Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

"Freelance nedir?"

SiRiNeE

🌱Yeni Üye🌱
Eskiden kız çocukları için en iyi mesleği "öğretmenlik" olarak nitelendirirlerdi. Sebebi ise; yarım gün evde olmak, yazın 3 ayın tatil olması, vs...
Ama şimdi en uygun meslek "tasarımcı". Bir yerde başkalarının kahrını çekmek zorunda değilsin,evinde istediğin zaman kalkar tasarım yaparsın, evine çocuklarına bakabilirsin sürekli, vs... :)

Uzaktan bakıldığında onlara göre çok cazip geliyor, bana göre değil. Freelance olunca karşı tarafa yaptığınız işin ciddiyetini yüklemekte zorluk çekiyorsunuz. Ciddiyet olmayınca emeğinizin karşılığınıda alamıyorsunuz. Bu yüzden mantıklı bulmuyorum.

Mantıklı bulmayışımın en önemli nedeni ise; evin rahatlığına bayılanların freelance çalışmam mümkün değil :) Adı lazım değil, baş harfi ben :giggle:

görselci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar iyi güzelde iş tahsilata gelince büyük sorun çıkıyor

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
ben freelance çalışıyorum, emin olun ki, çalışma saatlerim, bir ofis çalışanından çok daha fazla. günlük çalışma saatim 10-15 saat arasında.
tabiki çok iyi yanları var ancak, temel unsuru, disiplin.
freelance çalışacak biri, mesleğin adındaki o "free" kelimesini bütün iş hayatına mal etmesin :)
çok disiplinli olması gerekir.
saygılar...

burcueren

🌱Yeni Üye🌱
paylasım icin tesekkürler ama freelance iş yapmak hem zor hemde bana göre çevre olması lazım:)

big_turk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar iyi güzelde iş tahsilata gelince büyük sorun çıkıyor

aynen katılıyorum işi yapana kadar paşam oluyorsunuz iş bitince tahsilata sıra gelince şurası olmamış burası olmamış yok efendim fatura bile kesmiycekmişim herşey kar olarak görülüyor kültürsüz müşteriler nedeni ile grafikerlerin hakkı yeniyor. çok basit bir işe mi benziyor acaba karşıdan yaptığımız iş?

grafikerler

🌱Yeni Üye🌱
Freelance Çalışan: Son derece güvenilir ve işi zamanında, normal ücretinin yarısına ve kaliteli yapmana rağmen, ödemelerin aksaması motivasyonu bozuyor...

lksz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gerçekten güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
422326_335278199851696_130307233682128_996369_882524230_n.jpg

freelancer (:)

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
Freelancer çalışmak dışardan görüldüğü gibi olmuyor bunuda herkes biliyor zaten asıl konu fatura kesmekle ilgili bir cok kişi başka firmaya fatura kestiyor bu iyi bir şey değil hatta iki sahsında firma ve sahıs adını kirletmeye kadar gidebilir çunku olumsuzlukları göz ardı etmeyen bir freelancer ancak bir yolda yürüdügünü zanneder ama hep aynı yerde kalır .İnsanlar freelance çalışanları pek istemiyorlar firmalar rekabet içerisinde kampanyalar yapıyorlar siz yaptıgınız tasarımlara birde hosting alan adı gibi şeyler eklediğinizde ya ücretini düşeceksiniz yada bir şahıs şirketi açmak zorununda kalacaksınız buda freelancerdan çıkış hikayesinin başlangıcı olucak iyi mi oldu şimdi :D neyse gelelim sonuca freelance çalışmak istiyorsanız b ir cok maddeyi başlıklar halinde sıralamalı ve maddelere bölmelişiniz bununda formulu zaman + iş+tecrube+projenedirme=sonuç gelir başta kolay gibi gelecekmiş gibi görünsede hiçte oyle olmuyor bende freelance çalışmalara imza attım bir cogundan ücret almadım sırf referans olsun diye buda yıllarımı almadı desem yalan olur... Mutlu olmadım şimdi ise bir fabrikada mekanik operatör olarak 3 vardıyalı 8 saat seklinde çalısıyorum aylık 1500 tl maaşım var tabi bir insanın geliri ne ise gideride okadardır hatta günümüz şartları ile ve teknolojinin gelişmesi ile yinede yetinemiyorum ek gelir için cıkarsa yaparım umudu ile hayata sarılmaya devam ediyorum

Hayırlı günler dilerim