Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

omü bahar şenliği afişlerim

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Burdaki arkadaşların çoğu moderatör olsun veya olmasın, yaptıkları işlerin bir hedef kitleye hitap ettiğini bilir bu açıdan, bilgili olanlar eleştirsin olmayanlar eleştirmesin mantığını yanlış buluyorum. Yaptığımız çalışmalar elbette değişik filtrelerden geçecektir. Nihai filtre sensin (sananeyau) bu seni aslında en önemli yere koyar çünkü asıl değerlendirmeyi halk yapar, buna kimse karşı çıkmadı. Arkadaşlarımın söylemek istediği veya anlatamadığı belkide affınıza sığınarak söylüyorum anlayamadığınız şey, grafik sanatlar alanında belli dönemlerde belli akımlar olduğu bu dönemlerde birbirine benzeyen eserler çıkabileceğidir, etkilenmeler olacaktir ve buda gayet doğaldır (müzik alanındaki pop şarkıların benzerliği gibi).

Bizi eleştirin, ama lütfen tartışmalara çekmeyin, burdaki arkadaşlarında, grafik tasarım alanında yeni arkadaşlar olduğunu unutmadan hevesini kırmadan, eleştirmenizi rica ediyorum.

Eleştiri olmadan, ilerleme olmaz.

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
iyi de verdiğin bush örneği ile pek ilgisi yok bu konunun.ben yorumumda afişinin başka bir afişe benzettiğimi söyledim.afişin anlamı vs. gibi bir yorum yapmadım :)

Zaten belirttiğim gibi, grafikerlikten anlamam, o endnele size terimsel olarak bir yorum yapamam, diyebileceğims adece, güzel olmuş veya kötü olmuştur.

Bence benziyorlar ayrıca, hâlâ aynı fikirdeyim :D

benzettiğim kısma gelince, renkler, karakterlerin siyah olması, vs. sonra neresi benziyor demeyin :p

creative

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
200px-RocknCoke2004poster2.jpg

mesela 2.resmi buna benzettim, son resmi de benzettiğim bir afiş avrdı, ama onu bulamadım :)

creative, yorum yapmak için illa ki bilgili olmak gerekmez, siz bu afişleri sokaktaki insanlara reklam olsun diye yapıyorsunuz, ve buna yorum yaapcak kişiler onlar, ve toplumumuzda grafikerlerin coğunlukta olduğunu sanmıyorum.İkincisi, her meselkte vardır bu, eğer sen birşeyleri başkaları için yapıyorsan, yorumlarına açık oalcaksın, iyi veya kötü, ben düşüncemi söyledim.Sen bana yanlış düşündüğüm kısımları söylersin, o tartışılır.gidip de birşeyden anlamayanlar yorum yapmasın vâri yazı yazmak, birşey kazandırmaz.

anlatabildim sanırım :)

simdi söyle bir durum var sevgili arkadasim.. bu site grafikerlerin genel olarak bulundugu bir site.. ve bizde yapilan yorumlari mesleki gözle degerlendiriyoruz, mesleki gözle elestiri yapiyoruz veya öneride bulunuyoruz... söylediklerim mesajimda da belirttigim gibi kisiye özel degildi.. sen üzerine alinmissin... haklida sayilirsin... cünkü elestirim, bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olanlara yönelikti...

burda bizler genelde islere gecmisimiz, bulundugumuz konum ve aldigimiz egitim üzerine degerlendirmelerde bulunuyoruzki toplumda genel insan yapisi bu degil.. ama burasininda toplumda bulunan bir meslek dalinin varoldugu, yasatildigi, gelistirlemeye calisildigi bi yer.. en zaindan ismi bu sekilde...

sen bir halk insani olarak bu yorumu yapmakta haklisin ama yaptigin yorumu baska bir konsept icerikli bir sitede yapabilrsin. yani burda, bir ortak meslek grubunda böyle bir yorum yapmani elestirdim... yaptigin yorum birsey katmiyo calismaya.. tabiki de katmasi beklenmiyo, ama sinirlerini belirlemek gerekiyo... ona buna suna benziyo diyemessin.. o zaman bütün naturmond tablolalr birbirine benzer.. yani sanatsal dallar ve akimlar...bunlari bilmek gerekir en basta,, bir grafik tasarim ürününü yorumlarken veya incelerken..,

simdi mesela ben yorumlayayim calismalari...

söyle bisey var, afislerin hitap ettigi hedef kitle kim?
gencler...

gencleri nereye davet ediliyo?
bahar senligine

bahar senligi nedir?
eglence, müzik, dans, kültür ve sosyal aktivitelerin sergilendigi bir panayir...

peki bunun afisi nasil olmali?
bu sorunun cevabini sokaktaki insan mi verecek... bunu bir irdelemek gerekiyo...

sokaktaki insani ilgilendiren sadece, onun görebilcegi, dikkatini cekebilcegi ve almak istedigi mesaji en rahat sekilde alabilmesidir.

sanirim senin anlatmaya calistigini biraz daha anlasilir bir sekle sokmusumdur.. umarim anlatmaya calistigin seyi sana anlatmamdar rahatsiz olmassin..

bu kadar bilgi umarim biseyler kazandirir sana...

basarilar, iyigünler dilerim...

kücük bir not,
llütfen artik tartismayalim... konumlarimiz ve bulundugumuz meslek dallari farkli sanirim, diger arkadaslarin bundan rahatsizlik duyabbilcegini düsünüyorum.. eger cevap vermek istersen özel mesajini beklerim arkadasim...

