Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

28x24 Katalog Tasarımı

trmusic

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar . Amatör olarak evde boş vakitlerimde hem ek gelir sağlamak hemde grafik tecrübemi geliştirmek için tasarımlar yapmaktayım. 28x24 ölçülerinde bir katalog için çalışma yapmam gerekiyor. Daha önce bu ebatta bir katalog yapmadım. Corel ve Photoshop biliyorum. Fakat çözünürlük konusunda hiçbir fikrim yok .
Bu çalışmayla ilgili internette bulduğum bir bilgiyi sizle paylaşmak istiyorum.

Spital telli katalog
Ölçüsü : 28x24 cm
Özellikleri :
İçi 170 gr. mat kuşe kağıt, kapak 250 gr. mat kuşe kağıt,
tamamı 4 renk baskılı, kapak mat selefonlu

Bu bilgiler doğrultusunad corel ve photoshop için dpi değerlerini ve kesim payı değerleri konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler . İyi paylaşımlar

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
kenarlardan 3 yada duruma göre 5 mm boşluk bırakarak ve cmyk 150 ila 300 dpi ayarlarında çalışabilirsiniz. zaten photoshopta bu iş olmaz corelden devam edersiniz. photoshopu katalogda kullancagınız resimlerin baskı ayarları için araç olarak kullanabilirsiniz.

trmusic

🌱Yeni Üye🌱
bilgilendirme için teşekkür ederim. Photoshop'ta bu tasarımı yapamamamın nedeni nedir ?

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
aslında ucu açık bi konu ama ben bildiklerimden bahsetmek isterim. Corel vektörel bir program yani dizgi vb işlerde tercih sebebi ve kolaylıktır bana göre. Photoshopta genelde resim düzenleme vb. işlerde kullanılan piksel tabalı bir programdır. Yapılmaz diye birşey yok tabiki ama en basit örnek bir kartviziti corel gibi vektörel programlarda 10 dk da yapıyosak (süre örnek içindir) photoshopta bu 20 dk'ya uzayabilir yorar yani. Size yaptıgım öneri benim kendi düşüncem elbette photosoptada çalışan insanlar vardır kolayınıza nasıl gelirse... Ama bana göre teknik açıdan vektörel tabanlı programlar bu işler için tercih edilir.

trmusic

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop'ta çalışma süresinin uzayacağı aklıma takılmıştı. Çizim anladım matbaa işlerinde vektörel olması daha iyi olduğunu biliyorum. Haklısınız en mantıklısı corel ;) tekrardan yararlı bilgiler için teşekkür ediyorum.