Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

50 fram rate dvd ye yazilmiyor

batmanli_72

🌱Yeni Üye🌱
degerli arkadaslar 50 fram olunca boyut degismedigi halde goruntuyu dvd ye yakamiyorum ornegin goruntuyu 2 gb a kadar dusurdum fakat fram 50 oldugu icin yazdiramadim projeyi yeniden kayit yapip bu sefer 25 fram yaptim bu sefer 4 5 gb a kadar sorun cikmiyor ama bu konuda meraklandim bilgisi olabilecegini dusundugum demirhanca ve poyrazhan ustalardan rica etsem biraz bilgi edinmek istiyorum saygilar.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
degerli arkadaslar 50 fram olunca boyut degismedigi halde goruntuyu dvd ye yakamiyorum ornegin goruntuyu 2 gb a kadar dusurdum fakat fram 50 oldugu icin yazdiramadim projeyi yeniden kayit yapip bu sefer 25 fram yaptim bu sefer 4 5 gb a kadar sorun cikmiyor ama bu konuda meraklandim bilgisi olabilecegini dusundugum demirhanca ve poyrazhan ustalardan rica etsem biraz bilgi edinmek istiyorum saygilar.

önce şunu söyleyeyim her frame 1 resim karesi demektir, 25 freme ise 1 saniyedeki görüntüde 25 adet kare olması demektir ki buda görüntüdeki akıcılığı sağlar. ama şu konuda yanlış düşünme saniyede 50 frame yaparsam görüntü daha akıcı olur diye düşünme:)) günümüzde sanyede 2000 kareye kadar çekim yapabilen kameralar bulunmaktadır ama bu bizim asıl konumuz değil. ülkemizde pal sistem olduğundan dolayı genelde 25 freme normal olan bir değerdir. secam yada ntsc sistemlerde bu kare sayıları değişmektedir ama dediğim gibi ülkemizde en ideal olan pal sistem ve saniyede 25 kare'dir. umarım yardımcı olabilmişimdir çünkü çok yüzeysel anlatmaya çalıştım kafanı karıştırmamak için.

batmanli_72

🌱Yeni Üye🌱
usta cok guzel anlattin tesekkur ederim dogrusu bende anlattigin degerlerde kayit yaptim ve sorunu cozdum ama seninde soyledigin gibi ben daha iyi bir kalite elde edecegimi dusunuyordum zaten diger goruntulerimi hep 25 fram da yapiyordum ama olsun bir bilgi daha edinmis olduk pal sisteminde 50 bit fram olmuyor saygilar.