Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

18. İstanbul Sanat Fuarı Açıldı

Sonay Görkem

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
27 Kas 2007
Mesajlar
3,149
Tepkime puanı
187
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de 1-9 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenen 18. İstanbul Sanat Fuarı/ARTİST 2008; TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 27. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak 1 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 12.00’da T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ve 18. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Sayın Mehmet Aksoy tarafından açıldı.

afiskj2.jpg

Yurtiçi ve yurtdışından 100’e yakın sanat kurumları, bağımsız gruplar ve inisiyatifler, sanat galerileri ve üniversitelerin katılımıyla on sekizinci kez düzenlenen İstanbul Sanat Fuarı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de birbirinden önemli sergilere ve ödül törenine ev sahipliği yapacaktır. Türkiye’nin en büyük sanat fuarı olma özelliğine sahip ARTİST 2008’e bu sene Amerika Birleşik Devletleri, Makedonya, Bulgaristan, Fransa, İtalya, KKTC ve Türkiye’den çok sayıda sanat galerisi ve üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katılacaktır.

“İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu”
Her yıl plastik sanatlara farklı alanlardaki katkıları ve eserleri nedeniyle verilen Onur Sanatçısı Ödülü bu sene heykeltıraş Mehmet Aksoy'a verilirken; Onur Eleştirmeni Ödülü Güven Turan'a, Sanatsever Kurum Ödülü Beşiktaş Belediyesi’ne ve Koleksiyoner Onur Ödülü ise Hüma Kabakçı Koleksiyonu ile Nahit Kabakçı’ya verildi. Ödül töreni, 3 Kasım 2008 Pazartesi akşamı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi/Interexpo Salonu’nda düzenlenecektir.

“Onur Sanatçısı: Mehmet Aksoy Sergisi”
Fuar süresince Onur Sanatçısı Mehmet Aksoy’un heykellerinden oluşan bir sergi sanatseverle buluşurken, Türk resim sanatının önemli eserlerinden oluşan Koleksiyoner Onur Ödülü alan Hüma Kabakçı Koleksiyonu sergisi de fuarda yer alacaktır.

“Koleksiyoner Onur Ödülü Sergisi: Hüma Kabakçı Koleksiyonu”
18. İstanbul Sanat Fuarı Koleksiyoner Onur Ödülü’nü alan Nahit Kabakçı’nın yaklaşık 60 yıllık Türk resim sanatı koleksiyonundan 20 sanatçının eserleri sergilenecek. Koleksiyonda Fahr-el Nisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Nuri İyem, Abidin Dino, Fikret Mualla Saygı, Ferruh Başağa, Kezban Arca Batıbeki, Cihat Burak, Devrim Erbil, Komet, Asım İşler, Resul Aytemur, Rahmi Aksungur, Erol Akyavaş gibi Türk resim sanatının önde gelen sanatçılarının eserleri sergilenecektir.

“Üniversite Öğrencileri Sanat Fuarı’nda”
Roma Güzel Sanatlar Üniversitesi İlk kez İstanbul’da Sanat Fuarı kapsamında işlerini sergileyecek.

TÜYAP geçtiğimiz yıllarda başlattığı geleneğine bu sene de devam ediyor ve sanat öğrencilerinin eserleriyle fuarda yer almasını sağlıyor. İstanbul Sanat Fuarı, genç sanatçı adaylarını sanat kurumları ve sanat galerileriyle bir araya getiren bir güncel sanat platformu olma işlevine devam ediyor.

Sanat fuarına Türkiye’den Mersin Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu, Sabancı Üniversitesi FASS Art Gallery, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İtalya’dan Roma Güzel Sanatlar Akademisi, Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri işleriyle yer alacaktır.

