Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

acemi iş veren (yayınevlerimiz)

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
merhabalar,
işçinin acemisi ile çalışmak ne kadar zor ise, işverenin acemisi ile çalışmak belki ondan daha zor!
artık bireysel bazda bir karar aldım;
kuruluş yaşı 1-2 yıl olan yayınevlerine, yada ilk defa özellikle çocuk kitabı yapacak yayınevlerine kesinlikle; portfolyom'da bulunmayan farklı bir çalışma tarzı istemedikleri sürece, bir tamamlanmış ön çalışma yapmayacağım.

kesinlikle,
"bunun fiyatını düşük yapalım, sonraki projelerimizde piyasa fiyatı yaparız",
"bu işe bir başlayalım, ben size arkadaş çevremi de yönlendireceğim",
"bunun fiyatını düşük yapalım, benim daha sırada çoook projem var",
"önce bir bizim için ön çalışma yapın, bakalım değerlendirelim",
yalanlarına bir daha, kesinlikle kanmayacağım, bakmayacağım.

sadece işin parasında değilim, işin yapılış kısmını etik bulmuyorum.
bazen, farklı tattaki, hiç bir yerde yayımlanmamış bireysel çalışmalarımı, hiç bir ücret istemeden zevkle yayınevlerine ve dergilere gönderirim, görsel olarak bir işe yarasınlar diye.
ancak yukarıdaki durumlar beni sarsıyor.
geçtiğimiz aylarda isveç'ten bir yayınevi ile çalıştık, muazzam zevkli bir işti,
editorü, cin ali resimleri ile bana istediği kareleri basit bir storyboard tarzında sundu, istediği renkleri, elbiseleri, tipleri, benzer resimlerle bana sundu.
ve çok güzel bir iş çıktı.

isterdim ki, acemi işverenlerimiz gerektiğinde feedback'te bulunabilsinler, yada sonuçlanmamış bir proje için bir mail yazma zahmetinde bulunabilsinler. ben onlar için hazır ol duruşunda bekleyen bir er değilim.

not:konum, acemi işverenler ile ilgilidir. profesyonel olarak çalışan; işveren ve işçi'ler tabiki yukarıdaki yakınmalarımdan çok uzaktalar.

saygılar...

Son düzenleme:

plevneli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,
Yazınızı okudum ancak zaman zaman işverenlerde kime neden ve nasıl güveneceğini bilmiyor.
Grafik Tasarımcı arkadaş güvenilmek istiyor, pazarlık ederiz 50 % peşin alırım ama NE İÇİN?
Arkadaşı tanımıyoruz neye neden niçin ücret ödeyeceğiz. Aldı parayı bir daha görüşemezsek, yaptığı çalışmayı beğenmezsem gibi bir düşünce içine girebiliyoruz zaman zaman.
Aslında işin temelinde güven tabii ki olmalı ancak bu aşama da da görsel zevk / beğeni kavramı ile karşı karşıyayız.
Örneğin ben bir logo ve kartvizit talebinde bulundum; size ücretsiz yaparım diyen de oldu, şu akadr para hepsini ödersiniz başlarım diyen de oldu, 50% peşin kalanı iş bitiminde diyen de oldu. Kime , neden , nasıl , niçin yaptırmalıyım bende bilmiyorum!
Saygılar