Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

.ai kaydetme sorunu?...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel Draw X5 ile hazırladığım dosyaları save as veya export seçeneği ile .ai formatında kaydettiğimde yazılar parça parça bölünmüş hale geliyor. İkinci sorun ise save-save as seçenekleriyle daha alt versiyonda kaydettiğim dosyalar başka bilgisayarlarda açılırken sorun oluyor. Bu sorunların sebei nedir, nasıl düzelir? (Programı kaldırıp tekrar kuracaktım ama zamandan kazanmak için repair komutu verdim herhangi bir düzelme olmadı)

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet yükledim...

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben genellikle ai 3x versiyon olarak kaydediyorum.. Bi sorun çıkmıyor.. Bir de öyle dene istersen.. Ayrıca gönderme seçeneklerinde text mi seçili yoksa curve mi?...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de .ai 3x olarak kaydediyorum ve diğer seçenekleri de denedim. Text olarak da curve olarak da denedim sonuç değişmiyor (Export etmeden önce curve çevirmiş oluyorum) her seçenekle parça parça çıkıyor. Alt versiyonda kaydettiğim dosyanın diğer bilgisayarlarda açılmaması için aklına bir şey gelen yok mu?...

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sanırım sorunun çözümünü buldum.. Öncelikle yaptığım denemelerde, içinde delik olan harflerin illustrator e iki parça halinde geldiğini gördüm.. Yani O,D,B gibi harfler...

Sonra iki farklı deneme yaptım, birincisinde ai gönderme seçeneklerinde,"simulate complex filled curves" seçeneğini işaretledim veya tam tersi..

ikincisi yazıyı curve yaptıktan sonra, shape aracı seçili iken yukarıdaki seçeneklerde "Reverse direction" var.. onu seçerek eğri yönünü ters çevirdim.. ve ai olarak kaydettim..

Bunlardan birisi sonuç verdi.. ama öğleden sonra elektrik yoktu. deneme yapamadım.. Hangisinin sonuç verdiğini yazarım yarın sana..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
İki yöntemi de denedim ama sonuç vermedi. İlginiz için tşk.ler...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
A.İ. de açmayacağım ki .ai destekleyen başka bir programda açıyorum ve .pdf desteklemiyor...

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk mesajında alt versiyon olarak kaydettiğin .cdr ların açılmadığını söylemişsin.. Bunun sebebi color styles lar olabilir... Bazı dosyalar da binlerce color styles olabiliyor ve bu dosyalar ya hiç açılmıyor yada çok geç açılıyor... Bunu bi kontrol et bence...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Style kullanmadım. Kullandığım dosyada sadece bir dörtgen ve içinde yazılar vardı. Yazıların ve dörtgenin içi boş kenarları (hairline) siyah çizgi şeklinde. Alt versiyon kayıtları açmayı denediğimde bilgisayar kilitlenmese bekleyeceğim ama 2-3 dk sonra pc kitleniyor...

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben yinede ısrarla, color style docker ve CTRL+F5 ile açacağın stiller penceresine bir gözatmanı tavsiye edeceğim.. Zira benim de çalıştığım bazı dosyalar da, ekranda bir nesne olmasına rağmen, binlerce color styles oluştuğunu gözlemledim..

Özellikle illustratör den corel e bir nesne attığın zaman oluşuyor bu renk stilleri.. Bunun dışın da ben alt versiyonlara kaydettiğimde Corel 11 kaydediyorum, bi problem çıkmıyor..

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
hangi prograda aççaksın famer corelde yaptıgın işi başka programlara alıcaksan başka formatlarda var export edebilirsin exportu ii incele..

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim bi sorunum yok zaten :) ZxxxE adlı arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel'de oluşmuş yüzlerce Color Style var. Bunları tek tek silmem çok uzun zaman alır bunun için ne yapmam gerekli?... (Style çok olsa da ben sadece birini kullanıyorum diğerlerinden etkilenmemesi gerekmez mi?)

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
X5 sp2 ile yeni gelen bir özellik sayesinde hepsini bir anda silebiliyoruz artık. color styles docker da önce klasoru seç sonra yukarıda çöp kutusu var... Onu tıkla.. Bu kadar..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Color Style hepsini sildim değişen bir şey olmadı. Şimdi programı kaldırıp yeniden kuracağım umarım düzelir...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Programı tekrar kurdum aynı...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunu şu şekilde çözdüm. (Özellikle yazı için deneme yaptım) Yazıyı curve çevirdikten sonra hem içini hem de kenar çizgisini aynı renkle (Kenar çizgisini silince veya başka renkle kaplayınca sorun çıkıyor) kapladıktan sonra save as seçeneği ile ekteki seçeneklerle kaydettim sorun düzeldi.