mesela 2.resmi buna benzettim, son resmi de benzettiğim bir afiş avrdı, ama onu bulamadım
creative, yorum yapmak için illa ki bilgili olmak gerekmez, siz bu afişleri sokaktaki insanlara reklam olsun diye yapıyorsunuz, ve buna yorum yaapcak kişiler onlar, ve toplumumuzda grafikerlerin coğunlukta olduğunu sanmıyorum.İkincisi, her meselkte vardır bu, eğer sen birşeyleri başkaları için yapıyorsan, yorumlarına açık oalcaksın, iyi veya kötü, ben düşüncemi söyledim.Sen bana yanlış düşündüğüm kısımları söylersin, o tartışılır.gidip de birşeyden anlamayanlar yorum yapmasın vâri yazı yazmak, birşey kazandırmaz.
anlatabildim sanırım
simdi söyle bir durum var sevgili arkadasim.. bu site grafikerlerin genel olarak bulundugu bir site.. ve bizde yapilan yorumlari mesleki gözle degerlendiriyoruz, mesleki gözle elestiri yapiyoruz veya öneride bulunuyoruz... söylediklerim mesajimda da belirttigim gibi kisiye özel degildi.. sen üzerine alinmissin... haklida sayilirsin... cünkü elestirim, bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olanlara yönelikti...
burda bizler genelde islere gecmisimiz, bulundugumuz konum ve aldigimiz egitim üzerine degerlendirmelerde bulunuyoruzki toplumda genel insan yapisi bu degil.. ama burasininda toplumda bulunan bir meslek dalinin varoldugu, yasatildigi, gelistirlemeye calisildigi bi yer.. en zaindan ismi bu sekilde...
sen bir halk insani olarak bu yorumu yapmakta haklisin ama yaptigin yorumu baska bir konsept icerikli bir sitede yapabilrsin. yani burda, bir ortak meslek grubunda böyle bir yorum yapmani elestirdim... yaptigin yorum birsey katmiyo calismaya.. tabiki de katmasi beklenmiyo, ama sinirlerini belirlemek gerekiyo... ona buna suna benziyo diyemessin.. o zaman bütün naturmond tablolalr birbirine benzer.. yani sanatsal dallar ve akimlar...bunlari bilmek gerekir en basta,, bir grafik tasarim ürününü yorumlarken veya incelerken..,
simdi mesela ben yorumlayayim calismalari...
söyle bisey var, afislerin hitap ettigi hedef kitle kim?
gencler...
gencleri nereye davet ediliyo?
bahar senligine
bahar senligi nedir?
eglence, müzik, dans, kültür ve sosyal aktivitelerin sergilendigi bir panayir...
peki bunun afisi nasil olmali?
bu sorunun cevabini sokaktaki insan mi verecek... bunu bir irdelemek gerekiyo...
sokaktaki insani ilgilendiren sadece, onun görebilcegi, dikkatini cekebilcegi ve almak istedigi mesaji en rahat sekilde alabilmesidir.
sanirim senin anlatmaya calistigini biraz daha anlasilir bir sekle sokmusumdur.. umarim anlatmaya calistigin seyi sana anlatmamdar rahatsiz olmassin..
bu kadar bilgi umarim biseyler kazandirir sana...
basarilar, iyigünler dilerim...
kücük bir not, l
lütfen artik tartismayalim... konumlarimiz ve bulundugumuz meslek dallari farkli sanirim, diger arkadaslarin bundan rahatsizlik duyabbilcegini düsünüyorum.. eger cevap vermek istersen özel mesajini beklerim arkadasim...