Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

After effect Ram sorunu. İşlenilen olaylar Ram'e alınıyor.

ykdmurat

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ufak bir video dosyasını(134mb) alıp look efekti yaptıkdan sonra o videoyu izlerken. işlemin ram'e alındığını fark ettim. her işlemden sonra vıdeoyu ızlıyorum ve ram den bu boyutu alıyor.

Anlamanız ıcın resım yukledım.

ram 8gb 1866mhz
intel 2500k işlemci 3.3ghz
gtx 460 ekran kartı.

231at.jpg

birsüre daha videoyu ızleyınce ram 6-7gb oluyor ve doluyor. sonra işlemi kesiyor.

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.500px.com
After effects'in çalışma mantığı o zaten. Oluşturduğun kompozisyonu oynatmaya çalıştığında kompozisyonu geçici olarak RAM'e kopyalar, yani RAM'den çalıştırır. Kısacası normal yani.

ykdmurat

🌱Yeni Üye🌱
sorun şu ki bi süre sonra ram doluyor 8gb ne yapmam lazım sonra ışlem yapmıyor

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.500px.com
sorun şu ki bi süre sonra ram doluyor 8gb ne yapmam lazım sonra ışlem yapmıyor

Tam çıktısını almayana kadar (yani render almayana kadar) RAM preview yapma, ya da illa ki yapman gerekiyorsa Shift+0'a bas, bu yöntemde iki kareden biri gösteriliyor yani normalde yiyeceğinin yarısı yemiş oluyor.

gorselsanat

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.mihrac.com
dostum afx cs5 te preferences ta memory ve disk cache ayarları var. orayı aktif edip sonra da işletim sisteminin kurulu olmadığı geniş bir diskte yer göster browse ederek.
Daha sonra timeline da iken ctrl+alt+numlock'taki "/" işaretine aynı anda bas ve ram i boşalt
daha fazla alanı render alacaktır. ayrıca arada bir cache klasörünü boşalt ki diski şişirmesin.