Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Küresel ısınma Afişlerim

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım başaramadım Nasıl resim ekleniyor ki?

Evet canım başaramamışsın :)

Ayrıca flood yapmışsın lütfen arkad arkaya msj yazmayalım düzelt butonunu kullanalım ayrıca kendi konunu ayrı olarak açarsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum :)

neva

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tebrikler 1. çalışma hariç diğerleri düşünce olarakta görsellk olarakta cok başarılı emeğinize saglık

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bir ödev için belki yeterli ama... Tava nerden geliyor? Tamamı siyah fon işteki tüm derinliği katletmiş. Sanki ust aaşçıların tavanın içini alevlendirip sallamaları gibi bi durum var pişen dünyada. Sprey den çıkan ateş fikri gayet iyi. Ozon düşünülerek yapılmış olmalı... Ancak onun sprey kutusu olduğunu anlamak için kafa yormak gerekiyor. Eriyen dünya mı? tava mı, Ateş mi? Kısaca bu afişi anlamak için üzerinde kafa patlamak gerekiyor. Bunu yaptığımızda da aldığımız sonuç kesinlikle bi doygunluk yaratmıyor. 1. ve 3. iş için konuşulacak bişey yok. Başarılar...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bir ödev için belki yeterli ama... Tava nerden geliyor? Tamamı siyah fon işteki tüm derinliği katletmiş. Sanki ust aaşçıların tavanın içini alevlendirip sallamaları gibi bi durum var pişen dünyada. Sprey den çıkan ateş fikri gayet iyi. Ozon düşünülerek yapılmış olmalı... Ancak onun sprey kutusu olduğunu anlamak için kafa yormak gerekiyor. Eriyen dünya mı? tava mı, Ateş mi? Kısaca bu afişi anlamak için üzerinde kafa patlamak gerekiyor. Bunu yaptığımızda da aldığımız sonuç kesinlikle bi doygunluk yaratmıyor. 1. ve 3. iş için konuşulacak bişey yok. Başarılar...

Yorumlarınız için teşekkürler fakat dediklerinizden pek birşey anlayamadım daha doğrusu anlam veremedim...

1. sprey kutusu değil deodorant ,ayrıca bunu anlamak için kafa patlatılması gerektigini hiç sanmıyorum :worried: yani bakınca ne oldugunu mu anlayamadınız ? Küresel ısınma isimli başlık açıldıgında deodorant şişesinden alev çıktıgını gören bunu zaten anlıyacaktır(ozonla alakalı olduğunu)...
2. 'Eriyen dünya mı? tava mı, Ateş mi? ' ne demektir? Eriyen tabiki dünya !Tava eriyormuş gibi mi gözüküyor ? Ayrıca ateş zaten erimez alttan geliyor ve tavaya çarpıp kenarlardan dağılıyor....

3.'Tava nerden geliyor? 'ne demektir?

Sürekli söyledim yıllar önce yaptıgım çalışmalardı evet görsel yönden çok eksikler var ama bu söyledikleriniz anlaşılmayacak kadar olduğunu kesinlikle sanmıyorum....

Tekrar teşekkürler...

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Belki yenisin, belki henüz çıraksın falan ama açıkçası yapılan yorumlara şaşırdım. Ya ben göz zevkine sahip değilim bu işi bırakmayalım yada arkadaşların bir kaçında problem. Muhteşem , çok güzel falan. İlginç. Yanlış anlaşılmasın yorumum çalışmalarının ve senin hakkını yemek değil ama yapılan bazı yorumlarda hak değil. Çalışmaların muheteşem ve çok güzel olmadığı ortada çalışmayı problemleriyle eleşitrerek yorumlarsak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz diye düşünüyorum.

Çalışmalara gelince yolun çok başında olduğun belli. Daha çok öğrenip daha çok düşünüp daha karalı ve farkındalık ile uygulama yapmamız gerekiyor.