“Koridoor’un ‘Sınırsız’lığı İstanbul Sanat Fuarı’nda!”
18. İstanbul Sanat Fuarı, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası boyuttaki güncel sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Londra'da kurulmuş olan ve yönetiminde İngiltere'nin tanınmış sanat otoriteleri ve sanat organizatörleri olan Koridoor Çağdaş Sanat Programları, Doğu-Batı diyaloğunu Türkiye üzerinden sağlamayı amaçlayan bir sergi ile Türkiye’de ilk kez Sanat Fuarı kapsamında sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bu sergide yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının farklı disiplinlerde eserleri yer alacaktır.

Koridoor Çağdaş Sanat Programları kapsamında küratörlüğünü Denizhan Özer’in üstlendiği ‘Sınırsız’ başlıklı sergi 2000 m2’lik bir alanda 34 ülkeden 214 sanatçının çalışmalarıyla gerçekleştirilecektir. Sergide, resim, heykel, baskıresim, fotoğraf, graffiti, enstelasyon, video-art, dans ve performans gibi pek çok çalışma yer alacaktır.

Kitap fuarının da ana temasını oluşturan 68 hareketinin değişim ve yıkıcılığı; düşünce ve sanatta sınırsızlığın kapılarını açması bu serginin temasını oluşturmaktadır. Tükiye’de ilk kez bu büyüklükte ve evrensellikte bir sergi gerçekleştirilmektedir. Doğu-Batı diyaloğunun evrensellikle birleştiği sergide Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, İzlanda, İran, İsviçre, Irak, Japonya, Kazakistan, Kosova, Kıbrıs, Lübnan, Makedonya, Mısır, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Polonya, Rusya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan gibi pek çok ülkeden sanatçıların çalışmaları yer alacaktır.

“Asım İşler Sergisi”

Çağdaş Türk resminin önemli temsilcisi Ressam Prof. Dr. Asım İŞLER’in anısına düzenlenen resim sergisi de ARTİST 2008 kapsamında yer alacak. Yapıtları yurtiçinde ve yurtdışında pek çok önemli müze, özel kurum ve kişilerde bulunan sanatçının adına düzenlenen bu anma sergisinde 1990 ile 2005 yılları arasındaki tuval ve gravür eserleri yer almaktadır. 40 yılı aşan, sanata adanmış yaşamı süresince yurtiçi ve yurt dışında 33 kişisel sergi açmış, 100’ün üzerinde karma sergi, fuar ve bienale katılmış olan İŞLER’i anmak için düzenlenen ilk Anma Sergisi 2007 Aralık ayında MAC ART sanat galerisinde “Paris Afiş Resimleri” başlığı altında gerçekleşmiştir.

“68’den Bir Durum: Sitüasyonizm (Durumculuk) Sergisi”
Varlığını 1957’de hissettirmeye başlayan Sitüasyonist Enternasyonal (SE), ilk yıllarda “megolamanyak estetlerle” ve “fanatik çapulcular” tarafından kurulan, Avrupa’yı bir yönetim altında birleştirmeyi amaçlayan hatta sol görüşlüler tarafından küçümsenip, hiç kimsenin önem vermediği bir grup olarak görülen Sitüasyonizm, kültürden sanata, oradan mimariye ve kente dönük radikal tezleriyle dikkat çekti.

Karşı Sanat Çalışmaları, 6,45 Yayınları, Daralan ve Koridoor işbirliğiyle gerçekleştirilen bu dökümantasyon sergi, ülkemizde çok tanınmayan bir hareketin temel metinlerini, manifestolarını, kolajlarını ve işlerini sergiliyor. Sergiye aynı zamanda Guy Debord’un “Gösteri Toplumu” filminin Türkçe alt yazılı versiyonu da eşlik edecek.

“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı: Sanat İnisiyatifleri”
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle bir araya gelen inisiyatifler İstanbul Sanat Fuarı kapsamında video-art, resim, fotoğraf ve eskizden oluşan çalışmalarla bir sergi düzenleyecek.
18. İstanbul Sanat Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 27. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir. Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuarların giriş ücreti 5 YTL’dir. Fuarlar, 1-8 Kasım 2008 tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri; kapanış günü 9 Kasım 2008 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Not: Alıntıdır.​
 

Benzer konular

Üst