360 derece fotoğraf çekim teknikleri 360 derece fotoğraflar çekmek için;
1- tripod şart
2- auto çekim modunda en uygun enstantane ve diyafram değerlerini tespit edip manuel çekim moduna geçip bu değerleri kendiniz girmelisiniz ki sonra hep aynı değerlerle fotoğrafı tamamlayabilesiniz
3- makinanın beyaz ayarını CLOUDY (bulutlu) yapın, auto bırakırsanız her çekimde farklı sonuçlar çıkabilir
4- ilk kareyi netledikten sonra makinanızın autofocus özelliğini devre dışı bırakın ki her çekimde farklı şeylere odaklama yapmasın
5- self-timer özelliğini kullanarak titremeyi minimuma indirebilirsiniz
6- çekime başlamadan önce kendi belirlediğiniz bir işaretin (mesela parmagınızın) fotosunu çekin, seriyi bitirince de aynı şeyi çekin, böylece bilgisayarda birleştirmek için uğraşırken önceki ve sonraki fotoğraflarla uğraşmak zorunda kalmazsınız
7- kendi etrafınızda dönerek çekim yaparken mutlaka her kareye önceki kareden 1/4 oranında denk getirin
8- manzara çekiyorsanız seriyi mümkün olduğunca hızlı bitirmeye çalışın çünkü manzara şartları bulutlar vs değişebilir, bu da fotoğrafın bütününü bozabilir
9- son olarak bu fotoğrafları birleştirecek programlar kullanmalısınız..
Lens konusunda tercihinizi geniş açıdan kullanmanız ve zoom lens tercih etmeniz avatajınıza olacaktır, ben tripodsuz da elde uygun panoramik çalışmalar elde ettim tabi ışık konusunda uygun bir ortam olmak koşuluyla, tripodla sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum (dengede olmak koşuluyla dengede değilse kayma yapacaktır.) (Bu amaç için özel tripod kafaları görmüştüm internette inceleyebilirsiniz)
Size fazlasıyla yakın objeleri kare dışı bırakmaya çalışın. birleştirme esnasında program yanılabiliyor yakın objelerde. Çektiğiniz karenin bitim noktalarını aklınızda tutup diğer kareyi ona göre ayarlarsanız birleştirmede rahat edersiniz.
Makinayla ilgili önerim olacak beyaz dengesi ayarını otomatikte bırakmayın. uygun bir değere ayarlayıp çekimi o değerde tamamlayın. Makinayı M (manual) ayarında kullanarak diyafram ve perde hızının kareler boyunca değişmesinin önüne geçerseniz birleştirme sırasında açıklı koyulu bölgeleri en aza indirmiş olursunuz.
Yine CS3 kullanıyorum, hatırladığım kadarıyla 2 de de aynı yerde idi
Files>Automate>Photom erge.. seçip açılan ekranda browse tuşu ile birleştireceğiniz kareleri seçiyorsunuz program size bir taslak çıkarıyor siz onun üzerinde oynamalar yapıyorsunuz.
Benim tavsiyem CS2 yerine bu işe özel yazılım olan The Panorama Factory yazılımını kullanmanız genelde CS2den daha başarılı sonuçlar elde edersiniz.
Bir sorununuz olursa tüm kardeş sitelerde bizi bulabilirsiniz..