Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Illustrator de cmyk yı pantoneye nasıl çevirebilirim

kahveci76

🌱Yeni Üye🌱
Aİ de cmyk yı pantoneye nasıl çevirebilirim.. Corel'de bu işlem çok kolay ama Aİde bulamadım.. Teşekkürler..

uxexex

🌱Yeni Üye🌱
bunu ben de bulamadım, şimdilik photoshop kullanıyorum bu iş için...
pantone'un kendi web sitesi de yardımcı olabiliyor.
ama bir pantone kataloğu edinmenizi şiddetle öneririm
100-150 USD arası.

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
window- swatch library - color books -

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Illustrator de cmyk rengi bire bir pantone ye çevirme olayı benimde bildiğim kadarıyla yok. Fakat Pantone renklere arkadaşın da dediği gibi Swatches paletinde yukarı sağ açılır menü den Open Swatch Library > Color Books dan ulaşabilirsiniz.

cheku

🌱Yeni Üye🌱
Swatch Library > Color Books 'tan Pantone rengını verıyorsun ordadan Freehand ' deki gibi tinse Benzer bir cubuk (Pantone Renk) geliyor. Onun altında CMYK convert edebiliyorsunuz.

Yardımcı olduysam ne mutlu.

baharres

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cmyk rengin pantınesini bulacağımız yer yok mu

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
swatch paletinin üstündeki değiştirmek istediğiniz cmyk renge PC için ctrl; Mac için command tuşu ile tıklayın. Çıkan pencerede color typeta spot coloru seçin artık o bir pantonedir.Görüntüsü de değişir.

memetaltin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pantone.gif

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pantoneye çevirmek derken heralde rengin tek filmde exra olarak çıkmasını istiyosunuz.
Swatches paletinden renge çift tıklayın ve Color Type tan 'Spot Color' ı işaratlemeniz gerekiyor.
Bunu yaptığınız rengin altında bi nokta çıkacaktır. O nokta resmin exra yani spot olduğunu gösterir.
Sperations Preview Paletinden kontrol edebilirsiniz.

kahveci76

🌱Yeni Üye🌱
Corel, Aİ ve Photoshop'un renk kodları uymuyo

Öncelikle Teşekkürler cevaplar için smile:
Fakat worried:
Bu renk paletleriyle başım dertte.. Mesela, Aİ'de 661 C (C:100, M:69, Y:0, K:9verirken, Corel'de,(C:100, M:75, Y:0, K:5) veriyo.. Daha vahimi; Photoshop'ta (C:100, M:85, Y:17, K:6) Hangisine inanacağımı bilemiyorum. Güya Photoshop'un destekleyici vektörel programı Illustrator. :sadsmile:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
önce booktan istediğiniz pantoneyi seçip swachese ekleyeceksiniz. Ardından değiştireceğiniz rengi seçip swaches ten az önce eklediğiniz pantoneyi seçerek değişimi tamamlayacaksınız. birden fazla nesneyi bi kerede pantone yapacaksanız; Select/same/fill ya da stroke color ya da her ikisini birden işaretlediğinizde, seçtiğiniz renge boyalı tüm nesneler seçilecektir. Akabinde ilgili pantoneye bir kere tıkladığınzda değişim gerçekleşmiş olur...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Objenizi çizin, istediğiniz cmyk rengi atayın. Renginiz seçili iken live color penceresini açın daha sonra Color Bookstan istediğiniz pantone paletini seçin (işaretli yere tıklamalısınız) Tıkladığınız yerin hemen üzerinde pantone karşılığı gelecektir. Farklılıkların sebebi şu olabilir; seçilen pantone kataloğu aynı olmayabilir; Corel'de coated Illustratorde uncoated seçmiş olabilirsiniz mesala... Programların pantone rengi konusunda mükemmel olmayışı gerçeğini göz ardı edemeyiz elbette.

kahveci76

🌱Yeni Üye🌱
Maalesef.. 3 programda da solid coated'te çalıştığım halde birbirine uymuyo cmyk'lar. Yapılabilecek bişey yok ne yazıkki.. Çok Teşekkürler..

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Maalesef.. 3 programda da solid coated'te çalıştığım halde birbirine uymuyo cmyk'lar. Yapılabilecek bişey yok ne yazıkki.. Çok Teşekkürler..
Rek Dönüştürme Tabloları farklı yazılımlarda farklı olabiliyor. Yazılımlara güvenmiyorsanız, yazılım haricinde elde edeceğiniz bir renk dönüştürme tablosu kullanmanız tavsiye edilir.

kahveci76

🌱Yeni Üye🌱
bunu ben de bulamadım, şimdilik photoshop kullanıyorum bu iş için...
pantone'un kendi web sitesi de yardımcı olabiliyor.
ama bir pantone kataloğu edinmenizi şiddetle öneririm
100-150 USD arası.

yada şiddetle tavsiye edildiği üzere eski düzene geçip, pantone katoloğu almak çözüm olacak sanırım :smile: Korkarım milimetrik kağıtlarada döneceğim..
Ama ama Ekran kalibrasyonuyla pantone kataloğuda uymuyoduki.. Off Off..

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
PANTONE renkler standart değilmidir ki siz nasıl yeni PANTONE oluşturacaksınız.. Oluşturacağınız spot renk PANTONE' ye en yakın değerde ki renk olacaktır.. Yanlışmıyım..