Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3ds de amatör robot...

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
63465046.jpg

İlk robotumu sizinle paylaşmak istiyorum fakat;saçma sapan yorum yapmayın lütfen.Yok işte böyle robot mu olur,sen buna robot mu diyon?" falan demeyin,eksiklerimi söyleyin.

muratoz

🌱Yeni Üye🌱
Sanırım bir nefeslik bir çalışma. bence biraz daha üzerinde çalışmalasın. daha dogrusu detay çalışmalısın. bir saat sürecegine bırak 1, 2 hafta sürsün. diğer modellenmiş robotları kendine referans al. aynısını yap demiyorum. ama mekanik bir kol yada kafa nasıl olur gibi... çalışmanda cogunlukla standart objeleri kullanmışsın. bunlları kullanırken edit mesh yada edit poly bilemedin boelan ile biraz daha detaya inseydin daha ii bir çalışma olurdu. bence bir sonraki çalışmanda gövde ile başla. istediğin sonucu elde edene kadar ugras. takıldıgın bir yer olursa araştır nasıl modelleye bilirim die. gövde ile başla diyorum çünkü dier tüm uzantılar onun modeli dogrultusunda oluşacak. dikkat etmen gereken bir diğer şey ise eklem noktaları. bu noktaları ne kadar gerçekçi yaparsan daha ii bir sonuç elde edersin. dediğim gibi detay eksikligi var. aslında çalışmanda küçükde olsa detaylar var ama bunları yanlış şekilde kullanmışsın. gövdedeki 7 tane sphere, boyun dan başlayıp kollara uzanan kablolar gibi. ayrıca nasıl bir çalışma olursa olsun sunum yaparken küçük de olsa bir sahne hazırla birak modelinin gölgesi yere düşsün :smile: umarım hevesini kıracak bir şeyler söylememişimdir.

Başarılar.

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
ne kırması,ilk defa,bana sizin gibi öğretici bir yorum yaptı :)
Çok sağol,detaya çalışacağım ama;bi sorunum var,hiç bilmediğim şeylerden birisi,böyle robot,işte bilim kurgu filmlerindeki gibi eşyaların falan detayı :S ama azimle çalışan,robotu bile yaparmış :p
Detayları araştırıp yapıcam,sağolun,mekanda detayı yaptıktan sonra ayarlarım,sağolun...

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
bi tavsiyede de ben bulunmak isterim.. kafandaki bi modeli görselleştirmek için acele etme bence.. ilk önce kendine referans resimler bulup onların aynısını yapmayı dene.. zamanla modellemen geliştikten sonra hem kendine bi çizgi oluşturursun, hem de istediğin şeyleri kendi kendine modellemeye başlarsın.. ben 6-7 aydır bu programı öğrenmeye çalışıyorum, haala kafamdan birşey modellemeyi denemeye cesaret edemedim :)

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
hmm...Güzel fikir,başka robotlora bakıcam,sonra detaylara...