Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Photoshop ile bu nasıl yapılıyor?

WitherSpooN

🌱Yeni Üye🌱
330x220.jpg

bu düzenlemede boyamayı nasıl yapıyorlar bir türlü bulamadım.Ayrıca

brush14.jpg

thumb.jpg

REDO_brushes_by_rubina119.jpg

bu tarz uygulamaları nasıl yapabileceğim konusunda yardım ederseniz çok sevinirim.Çok yere baktım ama bulamadım bir türlü.

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
Kısa bir ders olarak anlatayım..
Photoshop u ilk öğrenirken çok merak etmiştim bende bu efektleri :)

Tamamen Brushlar ile basitçe yapılabilecek bi efekt.. tabi istersen shapeler ilede olur o sana kalmış artık

İlk olarak Brush Tool dan istediğin bir brush u seçip büyüklüğünün kaç pixel olmasını istiyorsan ayarlıyosun ve yeni bir layer oluşturarak brushunu çalısma sayfasında uyguluyosun. Rengi beyaz olursa iyi olur :)

brushe.jpg

Daha sonra Aynı layer i Duplicate yapıp kopyalıyorsun ve Gaussian Blur Efektini uyguluyorsun.. Radius değeri sana kalmış artık ne kadar istersen uygulayabilrsin

brush2.jpg

Ve son olarak da yeni boş bir layer açıp gradient tool ile istediğin geçişi verir ve layer ı overlay yaparsan bu şekilde olacaktır

brush3.jpg

Umarım faydalı olabilmiştir. İyi Çalışmalar...

WitherSpooN

🌱Yeni Üye🌱
Size çoook teşekkür ederim :) bi tane de deneme yaptım

deneme123.jpg

istediğim gibi oldu , çok sağolun

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
iyi ders olmuş ben hiç merak etmemiştim.karşıma çıkmayınca napıyım.ama iyi anlatmışın bende görmüş oldum sagolasın

berixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ve son olarak da yeni boş bir layer açıp gradient tool ile istediğin geçişi verir ve layer ı overlay yaparsan bu şekilde olacaktır

brush3.jpg

Bu şekilde yaptığım halde brush renklenmiyor.Photoshop Cs2 kullanıyorum. Yeni layer açıyorum Overlay yapıyorum Gradientten rekleri seçiyorum ama brush renklenmiyor ?

berixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop u ilk öğrenirken çok merak etmiştim bende bu efektleri :)

Tamamen Brushlar ile basitçe yapılabilecek bi efekt.. tabi istersen shapeler ilede olur o sana kalmış artık

İlk olarak Brush Tool dan istediğin bir brush u seçip büyüklüğünün kaç pixel olmasını istiyorsan ayarlıyosun ve yeni bir layer oluşturarak brushunu çalısma sayfasında uyguluyosun. Rengi beyaz olursa iyi olur :)

brushe.jpg

Daha sonra Aynı layer i Duplicate yapıp kopyalıyorsun ve Gaussian Blur Efektini uyguluyorsun.. Radius değeri sana kalmış artık ne kadar istersen uygulayabilrsin

brush2.jpg

brush3.jpg

Renklenmesi gerekli ...
Yaptığınız işlemleri tek tek yazar mısınız...?

1.Resmimi açtım yeni bir layer oluşturdum oradaya brush kullandım.
2.Sonra o layeri kopyaladım kopyladığım layeri Gaussian blur uyguladım
2.Yeni layer oluşturdum overlay yaptım. Gradient seçtim renkli bu kadar renklenmedi ?

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
İyi de çok önemli bir noktayı es geçiyorsunuz. İlk örnekteki çalışmalar gayet iyiyken sonradan arkadaşlar olayın sadece fotoşopta renklendirme olayını ders diye vermişler. Olay basit bir renklendirme değil ki.

Eğer o şekilleri çizip tasarlıyamıyorsak renklendirebilmenin olaya çok katkısı olacağını sanmıyorum.

berixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İyi de çok önemli bir noktayı es geçiyorsunuz. İlk örnekteki çalışmalar gayet iyiyken sonradan arkadaşlar olayın sadece fotoşopta renklendirme olayını ders diye vermişler. Olay basit bir renklendirme değil ki.

Eğer o şekilleri çizip tasarlıyamıyorsak renklendirebilmenin olaya çok katkısı olacağını sanmıyorum.

Anlamadım ne demek istediğinizi ? :S

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Aslında ilk soruda verilen örnek resimlerde abstract denilen soyut bir illustrasyon türü var. O resimleri güzel yapan soyut çizim becerisi. Yoksa renklendirmede bir şey yok.
O anlamda söyledim.

berixx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
catsgk.jpg

Bakın bu şekilde oldu ?

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
overlay yapmanıza gerek, seçili layer üzerine mouse ile bir defa tıklayın ...
Brush seçili olacaktır sonra grandient çekiniz...Yine olacaktır... saygılarımla...