Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta kartvizit yapımı yardım

PowerClip

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
neden corelde yapmıyorsunki corel yada freehand dah makul programlar bu çizim için...

Sentius

🌱Yeni Üye🌱
sadece tebessümle kaldım yorumlar karşısında :)

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşımız bir kurs için ders amaçlı photoshopta kartvizit nasıl yapılır die sormuş yapılan yorumlar karşısında şaşırdım doğrusu :) Demek istediği kısaca kartvizit yaparken PHOTOSHOP'ta nasıl bir yol izlemeliyim. Sanırım en iyi cevabı ali emre vermiş :)

DRASULA

🌱Yeni Üye🌱
İlk sayfada verdiğim cevapta bazı yanlışlar var.Doğru olanları şimdi paylaşıyorum..

Kartvizit yapmak için vektörel bir programda (Illustrator ,Freehand ,CorelDraw vb..) çalışmanız her zaman daha avantajlıdır.Yok ben o programları bilmiyorum Photoshopta yapmak istiyorum diyorsanız ilk önce;

--File >> New i açın ve aşağıdaki ölçülerde bir belge oluşturun.

34317173.jpg

Çalışmanızı bitirdikten sonra

Ctrl + R yaparak cetveli aktifleştirin.Move Tool (V) U Seçin.Cetvelin sol ve üstünden sürükleyek çalışma alanınızın kenarlarına guieds lerle 1 - 2 mm (cetvel üzerinde sağ tıklayıp mm seçip ayarlayabilirsiniz) kesim payı bırakın (yeşil çizgili yerler kılavuz çizgileri (guides)).

59629292.jpg

Son olarak çalışmanızı öneri olarak PSD ,TIFF ,EPS formatlarından biri ile kaydedip basıma götürebilirsiniz.

3 gündür internette araştırma yapıyorum.photoshop kullanıyorum orta düzey ve bu bilgilere ihtiyacım vardı.3 gün boyunca girmediğim site kalmadı sonunda istediğim bilgiyi anlayabileceğim şekilde yazan birini buldum teşekkürler.yarın bir matbaaya gitmeyi düşünüyordum bu bilgileri edinmek için gerek kalmadı.

DRASULA

🌱Yeni Üye🌱
Ali Emrenin vermiş olduğu bilgiler sayesinde belli bi aşama katettim fakat takıldığım bir konu daha var photoshopta yapmış olduğum çalışmayı psd formatında kaydetsem matbaaya bu şekilde versem sorun olurmu.Araştardığım bilgilere göre eps formatını vektörel tüm programlar açıyormuş , peki eps değilde psd olarak götürsem matbaada sorun olurmu yani psd formatında bir çalışma versem herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım.