Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Afiş Tasarımı Hakkında Yardım Lütfen

sekozzy

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben daha önce büyük ebatlarda tasarımlar yapmadığım için sizlerden bilgi almak istiyorum.

Şuanki çalışmış olduğum şirketin afiş ve reklam broşürü tasarımlarını ben yapıyorum. Tasarımları photoshopta, elimdeki resim ve psd arşivlerinden aldığım resimlerle hazırlıyorum ve genelde bu resimlerin ebatları 2000-3000px. Hazırlamış olduğum broşürler ise 350cm x 200cm.

Ancak çalışmalarımı bu ebatlarda hazırlayamıyorum. Photoshop sistemimi müthiş derecede yavaşlatıyor.

Yani psd çalışmamda dpi 72 ile çalışsam ve 2000 3000pxlik resimleri 3,5mt x 2mt broşüre göre büyütsem baskıda çözünürlük sorunu olur mu?

Bir de RGB yada CMYK farkı nedir? Hangisinde çalışmalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Benzer konular

yilmaz_irfan

🌱Yeni Üye🌱
açıkladığın duruma göre; en iyisi 72dpi ile çalışman lazım. RGB ve CMYK konusu ise; RGB ekran rengi yani programda çalışırken kullanırsan daha hatasız bir sonuç elde edersin. fakat CMYK ise baskı"matbaa" rengi çıktı alırken CMYK olarak kaydet.....

sekozzy

🌱Yeni Üye🌱
cevap için teşekkürler
yani 72 dpi ile çalıştığımda çözünürlükte sorun olmaz doğru mu üstad?
bir de 2000-4000px arası resimleri 350cm x 200cm ebadına büyüttüğümde baskıda bulanık çıkmaz değil mi?

Theo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.dizaynizma.deviantart.com
Billboard tasarımlarında kesinlikle 72 dpi da açmanı öneririm merak etme baskıda o ebatdaki birşey için bir problem yaratmaz ve daha rahat çalışırsın. A4 ve A3 afişlerde 200ile300 dpi çalışabilirsin.

Çalışmanın baskıya gideceği için CMYK yapmak zorundasın. Yoksa çalışmadaki renkler ile basıldıktan sonraki ortaya çıkan renkler çok farklı olur..

sekozzy

🌱Yeni Üye🌱
anladım üstadım çok teşekkür ederim gerçekten bana çok yardımın dokundu. iyi çalışmalar...