Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

45 lira için hapse atıldı adaletimiz bumu

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
millet milyarlarca lira vergi kaçırıken
45 lira için hapse atıldı

Ankara’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç ve kör olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil ödemediği 45 liralık su faturası yüzünden hapse girdi Okuma-yazması olmayan Ersellligil, hakkında davca açıldığını da duruşma günü öğrenmişti. Yaşlı adam polisin yardımıyla araca bindirilip cezaevine götürüldü.

Ankara’nın gecekondu semti Yenidoğan’da eşi Zeynep Erselligil ile birlikte oturan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, bir kaç yıl öncesine kadar hamallık yaparak geçiniyordu, ancak geçirdiği kaza sonucu kör ve felç oldu. Okuma-yazması olmayan karı-kocaya 45 TL’lik su faturası geldi.

Posta Gazetesi’nden Türker Karapınar’ın haberine göre; Yaşlı çiftin faturadan haberi olmadı. Borç ödenmeyince ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri bir sabah eve gelip ailenin su sayacını söküp gitti.

9 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

Dursun Erselligil’e kaçak su kullanmaktan dava açıldı. 25 Şubat’ta eve polis geldi. Polis yardımıyla mahkemeye götürülen Dursun Erselligil 6 ay hapis ve 990 TL para cezasına çarptırıldı.

İtiraz süresi dolduğu için karar kesinleşmişti. Hakim cezayı 9 güne indirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Dursun Erselligil herkesin şaşkın bakışları arasında Sincan L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Dört beş defa yazdım yazdım, sildim.. :angry:
("Söylesem olmaz, sussam gönül razı değil")

Kısaca Oksimoron diyeyim.. Gerekirse sonra açarız.. :(

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
bende yazacağım ama

şimdi başbakanlık iletişim merkezine bunu göndereceğim bakalım ne olacak cevap

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
şimdi başbakanlık iletişim merkezine bunu göndereceğim bakalım ne olacak cevap

Ne olabilir ki? Sanki bilmiyorlar mı?

Onlar bir şeyler yapmak isteseler, 9 gün ceza süresi dolmuş, olan olmuş olacak..

Ama şunu yapabilirsin belki..

Yaşlı adam Terörist'di diye yolla mesajı. Talimatla ödemedi de.. Belki o zaman salıverirler. :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Şahsen, hiç korkmuyorum..

Burada çekindiğim tek şey Grafikerler.net ve yönetimin çizgisine, misyonuna ters düşmek.. :) Buna da korku değil, olsa olsa saygı diyebiliriz..

Ne demiş atalarımız:
"Korkma, korktukça sıra sana gelecek"

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ne olabilir ki? Sanki bilmiyorlar mı?

Onlar bir şeyler yapmak isteseler, 9 gün ceza süresi dolmuş, olan olmuş olacak..

Yaşlı adam Teröristti diye yolla mesajı. Talimatla ödemedi de.. Belki o zaman salıverirler. :(

malasef artık öyle bir döneme geldik.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
evet arkadaşlar

Konuşmaktan en çok korktuğumuz dönemi yaşıyoruz farkında mısınız?
korkarsan daha çok şeyler olur birgün biliyorum çok şeyleri çok yerlere yazdığım için ip mi takip ettiklerini ama hiç umursamıyorum önce türkiye
Şahsen, hiç korkmuyorum..

Burada çekindiğim tek şey Grafikerler.net ve yönetimin çizgisine, misyonuna ters düşmek.. :) Buna da korku değil, olsa olsa saygı diyebiliriz..

Ne demiş atalarımız:
"Korkma, korktukça sıra sana gelecek"

malasef artık öyle bir döneme geldik.

maili yolladım bakalım ne olacak göreceğiz birde forumda açtığım konuya olumsuz yorum yapıpta logondaki türk kelimesini kaldır diyen bazı kendini bilmezler var eksiledim onuda bakalım bir daha aynı yorumu alayım bu sefer daha değişik yollara başvuracağım

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında yazılan haber mesajı gayet normaldi.Bu konunun açılması nedeniyle olumsuz yorumda bulunanları ben anlamıyorum.
Hoş bu olay tipik bir Türkiye gerçeğidir.Hukuk sistemindeki çarpıklık giderilmedikçe bu böyle gidecektir.

Fakat konu ile ilgili yazılan bazı yorumlar olayı öyle bir noktaya çekerki herkes işi gücü bırakıp siyasi tartışmaya girer.

Örnek aşağıdaki yorum.

Yaşlı adam Terörist'ti diye yolla mesajı. Talimatla ödemedi de.. Belki o zaman salıverirler. :(

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Hukuk sisteminde büyük yanlışlıklar ve eksiklikler olmakta

Bir tanıdığımın başına gelmiş bir olayı anlatayım. :)

Belediyede işçi olarak çalışan bir tanıdığım vardı. Adı Ahmet.
Bir gün çalıştığı yere, -naylon sandalye masa seti- satanlar geliyor :rofl:
Ahmet abi uzaktan bakıp, işine gidiyor, adamlara yaklaşıp naber bile demiyor.

Derken aradan 8-10 ay civarı bir zaman geçince bunun evine bir kağıt bırakıyolar, açıp bakıyolar ki, şu tarihe kadar bu parayı öde yoksa evine haciz gelecek.
Şaşırıp kalıyor bizimkiler, bir firma adı var başka bişi yok.
Nedir diye araştırıyorlar, başka bir şehirde (şimdi hangi şehir hatırlayamadım) kurulu bir firmaya ait ödenecek bir borç görünüyor.
Anlaşılıyor ki bu firma, aylar önce gördüğü -naylon sandalye masa seti- satan şirket bu :surprised:
Ve iddiaya gör o setlerden almış ama ürün fiyatını ödememiş güya...
İşyerinde araştırıyor, araştırma sonucu kendisini gibi birkaç kişi daha buluyor.
Onların hali de aynı :sweating:

Şirketi telefonla arıyorlar, soruyorlar, derken ordan oraya yönlendirilerek, şirketin avukatının telefonuna ulaşıyorlar :D
Diyorlar biz böyle bir mal almadık, herhangi bir kağıt imzalamadık. Nasıl oluyor da böyle bir borç çıkabiliyor bize.
Avukat almışsınız işte burada adresiniz var, yoksa biz nerden bilelim adresinizi yerinizi felan diyor.

Ahmet abi ve arkadaşları biz de bir avukat tutalım hakkımızı arayalım diyorlar :D
Tutuyorlar bir avukat, fakat tuttukları avukat araştırıp ne görüyor ve bunlara nediyor biliyor musunuz?
Ahmet kardeş diyor sizin davanız yaklaşık 8-10 aydır sürmüş hiçbirine katılmamışsınız, karara da bağlanmış üstelik, ödemeyi de yapmayınca icralık olmuşsunuz :surprised:

Ahmet abi ve arkadaşları apışıp kalıyorlar.
Kardeşim diyorlar bize bu icra gelene kadar, ne evimize ne işyerimize herhangi bir mahkeme celbi felan gelmedi, karar verilmiş fiyat biçilmiş şimdi elimize geçti olayı tamamen şimdi öğrendik demişler. :sweating:

Avukat sizin hakkınızı aramaya kalksak dahi, bu iş ödeyeceğiniz paranın çok üstüne mal olur, siz karar verin 2 lira verip kurtulmak mı, yoksa 10 liraya dava masrafları mı????

Ödedi bizim Ahmet abi ve arkadaşları bu parayı :D

İşte nerde bu adalet dedirten bir olay :worried:

Derdini kime anlatacaksın, neye anlatacaksın, kanunlar ancak icra olunca mı bu adamı haberdar etmek kaydıyla uygulanıyor acaba :(

Söylenecek çok şey var ama sesimizi duyan biri tek yetkili şahıs var mı bilemiyorum...

Boşuna dememişler atalarımız :
ALLAH HASTANE KAPISIYLA, MAHKEME KAPISINA DÜŞÜRMESİN.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
benim güzel devletim. yoksula yardım etmenin seçim dönemi kömür dağıtmak olduğunu mu sanıyor yoksa? yardım bundan ibaret mi acaba? hangi bünye vicdan felç hastası, %5 duyarlılığı olan %95 felç mağduru yaşlı bir amcayı hapse atar ceza verir? asıl cezayı hakeden bu devlet bu millet. yardım edeceğimize utanmadan ceza veriyoruz. böyle bir ülke vatandaşı olmaktan ben utanıyorum. canım yanıyor.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bu aslında düşene tekme vur fikriyatıdır... Şimdi bu durumda bu kadar aciz olmayan birileri olsaydı illaki bir çok çözüm üretebilirdi... Ancak okuma yazma bilmemek kendini savunamamak demek. Kişi aciz olduğundan da kimse onu savunmak istememiş görünüyor. yine de ceza 9 güne inmiş. demekki amcanın bir yerlerde bir kaç tanıdığı varmış...

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
cezanın 9 gün olması inmesi pek mühim değil bana kalırsa. bu çok büyük bir kansızlık. 9 saniye bile olamamalı. haberde izlediğimde geçten biri vardı anlatıyordu tekerlekli sandalyeyi hurdadan mı ne bulmuş. sokaktan bir brandayı keserek kat kat sandalyenin alt kısmını dikmiş. sanırım oğlu ya da komşu eş dost. oğlu olsa, oğluna yüklensem desem gencecik adamsın sen çalış sen kurtar 10 sene piyasada çalışmışlığa üniverste bitirmişliğe elde ettiğim derecelere rağmen ben bile iş bulamıyorsam öyle kolay, bu millet ne yapsın? sözün bittiği yerdeyiz aslında.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
ayrıca ben o amcanın tanıdığı olduğunu vs düşünmüyorum. olay habere yansıdı basına sızdı. muhalefetten ve halk tepkilerinden korkulduğu içindir.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
5 günlük cezanın ardından dursun dede konuştu

ankara'da ödemediği 45 tl su faturası yüzünden cezaevine giren 61 yaşındaki dursun erselligil, 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye oldu.

geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren ve kör olan erselligil, "cezaevinde kimse benimle ilgilenmedi. zor şartlarda yaşadım. sadece mahkumlar yardımcı oldu" dedi.

eşi zeynep erselligil, "cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm" dedi altındağ ilçesi gecekondu semti yenidoğan'da eşi zeynep erselligil ile birlikte oturan felçli ve kör olan 61 yaşındaki dursun erselligil, ödemediği 45 liralık su faturası yüzünden mahkum oldu. okuma-yazması olmadığı için hakkında dava açıldığını da duruşma günü öğrenen erseligil, fatura borcunu ödenmeyince aski (ankara su ve kanalizasyon idaresi) ekipleri bir sabah evine gelip su sayacını söktü. bunun üzerine de erselligil'e kaçak su kullanmaktan dava açıldı ve 25 şubat'ta eve gelen polis tarafından adliyeye götürüldü.

polis yardımıyla mahkemeye götürülen dursun erselligil 6 ay hapis ve 990 tl para cezasına çarptırıldı ve itiraz süresi dolduğu için karar kesinleşti. hakimin cezayı 9 güne indirmesi üzerine erselligil, tekerlekli sandalyeyle sincan l tipi cezaevi cezaevi'ne konuldu.

cezaevinde 5 gün erselligil, cezaevinde 5 gün kaldıktan sonra dün tahliye edildi. cezaevi önünde bekleyen oğlu cihan erselligil tarafından alınan erselligil evlerine götürüldü. yenidoğan semti'ndeki evinde sevinçle karşılanan erselligil'in üzgün olduğu görüldü cezaevinde 5 günü çok zor şartlar altında geçirdiğini kaydeden erselligil, şöyle konuştu: "hasta olduğum için cezaevindeki revire götürüleceğimi düşünüyordum. ancak beni koğuşa koydular ve hiç bir görevli yardımcı olmadı. çok zor şartlar altında 5 gün geçirdim, doktor istedim ama cezaevi doktoru bile gelip görmedi. mahkumlardan allah razı olsun bana çok yardımcı oldular. mahkumların yardımıyla yemek yiyip, ihtiyaçlarımı giderdim. allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin. benim gibi yaşlı başlı sakat bir insandan ne istediler. bu ülkede cezaevine koyacak tek suçlu olarak beni mi gördüler." babasının bir kaç yıl öncesine kadar hamallık yaparak geçindiğini ve geçirdiği kaza sonucu kör ve felç olduğunu kaydeden oğlu cihan erselligil ise, şöyle konuştu: "yaşlı ve engelli bir insanı cezaevine koymak kime ne fayda sağladı. 45 liralık bir su faturası yüzünde babama yapılanlar insanın içini acıtıyor. memlekette hırsızlar, suçlular dışarıda gezerken devletin gücü kör ve engelli birisine yetiyor. banka soyanlar, devleti hortumlayanlar dışarda beyefendi gibi gezinirken gücümüz yaşlı ve sakat bir insana yetiyor. herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum" eşinin tahliye olmasına sevindiğini söyleyen 25 yıllık eşi zeynep erselligil de "çok mutluyum,cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm." dedi.

kaynak:
5 günlük cezanın ardından Dursun dede konuştu - Milliyet.com.tr

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
"Allah'ım sen büyüksün" diyorum :crying: Kimseyi "kötü" şeylerle sınama diyorum :crying:

(Denilecek çok şey var; ama yeri burası olmadığından başka bir şey diyemiyorum :crying:)

Kemal Abi, yolladığın mailin sonucunu bizimle paylaşırsan sevinirim. Saygılarımla...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
başvuru sonucu

5 gün hapis yattı tahliye oldu neden sadece cezaevinde gece yatılırnormal şartlarda 9 gün bölü:2 yapar 5 gün sonuçmu ne oldu başvurunun bugün başvuru takibinden baktığım sonuç aşağıda:
bimer.jpg