Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3 d ye nereden başlamalı?

kedoxs

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Bir tarih canlandırması yapmak istiyorum. Deniz savaşı olacak. 2 boyutlu da olabilir 3 boyutluda. İzleyen kişi savaşta hangi hamlelerin yapıldığını görebilecek.

Ama animasyon hazırlamada hiç tecrübem yok. Araştırmalarımda pek çok program buldum ama kafam karıştı. Acaba ilk olarak nereden ve hangi programla başlamalıyım. Bu alanda kendimi ilerletmek istiyorum.

Photoshop gibi programları işimi görecek kadar kullanabilmekteyim.

Birde bu işte el beceriside önemli sanırım. Kullanacağım nesneleri (gemi, tayfa, karaparçası) tek tek kendim mi hazırlamam lazım hazır nesneler bulunabiliyor mu?

Şimdiden teşekkürler, umarım

kedoxs

🌱Yeni Üye🌱
Çok çalışmam gerektiğini bende biliyorum. Onu göze almış durumdayım zaten. Ama yanlış programla başlayıp vakit kaybetmek istemiyorum. Animasyon ve canlandırma ile ilk kez uğraşacam diyebilirim. Sadece Swishmax programı kullanmışlığım var. 3 d ye sıfırdan hangi programla başlamalıyım ve önerdiğiniz döküman kitap var mı?

oilywater

🌱Yeni Üye🌱
animasyola ilgili kitabı var mı bilmiyorum ama modelleme, kaplama, ışıklandırmada gayet başarılı olan hatta max programını detaylı şekilde öğrenmemi sağlayan kitap emrah çelik'in kitaplarıdır. tavsiye ederim.

kedoxs

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler önerileriniz için.

Pekala direk 3d max ile mi başlayayım yoksa olayın mantığınıda kavrayabileceğim giriş için daha pratik programlar var mı? Şimdilik sadece düz bir resim üzerinde bir nesneyi hareket ettirip küçük manevralar yapmak istiyorum.

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
bu konuda çok fazla bilgim yok ama sana su konuda yardımcı olabilirim. ilk önce programı kurmalısın sonra kitabı alıp çalışmalısın. yaklasık 1 yıl sadece menüleri sürüyormuş. Sen hangi konuda ne yapmak istediğini belirlemişsin kitabını alıp kurcalayarak öğrenebilirsin diye düşünüyorum. Lisede teknik öğretmenlerimde 3d nin sadece menüleri 1 yılda öğreniliyor üniversitede demişlerdi. İsteklisin onun için daha çabuk öğrenirsin kolay gelsin işin zor ama sonucu güzel :)

karsındaki çok dişli bir program Allah yardımcın olsun :rofl: