Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

8 Mart Afişleri

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
8 Mart için yaptığım afişler
nasıl olmuş söylerseniz sevinirim
(sert eleştirmemek kaydıyla :p )

Benzer konular

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
kullandığın fontlarda "ı" larda sorun var ve ayrıca yazıları yerleştirmekten fazla bişi yapılmamış çalışma üzerinde kolay gelsin...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
bilmiyorum, cengiz, senle ''yazıları yerleştirmekten fazla bişi yapılmamış'' bu konuda tartışmam... bence font kullanımı, üzerine görsel ve bilgi bence çok hoş bir çalışma...

aslında böyle çalışmalar, çalışmalarınızda olan konu sadece 8 mart için değil her gün için uygulamalı...

ama ben 8 mart daha çok çiçekli-böcekli :) renk dolu çalışmalar görmeye alıştım... bence kadın için 8 mart en önemli bir bayramdır...

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
bilmiyorum, cengiz, senle ''yazıları yerleştirmekten fazla bişi yapılmamış'' bu konuda tartışmam... bence font kullanımı, üzerine görsel ve bilgi bence çok hoş bir çalışma...

aslında böyle çalışmalar, çalışmalarınızda olan konu sadece 8 mart için değil her gün için uygulamalı...

ama ben 8 mart daha çok çiçekli-böcekli :) renk dolu çalışmalar görmeye alıştım... bence kadın için 8 mart en önemli bir bayramdır...

ben çalışma hakkında kötü gibi bi tabir kullanmadım zaten. görseller hiç olmazsa daha iyi olabilirdi çözünürlük açısından o konuda fazla uğraşılmamış demek istedim aslında ama konuyu fazla açmayınca yanlış anlaşılabiliyor tabii... :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
ben çalışma hakkında kötü gibi bi tabir kullanmadım zaten. görseller hiç olmazsa daha iyi olabilirdi çözünürlük açısından o konuda fazla uğraşılmamış demek istedim aslında ama konuyu fazla açmayınca yanlış anlaşılabiliyor tabii... :)

:) evet şimdiden yanlışlık olmayi başladı

font, yazı (mizanpaj) ilgili sen daha bilgi sahipsin; demek istediğim buydu

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
:) ben yanlış anlamışım pardon :) ama senin de söylediğin gibi daha hareketli bi çalışma olabilirdi...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Afiş olduğu için çalışmayı sadece görsel açıdan değil bir de verdiği mesaj açısından da değerlendirmek lazım. Ben bu açıdan değerlendireceğim.

Özellikle ülkemizde ne adına yapılırsa yapılsın tüm mitingler, toplantılar, yürüyüşler önünde sonunda bir kutup ile bağdaştırılıp siyasi emellere alet ediliyor. Bu o kadar abartıldı ki yakın zamanda anneler günü için de benzer bir yönlendirme yapılırsa şaşırmayacağım. Bu anlamda çalışmanın verdiği mesajlar itibari ile tehlikeli ve gereksiz yere kışkırtıcı olduğunu düşünüyorum.

Kadınlar günü genellikle kadınların özlük hakları, toplumdaki yerleri, sıkıntıları, dertleri, eşitlikleri gibi şahsi ve toplumsal açıdan değerlendirilir ve bu günde kadınların kadın oldukları için yaşadığı sıkıntılar dile getirilir. Günün amacı genel hatlarıyla böyledir. Fakat senin çalışmanda daha geniş kitleleri ilgilendiren konular işlenmiş. Savaş, terör, toplumsal suçlar gibi evrensel konular, sadece kadınları değil, tüm bireyleri ilgilendiren konular yani. Dolayısıyla afişlerinde vermek istediğin mesaj tam olarak kadınlar gününün neden kutlandığını anlatmıyor. Hele ki en altta verdiğin anti-kapitalist kadınlara katıl sloganı afiş içerikleriyle hiç örtüşmüyor. Çünkü ortada ekonomik bir mesaj yok. Genel olarak çok umutsuz ve iç karartıcı gördüm, fazlasıyla acındırma var.

Şahsen 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili bir afişin daha umut dolu, kadınların başarılarının, üstün özelliklerinin, mutluluklarının, annelik gibi yüce özelliklerinin işlendiği, toplumdaki yerinin olumlu bir biçimde ifade edildiği bir çalışma görmek isterdim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
:) ben yanlış anlamışım pardon :) ama senin de söylediğin gibi daha hareketli bi çalışma olabilirdi...

evet, ama tabi ki o benim alıştığım, gördüğüm şey...

bir de eğer kadın şidet görüyorsa bari 8 mart şidet konu olmasın... 8 mart KADIN bayramı ve KADINlar için, onların mutlu olması için, her şey yapmalıyiz

tabi ki şart değil o sadece benim düşüncem

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Önder Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Kesinlikle bende de yarattığı etki kadınların başına gelenlerin hep mutsuzluk, olumsuzluk, acı ve çaresizlik olduğu izlenimini yarattı..Çalışmalarınız düşünce olarak hoş..Kadınların sorunlarına değinmişsiniz ama bunu her gün yapabilirsiniz..8 Mart özel bir gündür ve bence bu konular yerine başarılara imza atmış kadınların hikayelerini kullansaydınız daha etkili olurdu diye düşünüyorum..Başarılar.

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kadınlar günü genellikle kadınların özlük hakları, toplumdaki yerleri, sıkıntıları, dertleri, eşitlikleri gibi şahsi ve toplumsal açıdan değerlendirilir ve bu günde kadınların kadın oldukları için yaşadığı sıkıntılar dile getirilir. Günün amacı genel hatlarıyla böyledir. Fakat senin çalışmanda daha geniş kitleleri ilgilendiren konular işlenmiş. Savaş, terör, toplumsal suçlar gibi evrensel konular, sadece kadınları değil, tüm bireyleri ilgilendiren konular yani. Dolayısıyla afişlerinde vermek istediğin mesaj tam olarak kadınlar gününün neden kutlandığını anlatmıyor. Hele ki en altta verdiğin anti-kapitalist kadınlara katıl sloganı afiş içerikleriyle hiç örtüşmüyor. Çünkü ortada ekonomik bir mesaj yok. Genel olarak çok umutsuz ve iç karartıcı gördüm, fazlasıyla acındırma var.

kadınların tek derdi kadın hakları, kadına yönelik şiddet, kadınla ilgili bilmemne... değil. Cinsiyetçilikle ilgili afiş bu konudaki mesajı veriyor zaten. Kadınlar aynı zamanda savaştan, ırkçılıktan, milliyetçilikten, yani tüm bunları doğuran kapitalizmden de etkileniyor.

Biz ise kadınların sadece kadın problemleriyle ilgilenmesini değil, var olan tüm sorunlara ve bunları yaratan siteme yani kapitalizme karşı tepki göztermesinden yanayız. Bu yüzden antikapitalist kadınlar.

Evet belki açıklama konusunda haklı olabilirsin. Umutsuzluk konusuna gelince, maalesef ki afişlerin karamsar olduğu doğru, ama bu içinde bir öfke taşımadığı anlamına gelmiyor. Değişim konusunda umutsuzluk yok...