Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3D Çalişma-C4D Plastik Sise Atık

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar Merhaba. ÇENESUYU firması için C4D de yaptığım atık plastik şişe ve afişi için 3D çalışmam yorumlarınıza açık....

plastiksise.jpg

Benzer konular

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Tasarımlarınız göze hoş geliyor, elinize sağlık..

Ben marketten su alırken markasından öte şişenin tasarımına, elime oturup oturamamasına ve taşınılabilirliğine bakıyorum.
Bi çok farklı markanın şişelerinin üretildiği maddenin yapıları genelde farklı oluyor. Kimisi çok ince kimisi çok sert felan.. Hatta bazı şişeler var, reyona konulduğunda zemine pek oturmuyor. Kimi büyük hacimli şişelerin üretildiği maddenin yapısı öyleki; en ufak darbede patlamaya meyilli.
Mesela bi gün; bakkaldan 2,5 litre gazoz alıp dönerken, poşet yolda delinip yaklaşık 20-30 cm den yer düşdüğünde patlamışdı.

Her şişenin ayrı özelliği vardır tabi. Siz tasarıma başlamadan önce firmanın bu yönde direktifleri oldu mu ?..

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tasarımlarınız göze hoş geliyor, elinize sağlık..

Ben marketten su alırken markasından öte şişenin tasarımına, elime oturup oturamamasına ve taşınılabilirliğine bakıyorum.
Bi çok farklı markanın şişelerinin üretildiği maddenin yapıları genelde farklı oluyor. Kimisi çok ince kimisi çok sert felan.. Hatta bazı şişeler var, reyona konulduğunda zemine pek oturmuyor. Kimi büyük hacimli şişelerin üretildiği maddenin yapısı öyleki; en ufak darbede patlamaya meyilli.
Mesela bi gün; bakkaldan 2,5 litre gazoz alıp dönerken, poşet yolda delinip yaklaşık 20-30 cm den yer düşdüğünde patlamışdı.

Her şişenin ayrı özelliği vardır tabi. Siz tasarıma başlamadan önce firmanın bu yönde direktifleri oldu mu ?..

yorumunuz için teşekkürler...
Mevcutta firma bu şişeleri zaten üretiyor. Benim yaptığım sadece atık plastik şişe toplayalacaklarmış ve bunlarala ilgili afiş çalışması için bu şişeleri 3D de yaptım. ÇENESUYU için yapılmış bir iş ama farkettiyseniz başka şişeler de var.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
3d programlarını bilmem, yorum yapmak haddim değil zaten ama firmanın ismine takıldım.
Çene suyuda nedir allah aşkına :)

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
3d programlarını bilmem, yorum yapmak haddim değil zaten ama firmanın ismine takıldım.
Çene suyuda nedir allah aşkına :)

Mrb;

Çenesuyu hakkında size bilgi gönderiyorum....

Çenesuyu 1860‘lı yıllarda lezzetiyle şairlerin mısralarına konu olmuş,adı İzmit ‘ le özleşmiş tarihi ve şifalı bir su…

1863 yılında sultan Abdülaziz tarafından İzmit ‘te yaptırılan Kasrı Hümayun’un en önemli bölümlerinden biriside saat kulesi yanındaki taç kapısıdır.Bu kapının üzerinde bulunan kitabede İzmit’li şair Savfet tarafından yazılmış 22 dizelik kaside bulunmaktadır. Çenesuyu, yıllarca kaynağından şehir merkezlerine merkep ve katır sırtlarında taşınmıştır. Çenesuyu bu kasidede lezzetiyle kendisine yer bulmuş ve Osmanlı Saray Sofralarına kadar girmiştir.

Atatürk'ün suyu içmesinden sonra adını verdiği Tarihi Sudur...

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
cevap için teşekkürler..
Peki siz orjinal bir şişeyi elinize aldığınızda nasıl bunu 3d ye aktarıyorsunuz ?
yani nasıl ölçüp biçip, ölçeklendirip, rengini, dokusunu verip yapıyorsunuz.
Bunlar göz kararı felan mı yapılıyor yoksa ölçüleri var mı ?..

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cevap için teşekkürler..
Peki siz orjinal bir şişeyi elinize aldığınızda nasıl bunu 3d ye aktarıyorsunuz ?
yani nasıl ölçüp biçip, ölçeklendirip, rengini, dokusunu verip yapıyorsunuz.
Bunlar göz kararı felan mı yapılıyor yoksa ölçüleri var mı ?..

Logo çizergibi düşün. birie bir çekilmiş fotosu üzerinden çizimi yapıldıktan sonra boyutlandırılıyor. önce şekilini birebir çıkarmadan boyut kazandırlmıyor. daha sonra da kaplamaları yapılıyor. ışık felan hepsi sonra render alırken... umarım izah edebilmişimdir.

aliyimben

🌱Yeni Üye🌱
erikli şişesini karakalemle bi proje için tam olarak 250 kere çizmiş biri olarak bu çalışmayı gördüğümde tebessüm oluşturdu bana =) 3d ye geçtiğimde yapmak istemediğim tek tasarım su şişesi olacaktır. fakat çalışmalarınız gayet keyifli.

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
erikli şişesini karakalemle bi proje için tam olarak 250 kere çizmiş biri olarak bu çalışmayı gördüğümde tebessüm oluşturdu bana =) 3d ye geçtiğimde yapmak istemediğim tek tasarım su şişesi olacaktır. fakat çalışmalarınız gayet keyifli.

teşekkür ederim.
250 kere demek... vallahi büyük emek ve sabir. tebrikler

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
omerh bey cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu cümlenizi okumaya başladığımda,

"Logo çizergibi düşün. birie bir çekilmiş fotosu üzerinden çizimi yapıldıktan sonra boyutlandırılıyor."

cümlenin yarısındayken kafamda kıvılcım çakar gibi nasıl yapmış olduğunuzu hemen kavradım ve hemen düşündüm; demekki sadece programı kullanmayı bilmek yetmiyor. Aynı zamanda pratik kullanmayı bilmek ve belli bir tecrübe sahibi olmak gerekiyor.
Render alma olayıda apayrı bir tecrübe olsa gerekli. Henüz animasyon hazırlık öğrencisiyim branş dersleri almaya başlamadım. Kafamda yeni yeni ve yeniden şekilleniyor 3D olayı. Açıklamalı cevabınız için gerçekden teşekkürler.. İşinizde başarılar dilerim...

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
omerh bey cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu cümlenizi okumaya başladığımda,

"Logo çizergibi düşün. birie bir çekilmiş fotosu üzerinden çizimi yapıldıktan sonra boyutlandırılıyor."

cümlenin yarısındayken kafamda kıvılcım çakar gibi nasıl yapmış olduğunuzu hemen kavradım ve hemen düşündüm; demekki sadece programı kullanmayı bilmek yetmiyor. Aynı zamanda pratik kullanmayı bilmek ve belli bir tecrübe sahibi olmak gerekiyor.
Render alma olayıda apayrı bir tecrübe olsa gerekli. Henüz animasyon hazırlık öğrencisiyim branş dersleri almaya başlamadım. Kafamda yeni yeni ve yeniden şekilleniyor 3D olayı. Açıklamalı cevabınız için gerçekden teşekkürler.. İşinizde başarılar dilerim...

kafanda olayı kuruglayabildiysen ilerlemen için sorun kalmamıştır benece. ama sen yinede araştrıma yöntemine git. eğitimlerini araştırmanı tavsiye ederim...