlarda olduğunu tahmin ediyordum zaten. tasarım yapmanın bedeli bu kadar ucuz olamaz zaten. sınırlı alanda hayalgücü kullanıyoruz. bu zor mesleğe bu fiyatlar az bile. ama öğrenci olunca tabi. 150 liraya 18 logo yapılıyor. bütün grafikerler bu fiyatlarla çalışsın artık. yoksa değerimizi tamamen kaybedip mesleğimizi bitiricez kendi kalemimizle.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
(konu başlığının yeri hatalı galiba)

İtiraf edilsin (kimisi etmiş) veya edilmesin, fiyatları dibi bulduran tiplerin "18 adet farklı logo tasarımı için 150 tl" talep edenler olduğunu bilmeyen kalmadı artık (tâbi yapıp ettiklerinin gerçek logo tasarımı ile uzaktan yakından alâkası yok).
https://www.timsah.com/Cem-Yilmaz-Turkler-Uzayda/dTrrTvvfLdW
https://www.grafikerler.net/meslegime-saygimi-yitirmek-uzereyim-t46079p31.html

Nitekim, daracık alanında 2 dakikacık olsun ilkeli duruş sergilemeye "kalp takati" yetmeyenlerin; yapılmaması gereken her ne varsa hepsinde ısrar etmeyi adeta "yaşam tarzı" haline getirenlerin, 24 saat yöneticilere küfür etmesine nasıl mukabele edileceğini de hepimiz gayet iyi biliyoruz.

Hangi logo kaç para?

Bir markanın en önemli unsurlarından biri de hiç şüphesiz logosudur.

Milyonlarca dolarlık bütçelerle gerçekleşen pazarlama ve reklam yatırımları sayesinde pek çok markayı sadece logosundan tanıyabiliyoruz. Peki, bugün bir bakışta tanıdığımız bu logoları tasarlatmak firmalara ne kadara mal olmuştur, hiç merak ettiniz mi? İşte çok iyi tanıdığımız bazı logolar ve fiyat etiketleri...

Microsoft: $0
Microsoft’un 2012’de güncellenen logosunu şirketin kendi grafik departmanı yapmış.

Google: $0
Ünlü gökkuşağı logosu yıllar içinde birkaç sefer değişimden geçmiş olsa da orijinal tasarım, Google’ın kurucularından Sergey Brin tarafından ücretsiz bir grafik yazılımı olan GIMP programı kullanılarak yapılmış.

Coca-Cola: $0
Dünyanın en iyi bilinen logolarından biri olan Coca-Cola, şirketin kurucularından ve aynı zamanda muhasebecisi Frank M. Robinson tarafından 1886’da tasarlanmıştı. Firmanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Robinson, Coca-Cola ismini “iki ‘C’ harfi reklamlarda güzel görünür” gerekçesiyle önermiş.

Twitter: $15
Twitter, kuş logosunu iStockphoto isimli online fotoğraf sitesinden satın almıştı. Logonun yaratıcısı Simon Oxley’a bu satıştan düşen payın altı dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Nike: $35
Nike firmasının kurucusu Phil Knight, bugün hâlâ kullanmakta oldukları logoyu, 1971 yılında grafik tasarım öğrencisi Carolyn Davidson’a çizdirmişti. O tarihte Portland Eyalet Üniversitesi’nde ders vermekte olan Knight, bir gün Davidson’ın parasızlıktan şikayet ettiğini duyar ve saati 2 dolara iş teklif eder. Davidson, şirketin tablo ve grafiklerini çizer, logoyu da tasarlar. Knight, “Aşık olmadım ama belki zamanla alışırım” der ve logo için 35 dolar öder. Daha sonra bazı küçük değişikliklerden geçse de ana konsept bugün de kullanılmaya devam etmektedir. Nike daha sonra Davidson’a bugün değeri 600 bin doları bulan 500 adet şirket hissesi verir.

Enron: $33.000
Enron logosunu tasarlayan Paul Rand’a bu çalışması için 33.000 dolar ödenmiş. Paul Rand ayrıca ABC, IBM, UPS, NeXT ve Westinghouse logolarını da tasarlamıştır.

Glasgow 2014: $95.000
Marque Agency isimli ajansa, bu uluslararası spor etkinliğinin logosu için 95.000 dolar ödenmiş.

NeXT: $100.000
Paul Rand, 1986 yılında Steve Jobs için NeXT logosunu 100 bin dolara tasarlamıştı.

Londra 2012 Olimpiyatlar: $625.000
Londra Olimpiyat Organizasyon Komitesi, Lisa Simpson’ın oral seks yapıyormuş haline benzediği iddiası ile çok tartışılan bu logo için Wolff Olins’e 625 bin dolar ödedi.

Pepsi: $1.000.000
Arnell Group, 2008 yılında Pepsi’nin logosunu bir milyon dolara tasarladı.

BBC: $1.800.000
BBC’nin 1997’de değişen logosu için tasarım ajansı Lambie-Nairn’e ödenen fatura 1,8 milyon dolar.

Accenture: $100.000
Danışmanlık firması "Arthur Andersen" kurum kimliğinin “Accenture” dönüşümünün maliyeti 100 bin dolara çıkmıştı.

BP: $211.000.000
BP, logo değişimi için 2008’de 211 milyon dolar ödemişti.

Gürül Öğüt.
Hangi logo ka para? - Hrriyet Pasaj

“Türk ekonomisinin de neden bu kadar üretim odaklı, fabrikaperest, fuarsever, hacimlere ve büyüklüklere bu kadar takıntılı olduğunun cevabı bence burada gizlidir. “Soft power” yerine “hard power”, zeka yerine kurnazlık, ikna yerine iddia, iletişim yerine propaganda, birey yerine kitle, insan gibi çalışmak yerine ölümüne çalışmak, pazarlama yerine satış, adil ve serbest rekabet yerine münhasırlık anlaşmaları, eşdüzeyli ilişki yerine tahakküm, özgünlük yerine taklit, soyut yerine somuta neden bu kadar meraklı olduğumuzu da cevaplıyor bu...”
| Beni ne doktorlar, ne mühendisler, ne marka uzmanları istedi de... ~ A. SELIM TUNCER | DIYALOG

Son düzenleme: