Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Turlev için Logolarım

gokhanrecepyeter

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar katıldığım yarışmayı kazanamadım.Derece falan yok acayip bir sistem tek kişiyi ödüllendirdiler.En azından referans olarak kullanılabilcek bir derece vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum.Neyse Kısmet değilmiş yıkıldım diyebilirim
frown.gif
kaç aydır peşindeydim
frown.gif

Katıldığım logolar:

Kazanan LOGO:

ern006_2_120.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

gencom

🌱Yeni Üye🌱
güzel çalışmalar olmus eline sağlık..:)

clonal

🌱Yeni Üye🌱
yanılmıyorsam ..."yüksekokulu" bitişik yazılması lazım. Bu imla kuralını düzelttiklerinde logonun halini merak ediyorum

hendorfine667

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dstum sade tasarımlar herzaman ilgi çekio senin son iki çalışman da 10 numara ama alışıla gelmiş bi tasarım beyni var bizde açamıoz onu bi türlü...kazanan logo bnce klasik tema afişleri gibi ama tvlerde hep ön planda olan entellektüel bi tasarım mesela bi nba takımarı logolarına baksna nebilim eline sağlık genede bnce 2. sensin :D

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet seçilen logo çok sade tasarlanmış ama bu kadar sade bişey seçicekklerini bilseydim o kadar uğraşmazdım ben eğitimi, kültürü, gençliği hepsini kapsayan logolar yapmıştım
neyse sağlık olsun

clonal

🌱Yeni Üye🌱
kurumun şartnamesinde "lojistik" önplana çıkarılmadan bir logo tasarlanması isteniyordu. İleride üniversiteye dönüştürülmesi düşünüldüğü için tasarlanan logonun daha çok üniversiteyi temsil etmesi istenmişti. bu nedenle kazanan logonun istekleriyle çeliştiğini görüyorum. kısacası ne istediklerini bilmiyorlar.

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ern006_3_800.jpg

inanın ben burada cagdaslık ileri teknoloji gormedim
yanlısım varsa duzeltin anlam ve ifadesi pek yok yapan arkadasa hayırlı olsun diliyorum
bende size kendi yaptıgım calısmamı taktim ediyorum

logo-1.jpg

logo-2.jpg

logo-3.jpg

mr.circassian

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yaptığın çalışmalar gerçekten görsel olarak güzel.fakat biz görsel güzellikten çok işlevsellik ve akılda kalıcılık üzerine bir iş yapıyoruz.birinci seçilen logo gerçekten sade ve işlevsel bence.ki bende o yarışmanın şartnamesini ve jüri üyelerine baktım yabana atılacak kişiler değillerdi.logoların gerçekten ii arkadaşım ama sadelik herzaman avantajdır...emeğine sağlık

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
LOGO-1

Anlamı=

Orta alanda çizilen grafiğin sol yanı yapının derinliğini ifade etmektedir bu ifade de başarının teknolojinin en üst sınırları kullanılarak maddede değişikliklerinde yapılabildiğini bununda Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu sayesinde olduğunu göstermektedir.
Sağ tarafındaki keskinlik ifadesi ise yolun sonunda mutlaka BLMYO (Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ) dan geçmesi bununda başarının anahtarı olduğunu göstermektedir.

Renk=

Turkuaz

Günümüzde aydınlığı ifade eden bu renk, aynı zamanda sorunların hızlıca çözülmesi anlamını ifade eder.
Bazı bilim adamlarına göre Turkuaz rengi artık yenidünya’nın güç sembolü olduğu söylenmektedir.

Siyah

Dayanıklılık ve bilgelik ilişkilendirilen bu renk bulunduğu mekanın gücü sabitlemesiyle tanınır. Aynı zamanda Albert Einstein Çalışma odasının tamamen siyah perde ile kaplı olması ve gün ışığını girmediği bir ortamda çalışmasına konsantre olduğu bilinir.

Turuncu
Gizliliği olmayan , geniş kapsamlı çekici bir renktir. Bu renk verimliliği sıcak ilişkiyi temsil eder.

Gri

Zeka seviyesi yüksek olan insanların gücünü simgeler bu nedenle gri yapılar her zaman ileri zamanı ve ileri teknolojiyi simgeler

LOGO-2

Anlamı=

Orta alanda çizilen grafiğimizde BLMYO (Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu) nun Meslek Konusunda bir köprü vazifesi gördüğünü ve renklerinin verdiği Güç ve Dayanıklılık imgeleri ile her zaman başarının yolu olduğunu ifade etmektedir. Bu anlamda içine alınan ince daireninse baktığımız odak noktasının ne olduğunu anlatmaktadır.

Renk=

Turkuaz

Günümüzde aydınlığı ifade eden bu renk, aynı zamanda sorunların hızlıca çözülmesi anlamını ifade eder.
Bazı bilim adamlarına göre Turkuaz rengi artık yenidünya’nın güç sembolü olduğu söylenmektedir.

Siyah

Dayanıklılık ve bilgelik ilişkilendirilen bu renk bulunduğu mekanın gücü sabitlemesiyle tanınır. Aynı zamanda Albert Einstein Çalışma odasının tamamen siyah perde ile kaplı olması ve gün ışığını girmediği bir ortamda çalışmasına konsantre olduğu bilinir.

Turuncu
Gizliliği olmayan , geniş kapsamlı çekici bir renktir. Bu renk verimliliği sıcak ilişkiyi temsil eder.

LOGO-3

Anlamı=

Yapılan çalışmamızda siyah alanın yapılan basit bir ürünün bile ne kadar zor yollardan yapıldığını ancak BLMYO bu alana da damgasını vurarak başarıya ilerlettiğini,
Pembe alanın ise aşılan yollarda başarmanın sevincini ifade etmesini, çevresindeki çizgilerinde Başarının aralıklarla ancak sürekli geldiğini ifade etmektedir. Ayrıca logonun aşağısında bulunan paralel çizgiler Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulunun harf sayısı kadar bulunmaktadır.

ben ayrıca bu formu gonderdim cunku yaparken düşünme tarzı bu olmazsa logonun bir anlamı olmaz
o arkadasta bu gozle bakmıstır umarım ben bakarken eziyet hissediyorum çnkü bir labirenti andırıyor

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
anlaşılan oki logonun anlamına hiç bakmamışlar sadece b harfinin ortaya çıkışını istemişler
ben onu anladım

gokhanrecepyeter

🌱Yeni Üye🌱
bende pusula yaparak lojistikle bağdaştırdım.her karesinde bir mesajım var.ben maıl attım.agzıma gelenı soyledım.ancak ne kadar yararlı olur bılemem.itiraz etmek gerekıyor ama neyse allahlarından bulsun

ÖzSoft

🏅Acemi Tasarımcı🏅
s.a. arkkadaşlar seçilen logo rezillik en başta arkadaşında dediği gibi imla kuralına aykırı bunca arkadaşın emeğine yazık oldu bu adamın 5 dk.sını almaz ama arkadaşa hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansın inşallah...bunları kendi logom çok güzel anlamında söylemedim burada türlev için yapılmış çok güzel logolar gördüm özelliklede konuyu açan arkadaşınkiler gerçekten ödüle layık...

buda benim gönderdiğim logo:
myo_logo.png

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhabalar

Yarışmada seçtiğiniz logoyu kusura bakmayın bu benim görüşüm tabi logo demek denirse inanın biz bu tip şeyleri lise sıralarında dersten sıkıldığımızda sadece deftere karalamak için yapardık o da zaman geçirirdik.

bu kadar basit düzeyde birşey isteseydiniz keşke ödül koymasaydınız onu herhangi hatta jüri üyelerinizden tanıtım ve reklamcılık konusunda bilgisi olan arkadaşlarınız bile yapardı. diyeceksinizki zaman yoktu hayır zaman bile vardı nedeni geç toplanmanızdan belli

sadece kendi adıma yazmak değil üyesi olduğum bir çok forum sitelerinde sizin yarışma bildiriniz ve sonuçları üzerine inanılmaz kötü yorumlar yapılmakta ve bence haklılar
bu yazım belki sizin rektörünüz veyahut vakıf başkanınıza ulaşamayacak ancak şunu bilinki bu basit logo size neden bu sene fazla öğrenci alamadığınızın bir kanıtı oda size sağlanan maddi desteğinin neden az olduğunu ortaya koyacaktır.

Saygılarımla itiraz etsek bile sonucun değişmeyeceğini bildiğimiz halde sizlere hayatta başarılar ?

Not: Rumuz ---- adlı çalışmamı lütfen Bu adrese gönderiniz.
-----

buda onlara gönderdiğim mail hakkı yenen herkes için bunu yapmaktan gurur duyarım site yoneticileri eger mesajımı sert bulursanız silebilirsiniz ben sadece haksızlıga ugrayan tüm grafikerler için yaptım

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar

Yarışmada seçtiğiniz logoyu kusura bakmayın bu benim görüşüm tabi logo demek denirse inanın biz bu tip şeyleri lise sıralarında dersten sıkıldığımızda sadece deftere karalamak için yapardık o da zaman geçirirdik.

bu kadar basit düzeyde birşey isteseydiniz keşke ödül koymasaydınız onu herhangi hatta jüri üyelerinizden tanıtım ve reklamcılık konusunda bilgisi olan arkadaşlarınız bile yapardı. diyeceksinizki zaman yoktu hayır zaman bile vardı nedeni geç toplanmanızdan belli

sadece kendi adıma yazmak değil üyesi olduğum bir çok forum sitelerinde sizin yarışma bildiriniz ve sonuçları üzerine inanılmaz kötü yorumlar yapılmakta ve bence haklılar
bu yazım belki sizin rektörünüz veyahut vakıf başkanınıza ulaşamayacak ancak şunu bilinki bu basit logo size neden bu sene fazla öğrenci alamadığınızın bir kanıtı oda size sağlanan maddi desteğinin neden az olduğunu ortaya koyacaktır.

Saygılarımla itiraz etsek bile sonucun değişmeyeceğini bildiğimiz halde sizlere hayatta başarılar ?

Not: Rumuz ---- adlı çalışmamı lütfen Bu adrese gönderiniz.
-----

buda onlara gönderdiğim mail hakkı yenen herkes için bunu yapmaktan gurur duyarım site yoneticileri eger mesajımı sert bulursanız silebilirsiniz ben sadece haksızlıga ugrayan tüm grafikerler için yaptım

Sonuna kadar katılıyorum arkadaşım bende türlevin sitesini güncellerken birden karşıma öle biley çıkınca dedimki kendi kendime heralde örnek bi logo koymuşlar sonra okuyunca hayretler içinde kaldım gerçektende logodan anlamayan biri bile güler bu logoya
hengi kritere göre seçtikleride belli değil
bunu çizen arkadaşa en ufak bi lafım yok kendisini tebrik ediyorum inşallah ihtiyacı olan biridir
benim lafım bu logoyu seçenlere

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
ern006_3_800.jpg

Logoyu bir yorumlayalım ona göre yorumlar şekillenebilir. Ben gördüklerimi aşağıdaki şekilde sıraladım.
1-İlk fikir olarak Beykoz simgesi olarak küçük b harfi algılanabiliyor.
2-Yardımcı fikir olarak açık-koyu olarak dönüştürülmüş bir spiral kullanılmış, spiralle altın kesit kavramına gönderme yapılmış. Bilindiği gibi altın kesit sanatta ve bilimde çok önemli bir kavram.
3-Bordo veya komşusu renkler ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlarda hakim renklerdir, buda benim bir eğitimci olarak nedenini asla çözemediğim bir anlayış. Neden eğitim bordo ile simgelensinki?
Sonuç olarak bu çalışmada vurgulanmak istenen şeyler basitçe altınkesit ve beykozun b si.
Ama logo birkaç açıdanda sakıncalar içermiyor değil örneğin kenarlar tırtıklı yapılarak simgelenmiş olan spiral bence bilim ve sanattaki özgür düşünceyi simgelemez. Aksine spiral kesin bir biçimde matematiksel olgular içerdiğinden insanları sınırlayan, özgür düşünce karşıtı hisler uyandırdı bende. Ayrıca biçim olarakta çok bilindik bir öge örneğin bu tarz spiraller birçok tasarımda çok sık kullanılmıştır.
Allta bir yüzük tasarımı göreceksiniz sanki burdaki biçim burdan olduğu gibi alınıp yan çevrilerek kullanılmış.

7rb53.jpg

Altta ise başka bir siteden aldığım bir çizim dersi örneği.
https://www.charlesriver.com/algorithms/img/lab-recursion1-2.gif

lab-recursion1-2.gif

Alttaki görsellerde ise aztekler ve yunanlılar tarafından kullanılan motifler gözükmektedir
Altta kullanılan biçimlerde ise bariz bir biçimde üstteki logo birim elemanı olarak kullanılmıştır. İsteyen alttaki linkten kontrol edebilir
https://gwydir.demon.co.uk/jo/greekkey/corners.htm
corner1.gif
ern006_2_120.jpg

corner3.gif

Ayrıca bu motifi yunanlılar çok sık kullanmış altta verdiğim linktende inceleyebilirsiniz.
Motifin ismi:Greek frets(double fret) En alttaki biçime dikkatinizi çekerim.
https://etc.usf.edu/clipart/10200/10286/motive_10286.htm

motive_10286_lg.gif

Sanırım jüri hiç bir araştırma yapmadan bu çalışmayı seçmiş çünkü bu biçim o kadar çok kullanılmışki tabiri cazise cacığı çıkmış:) mayalardan tutunda yunanlılara, Türk kilim desenlerinden tutunda hintlilere kadar bir çok ulus tarafından kullanılmıştır

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arastırma be bakıs acısı gercekten cok guzel peki bu daha dogru herkes gibi benimde icimi acıtan logoya nasıl itiraz ederiz burada artık rakamın bir neden olmasından cok ise logonun yaramazlıgını savunuyoruz ne yapalımda ne edelim şunlara bir dur diyelim

ÖzSoft

🏅Acemi Tasarımcı🏅
s.a.
Cahit GÜLDEN hocam mükemmel bi araştırma olmuş gerçekten teşekkürler acaba ben seçilen logoya haksızlık mı ediyorum diye kendimi yerken bunları okuyunca rahatladım.benim en büyük üzüntüm bu JÜRİYE(?), emek harcayıp da yaptığımız logoları göndermemiz.ben hemen hemen 1 gün uğraştım.o kadar uğraştın da bumu çıktı diyeceksiniz belki ama uğraştım emek verdim sonuçta.

mailadresilazim hocam bu saatten sonra hiçbirşey yapamayız olan oldu allahtan dileğim ihtiyacı olan bi arkadaştır inşallah...

A.E.O

serap35

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım senin referansa ihtiyacın yok herşey ortada ;)