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Burdaki arkadaşların çoğu moderatör olsun veya olmasın, yaptıkları işlerin bir hedef kitleye hitap ettiğini bilir bu açıdan, bilgili olanlar eleştirsin olmayanlar eleştirmesin mantığını yanlış buluyorum. Yaptığımız çalışmalar elbette değişik filtrelerden geçecektir. Nihai filtre sensin (sananeyau) bu seni aslında en önemli yere koyar çünkü asıl değerlendirmeyi halk yapar, buna kimse karşı çıkmadı. Arkadaşlarımın söylemek istediği veya anlatamadığı belkide affınıza sığınarak söylüyorum anlayamadığınız şey, grafik sanatlar alanında belli dönemlerde belli akımlar olduğu bu dönemlerde birbirine benzeyen eserler çıkabileceğidir, etkilenmeler olacaktir ve buda gayet doğaldır (müzik alanındaki pop şarkıların benzerliği gibi).

Bizi eleştirin, ama lütfen tartışmalara çekmeyin, burdaki arkadaşlarında, grafik tasarım alanında yeni arkadaşlar olduğunu unutmadan hevesini kırmadan, eleştirmenizi rica ediyorum.

Eleştiri olmadan, ilerleme olmaz.

ha işte bak, bende benziyorlar dedim.cok mu yanlış bir şeydir ki bu, bir afişi başkasına benzetmek:neutral1:

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Creative arkadaşım bu konuda son sözü kesin olarak söyledi. Lütfen bundan sonraki yanıtlarınızı ilgili arkadaşa özel mesajla yaparsanız sevinirim. Konu herkes tarafından açık bir şekilde anlaşılmıştır. Daha fazla bu konuda birşey yazmanın kimseye bir katkısı yok.
Eleştirilerinize gerçekten ihtiyacımız var. Başka bir konuda, başka bir çalışmada eleştirlerinizi bekliyorum. Bu konudada inanın gayet samimiyim.

Görüşmek üzere.

PAINTITBLACK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar creative in dediği harfi harfine doğru.ancak bu kadar iyi açıklığa kavuşturulabilirdi.sananeyau senin ne demek istediğini anladım.umarım sen de creative in ne demek istediğini anlamışsındır...

irizergun

🌱Yeni Üye🌱
keşke hocanı dinlemeseydin yeşil kötü olmuş ve remin önüne geçmiş önceki sade ve arka planda kalıyordu ve resim kendisini belli ediyordu.

caglarss

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2. diğerlerinden güzel olmuş Ellerine sağlık.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sananeyau' nun ne demek istediğini ben anladım da sanırım o bizim demek istediğimizi anlayamadı. sananeyau biraz daha sitede takılırsan dilimizi anlayacağını düşünüyorum.

Bu arada örnek gösterilen afiş te benzerlik yok. Teknik benzerliği dışında. Bu benzerlikte
creative' nin dediği gibi bir benzerliktir.

PAINTITBLACK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ırızergun,caglarss volkan tekin ve cahit gulden hocama çok teşekkür ederim.saolun arkadaşlar..

habibe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
banada sorarsan 2.ci derim yanlız oda bizim hoca gibi renk özürlü galiba..;):lol::lol:

samak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
paintitblack güzel çalışmalar ancak tasarımı tasarımcılar için değil toplum için yapsan diyorum:)

PAINTITBLACK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zaten çalışmalar toplum için bahar şenliği adı üstünde öğrencilere hitab ediyor.neden böyle dedin anlamadım?modern tasarımlar halka hitab edemz mi diyorsun?

belqin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bu konuda tekrar başa sarmayalım :D

Tasarım tüm kesimlere hitap eden oldukça modern bir çalışma. Ama yeni trendlerden haberi olmayanlar ilk gördüklerinde şaşırmış olabilirler alışık olmadıkları bir tarz görünce :)

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bence hepsi güzel çalışmalar eline sağlık. Ben başka birşeye değinmek istiyorum arkadaşlar. Birçok çalışmayı inceledim, yorumları okudum herkes işin rengine, font seçimine vs değiniyo. Tamam bunlarda çok önemli, ama çok az kişi imla kuralları ve noktalama işaretleri ilgili hataları hatırlatıyo lütfen biraz da imla kurallarına dikkat edelim ve gördüklerimizi hatırlatalım arkadaşlarımıza. Bu konuya en çok değinen belqin sanırım.

PAINTITBLACK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu uyarın için ve çalışmaları beğendiğin için teşekkürler miço.

_fatos_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben çok beğendim ellerine sağlık karmaşık olmasına rağmen hoşuma gitti tek gözüme çarpan şey okul logosu oldu çok ufak gerçekten tekrar ellerine sağlık başarılarını devamı dilerim

PAINTITBLACK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben çok beğendim ellerine sağlık karmaşık olmasına rağmen hoşuma gitti tek gözüme çarpan şey okul logosu oldu çok ufak gerçekten tekrar ellerine sağlık başarılarını devamı dilerim

biraz geç oldu bunu yazmam ama logonun ve okulun isminin yazdığı bölüm hocaların hoşuna gitmişti.şimdi bakınca bana da küçük geldi.fakat bu afişler en küçük 50-70 boyutlarda basılacağı için yine amblem belli olur diye düşünmüştüm.beğendiğin için geçte olsa teşekkürler fatoş:)