Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3d Mekan yapma hakkında ?

Derbederim68

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.balci.gen.tr
Merhabalar arkadaşlar öncelikle konu için uygun bir yer bulamadım onun için buraya açtım ben 3D Mekanlar bu sitedeki gibi 3D mekan yapmak istiyorum hiç bir şey bilmiyorum 3D hakkında bana önerileriniz nedir acaba ?

sansar111x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sitede nasıl yaptıklarını da yazmışlar

"""""
Bu çekimler için özel bir donanıma ihtiyaç var (dijital fotoğraf makinası, balıkgözü lens, ayaklık, 360x180 derece çekimler için geliştirilmiş panoramik ayaklık kafası). Kullanılan lensin açısına göre birden fazla resim çekmek gerekiyor. Mesela 2003 ve 2004 çekimlerinde Nikon 5000 + Fisheye FC-E8 lens kullanıldı. Ön, arka, sağ, sol, üst ve alt olmak üzere altı resim çekmek gerekiyordu. 2005 ve 2006 senesi fotoğrafları Nikon D70 + Fisheye DX 10.5 ile çekildi. 2007 ve 2008 senesi fotoğraflarında Nikon D80, 2009 ve sonrasında Nikon D90 kullanıldı. Burada yatay altı, bir üst ve bir olmak üzere sekiz açıdan resim çekmek gerekiyor. Her açıda'da, değişik aydınlatma süresi kullanılarak, üç adet resim çekiliyor. Yani bir mekân için toplam 24 resim çekmek gerekiyor. Bu resimleri çekerken fotoğraf makinasının odak noktası etrafında dönmesi şart! Ayaklık ve panoramik kafa işte burada devreye giriyor. Resim çekerken makinayı titretmemek için uzaktan kumanda kullanılıyor. Değişen gölgeler, hareket halindeki bulutlar vs. çekim işlemini zorlaştıran unsurlar. Resim çekme işlemi bittikten sonra sıra bunları bilgisayarda birleştirmeye geliyor. Çeşitli formül ve denklemler kullanılarak lens hataları, ton farklılıkları gideriliyor ve resimler üst üste gelecek şekilde konuşlandırılıyor. Sonuçta tüm mekânı kapsayan, 360x180 derecelik bir panoramik fotoğraf oluşuyor. Meraklılar bu iş için Photo stitching software 360 degree Panorama image software - PTGui sitesindeki programı deneyebilir. Yalnız panoramik fotoğrafları ek yerleri belli olmayacak şekilde oluşturmak çok zor bir iştir... her fotoğraf için birkaç saat uğraşmak gerekebilir... söylemedi demeyin ;-)

Bir başka meselede mekânları görüntülemede kullanılan yazılımdır. Burada siteye özel bir yazılım olan “360x180° Mekan v7.2” programı kullanılıyor. Bu yazılım her hazırlanan mekâna entegre edilir ve sonuçta her mekân kendi başına çalışan bir program olur. Maalesef bu yazılım ayrı verilemiyor! Kendi fotoğraflarını görüntülemek isteyen okurlar bu iş için mesela Homepage H. Dersch sitesindeki PTViewer adlı basit fakat ücretsiz programı deneyebilirler.
"""""

Derbederim68

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.balci.gen.tr
sansar111x aydınlatıcı bilginiz için çok çok teşekkür ederim Gökhan yılmaz sizede çok çok teşekkür ederim