Kolay gelsin :)

Aynı pencereden bakıyoruz Fatih.
Dediklerine birebir katılıyorum :wink:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
sprey kutuları(deodorant ya da hüsamettin), raflarda ben burdayım demeleriyle ünlüdür biraz. beyaz düz şeyler değilllerdir... Afişindeki vurgu deodoranttan çıkan ateş mi? eriyen tava mı?, eriyen dünya mı? hem eriyen tava hem eriyen dünya hem deodoranttan çıkan ateş mi? Afişteki herşey eriyor malesef... Tava nerden geliyor? Evet nerden geliyor. Havada uçuyor resmen :) Derinliği olmayan çok askıda kalmış ve bir o kadar da amacını anlatamayan ve uygulaması amatörce olan bir afiş...

umarım açıklayıcı olmuşumdur
iyi çalışmalar...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Afişteki vurguyu anlayamadıysanız hiç birşey diyemeyecegim :)

Yinede açıklamak istiyorum Dünyanın küresel ısınmadan dolayı eridiğini belirtmek istedim, espri olarak bir tava var ortada ve bu espriye uygun oldugunu düşündüğüm bir slogan
artı nedenlerinden biri olarakda deodorant belirttim ..

Evet ben buradayım derler fakat bu tasarımları ile mümkündür ve maalesefki afişimin konusu deodorant tasarımı değil :) reklam yapmayada gerek görmedim .:)
Afişde eriyen tek şey dünya bu arada...

Size katıldıgım tek konu tavanın duruşu fakat sürekli belirttiğim gibi ilk çalışmalarımdan bu afiş...

Sanıyorumki sizde photoshopa ilk el attığınızda harikalar yaratmadınız... :)

pan067

🌱Yeni Üye🌱
bence bir numaralı afişteki fikre fazlasıyla haksızlık ediyorsunuz gibi geliyor. çalışma olarak baya sorunlu olsa da, işlenen tema güzel.
çalışma daha sadeleştirilerek ve karmaşıklıktan kurtarılarak, yumurta biçimine dünyanın uzaydan görüntüsü giydirip, bebeğin yerine de, gelecek nesilleri vurgulamak için cenin kullanmanı tavsiye ederim. ikinci afişte kullandığın deodorantı birinci afişe ekler, yazı karakterini ve rengini değiştirip biraz da yazıyı alevlendirebilirsen, bence ana fikir daha önplana çıkar gibi geliyor.
başarılar...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
deodoranttan püsküren bir ateşin ısttığı tavada eriyen bir dünya yapacaksan
burdaki imgeler ilk bakışta kendini anlatmalı, ve bu afişin tamamına yayılmamalı. Uygun bir yerine mesajını koymalı ve bunu öyle asmalısın. sonuçta ordaki ilüstrasyonu sunmuyorsun. içinde ilüstrasyon olan bi afiş sunuyorsun.

Belki de bu eleştrileri göz önüne alarak yeniden yaparsın bunlardan birini. Oldukça faydalı bi çalışma metodudur tavsiye ederim.

Photoshop için; elbetteki harikalar yaratmadım. :) çoğunu hatırlamak bile istemiyorum.

N. Eser ULUHAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ajhans.net
1. de hiçbir mesaj yok. Şişman bir kadın koyup, zayıflamak istermisin gibi bişey olmuş.
2. de bir mesaj veriyorsun ama iyi sayılır birinciye göre. Sprey'i kullanman biraz olsun anlam vermiş.

Küresel ısınma denilen şeyde bu afişlerle alakası yok olsa olsa %10 alakası var.
Küresel ısınmaya neden olan şeyleri kullanarak deneyebilirsin.

Hilal Ertaş

🌱Yeni Üye🌱
kuzum hatırladım bunları erdinç hocanın canımızı çıkardığı afişler :)) 2. si daha güzel bu arada göbeğimiz çatlamıştı sabahlara kadar yapıcaz die :)

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
kuzum hatırladım bunları erdinç hocanın canımızı çıkardığı afişler :)) 2. si daha güzel bu arada göbeğimiz çatlamıştı sabahlara kadar yapıcaz die :)

canım yaaa ağlıcam simdi, evet vize final zamanları hiç uyuyamazdık akşamları tasarım yapar sabah uyurduk :D

canımız çıkardı evet ama özledim valla :sadsmile:

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Beğenmenize sevindim. Rica ederim iyi seyirler...