Ders biraz uzun olduğundan başlamadan önce zihninizi boşaltmanızı öneririm
Öncelikle belirtmeliyim ki ders içerisinde harf yapımının yanısıra pattern ve brush yapımı da mevcut.
Şimdi koltuğumuza iyice yerleşelim, mevye suyu vs. ile dersi bölmeyelim :angel:
Sayfamızı açıp Transform panelini aktif hale getirdikten sonra pattern yapımına başlıyoruz.
Rectangle Tool ile karemizi çizip ebatlarını 10X10 mm olarak değiştirelim.
Elipse Tool ile çizdiğimiz yuvarlağa 4x4 mm ölçü verip Horizontal ve Vertical Align Tool ile iki şekli ortalıyoruz.
Yuvarlak seçili olacak şekilde cntrl C > cntrl F yaparak şekli, hemen alt kısmına kopyalamış oluyoruz.
Seçili olan şekle 2x2 mm ebat verip rengini değiştirelim.
Orta kısım tamamlanmış oluyor.
Ortada bulunan iki şekli seçip alt tuşuyla beraber kopyalıyoruz.
Kopyaladığımızı sol köşeye gelecek şekilde yerleştirelim.
Bu kısım dikkat gerektiriyor.
Karemizi seçili hale getirip cntrl C > cntrl F yaparak kopyalıyoruz fakat bunu işlemi iki kez yapmalıyız.
(İki kopyada sağlıklı intersect yapmamız için gereklidir.)
Kareyle beraber beyaz yuvarlağı seçili hale getirdikten sonra Pathfinder Penceresinden Intersect diyoruz.
Aynı işlemi tekrar uyguluyoruz.
Kareyle beraber küçük gri yuvarlağı seçili hale getirip Pathfinder Penceresinden Intersect diyoruz.
Köşede oluşan şeklimizi Reflect Tool ile kopyalayarak her bir köşeye yerleştiriyoruz.
Son olarak renklendirdiğimiz şekli Swatches penceresine sürükleyip bırakıyoruz. Pattern hazır
farklı şekiller çalışabilirsiniz.
Geldik Brush yapımına, Çerçevesi ve rengi olmayan 2x2 mm kare çizdikten sonra şekildeki gibi yüksekliği 2 mm olacak şekilde siyah oval çizelim.
İki çizimi seçili hale getirip Brush penceresinin köşesinde içinde alt alta çizgiler bulunan kutucuğa tıklıyoruz. Açılan pencerede New Brush'ı seçiyoruz.
Tekrar açılan menüden Pattern Brush'ı seçip brushımızı kaydetmiş oluyoruz.
Eveeet, dersimiz bitti Şaka tabi ki En eğlenceli kısma geldik
İsminizi istediğiniz şekilde Pen Tool ile yazıp emek vererek hazırladığınız patternleri kullanın.
Burada ilk harfte kumaş havasını yakalayabilmek için Basic Graphics Texture kullandım. Bunu da anlatıyorum biraz karışık olabilir dikkatinizi verin.
Herhangi bir harfi seçtikten sonra sağda bulunan Appearance penceresindeki Fill kısmına tıklıyoruz.
Sol alt kısımda bulunan çöp kutusunun yanındaki Dublicate Selected Item seçeneğini tıklayarak Fill'i çoğaltmış oluyoruz.
Şuan iki adet Fill'e sahibiz
Üst kısımdaki Fill renk kutusunun yanındaki küçük ok'a tıklıyoruz.
Açılan pencerenin sol üst köşesindeki alt alta çizgilere tıklayıp diğer menüyü açıyoruz.
Açılan menüde sırasıyla şu adımları izliyoruz;
Open Swatch Library > Patterns > Basic Graphics > Basic Graphics Textures
Açılan Basic Graphics Textures paletinde ben Brulap'ı seçtim siz istediğiniz seçebilirsiniz. Harfde çizikler ortaya çıkacak.
Bu çiziklerin opacitysini düşürmemiz gerekiyor.
Fill'in yanında bulunan ok'a tıklarsanız aşağıya doğru açılacaktır.
Burada opacity 50 yapın, dilerseniz farklı değer de kullanabilirsiniz.
Açılan pencereden Soft Light ayarını aktif hale getirin.
Son olarak gölgemizide verelim.
Effect > Stylize> Drop Shadow diyerek alttaki ayarları verelim.
Bukadar, harflerimiz hazır
Efenim güle güle kullanın, Sürçü lisan ettiysem mazur görün :angel:
Çok yoruldum ama :angel::angel:
Way bee!
