ilköne eline sağlık diyorum arkadaşım ama gözüme çarpan birkaç hususa değinmek istiyorum.
Tasarım açısından.
*sayıların (pay ve paydaların) kesir çizgilerine olan uzaklıkları eşit değil.
*kesirler karşılaştırılırken ortalarındaki matemetik işaretlerine olan uzaklıkları eşit değil. Mesela 4. soruda kesirler B seçeneğinde ='e yakınken C seçeneğinde < işaretine uzaklar.
*Kesir çizgileri birbirleriyle aynı hizada değil. Örnek 5.Soru
*6. Soruda ise 10 eşit parçaya ayrılan görselin ortasındaki çizgi daha kalın. Ve köşelerinde hafif ovallik var. Böyle olunca bütün gibi gözükmüyor. Sanırsam iki tane çizip birleştirmişsiniz.
*Bunlar çok önemli. "Matematik Öğretimi" dersinde eşittir çizgisinin birini diğerinden kısa yaptım diye hoca o soruya puan vermemişti
Gelelim Sorulara
*Bazı sorularda ".....=? işleminin sonucu kaçtır?" demişsiniz. Zaten soruların alıntı olduğunu söylemiştin. Ama burada =? yazmana gerek yok. İki defa işleminin sonucunu sormuş oluyorsunuz. Direk işlemi yazıp "...işleminin sonucu kaçtır?" desen daha güzel olur.
*1. soruda kesme işaretinden sonra bir problem var sanırsam.
*4. soruda seçeneklerden hepsi doğru. Ama B seçeneğini 1 eksi 2 bölü 3 = 5 bölü 3 dersek yanlış olur.
*5. sorunun cevabı 1 bölü 6 olacak. seçeneklerde yok. Aklınızda bulunsun hiçbir soruda katlama yapmayın. Cevabı seçenekelre ya olduğu gibi yazın ya da sadeleştirin. Yani cevabı 12 bölü 24 olan bir soruda seçeneklere ya direk 12 bölü 24 yazın ya da 1 bölü 2 gibi sadeleştirin. 24 bölü 48 gibi katlamayın. O cevap da doğru olur ama gerek yok.
Kolay gelsin...