Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Illustrator'u Merak Ediyorum

segahman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar 2 gün önce illustrator u bilgisayarıma kurdum... ilk yaptığım şey şöyle bir çizgi çizmek oldu ve aman tanrım:eek:: sonuç mükemmel:lol:
tam da bende eksik kalan tarzda çalışmaları yapabileceğim bir program bu dedim ve mutlaka öğrenmeliyim...

İyi derecede photoshop ve corel kullanıyorum... Acaba illustrator da bunlarla bi benzerlik var mıdır? Bunlara hakim olmam illustrator kullanmamı kolaylaştırır mı? Ve geliştirmek için nerelerden kaynak bulabilirim? İlgili ve kullanan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi...

Teşekkürler:cool1:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
öncelikle illustrator seçiminizden dolayı sizi kutlarım.
coreldraw'a hakimseniz, illustrator'ı öğrenmeniz fazla zaman almaz.
ben de corel ile başlayıp, illustrator fanatiği olanlardanım.

illustrator'da photoshop gibi Adobe'nin olduğu için, birebir uyumlu programlardır.
kullandıkça vazgeçemeyeceğinize eminim.

belki corelle başladığım için diğer vektorel program freehand'e hiç ısınamadım.
malesef illustrator ile ilgili ulaşabileceğiniz kaynaklar çok az.

Size bu konu ile ilgili grafikerler.net'i tavsiye ederim. :)
illustrator bölümüne takıldığınız soruları yazarsanız, elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

ama öncelikle programı iyice bir kurcalayın derim ben.
bol şans.

Son düzenleme:

grotesk

🌱Yeni Üye🌱
iyi ki geçmişsiniz corel den büyük dez avantajı illustrator resim embedlemede diğer uygulama programlarına göre rakipsizdi zaten iyice hakim oldu gerçi corel draw mac kullanıcıları için ürününü update etti ama ben yinede endi mantığınla programı çözebileceğine eminim

ertekin

🌱Yeni Üye🌱
"ilk yaptığım şey şöyle bir çizgi çizmek oldu ve aman tanrım sonuç mükemmel"

16 yıl önce bir kaç denemede bulunduğum Freehand'i, bir daha elimi sürmemecesine terkederken yaşadığım hemen hemen aynı şeydi Illustrator 3.2 ile...

Bunu hissettiyseniz önemli ölçüde yol almışsınızdır. Bence de kıyaslamayı, karşılaştırmayı boş verin, programa verin kendinizi. Eğer "çizgi"yi ve çizmeyi seviyorsanız kendi yolunuzu bulacaksınız.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Adobe Illustrator CS Yetkili Eğitim Kılavuzu -Medyasoft- diye bir kitap var.
ancak bulmak çok zor ben hala bulamadım.

segahman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adobe Illustrator CS Yetkili Eğitim Kılavuzu -Medyasoft- diye bir kitap var.
ancak bulmak çok zor ben hala bulamadım.

ya ben kitapları pek sevmiyorum açıkçası... (tabii ki programlarla ilgili olanları :))
programı önüme açıp gecelerce sabahlamayı tercih ederim. zaten iş programın işleyiş mantığını çözene kadar :) gerisi çalışmak, çalışmak bi de çalışmak :)

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Size bu konu ile ilgili grafikerler.net'i tavsiye ederim. :)
illustrator bölümüne takıldığınız soruları yazarsanız, elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

ama öncelikle programı iyice bir kurcalayın derim ben.
bol şans.

o zaman siz benim bu ilk mesajımı dikkate alın.
kolay gelsin :)

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bende aynızamanda bir illustrator fanatiğiyim, Corel'e bir türlü ısınamadım
illustratorda verdiğim performansı corelde veremiyorum.
Ancak ülkemiz piyasasının hemen hemen geneli corel piyasasını oluşyuruyor,
birde en sevmediğim şey, corel ve shop kurslarına giden herkez grafiker ünvanını taşıyıp
piyasaya hakimiyet sağlamaya çalışılıyor, bu yüzden artık corel'in cılkı çıktı.
Illustrator adobe ürünü olduğu için çok yatkın kullanabiliyorum, şikayetçi olduğum birçok
konu var tabiki ancak zamanla çözülebileceğine inanıyorum ve kaynak konusunda ben de sıkıntılıyım :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

by_stk

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar bende bir illustrator kullanıcısı olarak bazı ozellıklerın eksık olmasından sıkayetcı olmama ragmen free hand ve corelle karsılastırdıgımda aslında elimdeki ıllustratorun bır elmas degerınde oldugunu anladım. ve bazı sorunların cs 4 serisiyle cözülmüş buldumm bir baska sıkındtım olarakta programı 4 ay kadar kullanmadım bazı ozellıklerını unutmuusm sizlerden yardım aacagıma emınım yenı bır grafiker olma yolunda ılerleyen bu kardesınıze sahıp cıkarsınınz umarım