Öncelikle belirtmeliyim ki ders içerisinde harf yapımının yanısıra pattern ve brush yapımı da mevcut.
Şimdi koltuğumuza iyice yerleşelim, mevye suyu vs. ile dersi bölmeyelim :angel:
Sayfamızı açıp Transform panelini aktif hale getirdikten sonra pattern yapımına başlıyoruz.
Rectangle Tool ile karemizi çizip ebatlarını 10X10 mm olarak değiştirelim.
Elipse Tool ile çizdiğimiz yuvarlağa 4x4 mm ölçü verip Horizontal ve Vertical Align Tool ile iki şekli ortalıyoruz.
Yuvarlak seçili olacak şekilde cntrl C > cntrl F yaparak şekli, hemen alt kısmına kopyalamış oluyoruz.
Seçili olan şekle 2x2 mm ebat verip rengini değiştirelim.
Orta kısım tamamlanmış oluyor.
Ortada bulunan iki şekli seçip alt tuşuyla beraber kopyalıyoruz.
Kopyaladığımızı sol köşeye gelecek şekilde yerleştirelim.
Bu kısım dikkat gerektiriyor.
Karemizi seçili hale getirip cntrl C > cntrl F yaparak kopyalıyoruz fakat bunu işlemi iki kez yapmalıyız.
(İki kopyada sağlıklı intersect yapmamız için gereklidir.)
Kareyle beraber beyaz yuvarlağı seçili hale getirdikten sonra Pathfinder Penceresinden Intersect diyoruz.
Aynı işlemi tekrar uyguluyoruz.
Kareyle beraber küçük gri yuvarlağı seçili hale getirip Pathfinder Penceresinden Intersect diyoruz.
Köşede oluşan şeklimizi Reflect Tool ile kopyalayarak her bir köşeye yerleştiriyoruz.
Son olarak renklendirdiğimiz şekli Swatches penceresine sürükleyip bırakıyoruz. Pattern hazır
farklı şekiller çalışabilirsiniz.
Geldik Brush yapımına, Çerçevesi ve rengi olmayan 2x2 mm kare çizdikten sonra şekildeki gibi yüksekliği 2 mm olacak şekilde siyah oval çizelim.
İki çizimi seçili hale getirip Brush penceresinin köşesinde içinde alt alta çizgiler bulunan kutucuğa tıklıyoruz. Açılan pencerede New Brush'ı seçiyoruz.
Tekrar açılan menüden Pattern Brush'ı seçip brushımızı kaydetmiş oluyoruz.
Eveeet, dersimiz bitti Şaka tabi ki En eğlenceli kısma geldik
İsminizi istediğiniz şekilde Pen Tool ile yazıp emek vererek hazırladığınız patternleri kullanın.
Burada ilk harfte kumaş havasını yakalayabilmek için Basic Graphics Texture kullandım. Bunu da anlatıyorum biraz karışık olabilir dikkatinizi verin.
Herhangi bir harfi seçtikten sonra sağda bulunan Appearance penceresindeki Fill kısmına tıklıyoruz.
Sol alt kısımda bulunan çöp kutusunun yanındaki Dublicate Selected Item seçeneğini tıklayarak Fill'i çoğaltmış oluyoruz.
Şuan iki adet Fill'e sahibiz
Üst kısımdaki Fill renk kutusunun yanındaki küçük ok'a tıklıyoruz.
Açılan pencerenin sol üst köşesindeki alt alta çizgilere tıklayıp diğer menüyü açıyoruz.
Açılan menüde sırasıyla şu adımları izliyoruz;
Open Swatch Library > Patterns > Basic Graphics > Basic Graphics Textures
Açılan Basic Graphics Textures paletinde ben Brulap'ı seçtim siz istediğiniz seçebilirsiniz. Harfde çizikler ortaya çıkacak.
Bu çiziklerin opacitysini düşürmemiz gerekiyor.
Fill'in yanında bulunan ok'a tıklarsanız aşağıya doğru açılacaktır.
Burada opacity 50 yapın, dilerseniz farklı değer de kullanabilirsiniz.
Açılan pencereden Soft Light ayarını aktif hale getirin.
Son olarak gölgemizide verelim.
Effect > Stylize> Drop Shadow diyerek alttaki ayarları verelim.
Bukadar, harflerimiz hazır
Efenim güle güle kullanın, Sürçü lisan ettiysem mazur görün :angel:
Çok yoruldum ama :angel::angel:
Way bee!
Son düzenleme: