Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2000 USD ye Quad Core Leopard makine olur mu ?

mac_for_all

🌱Yeni Üye🌱
Emeğimi ve gözümün nurunu dökerek, hayatımdan çalarak kazandığım paraları zamanının en iyi ve hızlı mac lerine harcarken yıllar geçti. Yine kazanıyor, fakat aldığım makineler iki yıl sonra yavaş kalmaya başlıyorlardı. Bu sonsuz döngüyü tüm grafiker arkadaşlar iyi bilir. Özellikle evden çalışanlar. Ajansın makine parkının performansı evdekine nispetle daha az üzücüdür. Fakat bugün itibariyle evdeki işler için iyi bir makine alayım dediğinde, güncel fiyatla 8.000.- TL çıkarıyorlar. Daha iyisine ise 11.000.- TL.

Son bir yılı osx86 projelerini tüm algoritmalarıyla anlamak üzerine geçirdim. Ev tipi desktoplar, workstationlar ve high end serverlarda denemeler yaptım. Gördüğüm şu ki, olmaz denilen şey oluyormuş. Artık bu makinelerin çoğunda MacOS Leopard inanılmaz bir performansla sorunsuz çalışıyor. İnanmayan arkadaşlar, 150 sayfalık derginin freehand dosyası üzerinde makineyi kilitlemek üzerine saatlerce çalıştılar. Kitlenmedi.. Gerçek projelerini çalıştılar uzun süreli, göçmedi.

Şimdi soruyorum. Neden maksimum 2500 USD lık hardware ve 150 USD lık software toplamına dünyanın parasını ödüyoruz ?