Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe In Design CS4 te Arapça Metin Sorunu

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
İyi akşamlar herkese..
Arkadaşlar adobe in design cs 4 te hazırladığım bir katologta arapça metinlerin olması gerekiyor. Yalnız word den kopyalayıp yapıştırdığım arapça metinler, in design da ters olarak çıkıyor. Örneğin 'dosya' kelimesinin 'aysod' olarak çıkması gibi.
Bu konuda acil olarak yardıma ihtiyacım var arkadaşlar.. Nasıl çözebilirim bu sorunu?
Şimdiden çok teşekkürler... :sadsmile:

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arapça yazılar sağdan sola ilerlemekte.. Bunda anormal bir durum yok..
Yalnız 7 karakterden sonra yazmıyor diye biliyorum bunun nedeni ise, fontun lisanslı olmadığından kaynaklanan bir sorun olduğunu biliyorum..

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
Arapça yazıların sağdan sola doğru ilerlediğini biliyorum sorun word deki görüntünün ters olarak çıkması. Bunu nasıl halledebilirim?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arapça yazıların sağdan sola doğru ilerlediğini biliyorum sorun word deki görüntünün ters olarak çıkması. Bunu nasıl halledebilirim?

Windows'da Metin Belgesi açtığınızda sağdan sola diye bir seçenek var.. Indesign'de de böyle bir menünün olması gerek diye düşünüyorum..
Böyle birşeye ihtiyacım olmadı ama kurcalarsan bulursun diye düşünüyorum...
Bu şekilde olmazsa eğer
Word'ten PDF yazdırıp Indesign'e çekebilirsin..

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
Daha başka seçenek yok mu acaba? arkadaşlar yardım bekliyorum :(

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
Konuyu neden saptırmaya çalıştığınızı anlayamadım. Zaten en başında bile daha sorunumun ne olduğunu anlamış değilsiniz. Yardım niyetine yazdığınız şeylerden emin olsanız şuan bu sorunum hallolmuş olurdu. Kendinizi yormayın mümkünse.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Konuyu neden saptırmaya çalıştığınızı anlayamadım. Zaten en başında bile daha sorunumun ne olduğunu anlamış değilsiniz. Yardım niyetine yazdığınız şeylerden emin olsanız şuan bu sorunum hallolmuş olurdu. Kendinizi yormayın mümkünse.

Yardım edende kabahat.. Rica ederim.. ne demek!

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım senin sorununu Indesign'ın ME versiyonu edinmekle son bulur. Indesign CS4 ME versiyonunu trial olarak indirip kur ve dene.

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
Indesign CS4 ME indirmeye başladım fakat çok çok yavaş iniyor. acaba nerden indirebileceğimle ilgili bilgi alabilir miyim sizden.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ayrıca Word'den kopyala yapıştır olarak çekmeyip Word belgesi kapalı iken place yöntemi ile Indesign'e almanız da sorununuzu çözebilir. Trial versiyonunu adobenin kendi sitesinden edinebilirsin.

busy-life

🌱Yeni Üye🌱
bu place yöntemini kullandım işe yaramamıştı, ama yine denicem. ayrıca in design me adobe un kendi sitesinde yok, normal versiyonu var. bulabileceğim başka bir yer var mı acaba? ..ayrıca ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en güzeli pdf yapmak, yoksa çok problem yaratıyor bu arapça, koca kitap çöpe gitti

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
5 dilde 86 sayfa ürün katalogu hazırlamıştım. Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca ve Arapça. Indesign'da hazırladığım katalogun Arapçasına sıra geldiğinde ben de takılmıştım ve sonuç olarak ME sürümü ile çözüme ulaşmıştım. @seabis'in de söylediği gibi ME (Middle Eastren) sürümünü edinmekten başka çözümünüz yok. Bir kaç kelime Arapça olacaksa sorun yok. Word'den PDF yapıp PDF'i indesign'a çekebilirsiniz fakat uzun uzun Arapça yazılar varsa bu hiç de iyi bir çözüm olmaz. Çok vakit kaybedersiniz. Ayrıca karakter stillerini de linklenmiş ya da embedd edilmiş PDF belgesi içinde kullanamazsınız. Yazının rengini bile değiştirmek ölüm olur.

Adobe Indesign ME sürümünde sağdan sola yazımın dışında farklı kolaylıklar da bulunuyor. Örneğin Arapçada yazılar sağdan sola yazılır fakat rakamlar soldan sağa yazılır. Bu durumu da ME sürümü ile rahatlıkla aşabilirsiniz. Ayrıca rakamları Arap alfabesine doğrudan çevirebilirsiniz.

Çamran

🌱Yeni Üye🌱
Adobe Indesign CS4 ME sürümünü nereden temin edeceğimizle ilgili bir bilgi yok mu acaba?
teşekkürler.

zorbayy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
wordden pdf yap o pdf i illustratorde yeni bir sayfada place edip media çağır convertli gelmiş olur. convert işine yararsa tabii.

kuzha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
World Tools Pro | in-tools.com

in-tools indesign için çözümler üreten bir site. bu konu için üretilmiş plugin mevcut trial versiyonunu indirip acil ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. ya da satın alabilirsiniz.

oqpo

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Bayağı zaman geçmiş ama yazmak istedim belki başkasının ihtiyacı olur diye. place yolu ile word dosyasını çağırdıktan sonra arapça kısımları seçip "paragraph" panelini açıp sağ üstteki aşşağı gösteren ok'a tklayıp
"Adobe world-ready paragraph composer" a tıklarsanız sağdan sola hizalanır.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Cs 4 me yi indirmeden de çözebilirsiniz. İn design ın sağdan sola yazma scriptini indirip kurarsanız ve yazıyı aktardıktan sonra convert ederseniz sorununuz çözülür.