Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aktaş Yayıncılık Yaprak Test Çalışması

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yorum ve eleştirileriniz bekliyorum.Sorular alıntıdır.Font ve sorular hariç hazır öğe kullanılmamıştır.

testykz.jpg

Benzer konular

kasvera

🌟Usta Tasarımcı🌟
güzel olmus sadece matematik yazısı olmamıs geldi bana birde bu çok renkli galiba ben de ki ise sadece iki renkli bir çalısma :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yorumlar için teşekkürler.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
görsele yorum yapacağıma durmuş soruları çözüyorum beynın sulandı tabı:D

sercan001

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben matematik yazısını beğendim ama biraz daha büyük olabilirdi galiba
ancak hatalı olabilrim belki ama bunu bastırmaya kalktığınızda ek renk ek masraf olarak görülür. müşteride her zaman ek masraftan kaçınır.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
görsele yorum yapacağıma durmuş soruları çözüyorum beynın sulandı tabı:D

Sorular da gel beni çöz diyor resmen ama:)

ben matematik yazısını beğendim ama biraz daha büyük olabilirdi galiba
ancak hatalı olabilrim belki ama bunu bastırmaya kalktığınızda ek renk ek masraf olarak görülür. müşteride her zaman ek masraftan kaçınır.

Matematik yazısı daha büyük oldu mu çalışmayı bozar diye bu boyutta yaptım.Ama denenebilir tabi.Renk konusuna gelince sorularda bazı vurgular istendi.Müşteri beğenmezse değiştirmek çok da zor değil renkleri:)

hilmicekic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilköne eline sağlık diyorum arkadaşım ama gözüme çarpan birkaç hususa değinmek istiyorum.
Tasarım açısından.
*sayıların (pay ve paydaların) kesir çizgilerine olan uzaklıkları eşit değil.
*kesirler karşılaştırılırken ortalarındaki matemetik işaretlerine olan uzaklıkları eşit değil. Mesela 4. soruda kesirler B seçeneğinde ='e yakınken C seçeneğinde < işaretine uzaklar.
*Kesir çizgileri birbirleriyle aynı hizada değil. Örnek 5.Soru
*6. Soruda ise 10 eşit parçaya ayrılan görselin ortasındaki çizgi daha kalın. Ve köşelerinde hafif ovallik var. Böyle olunca bütün gibi gözükmüyor. Sanırsam iki tane çizip birleştirmişsiniz.
*Bunlar çok önemli. "Matematik Öğretimi" dersinde eşittir çizgisinin birini diğerinden kısa yaptım diye hoca o soruya puan vermemişti:)

Gelelim Sorulara
*Bazı sorularda ".....=? işleminin sonucu kaçtır?" demişsiniz. Zaten soruların alıntı olduğunu söylemiştin. Ama burada =? yazmana gerek yok. İki defa işleminin sonucunu sormuş oluyorsunuz. Direk işlemi yazıp "...işleminin sonucu kaçtır?" desen daha güzel olur.
*1. soruda kesme işaretinden sonra bir problem var sanırsam.
*4. soruda seçeneklerden hepsi doğru. Ama B seçeneğini 1 eksi 2 bölü 3 = 5 bölü 3 dersek yanlış olur.
*5. sorunun cevabı 1 bölü 6 olacak. seçeneklerde yok. Aklınızda bulunsun hiçbir soruda katlama yapmayın. Cevabı seçenekelre ya olduğu gibi yazın ya da sadeleştirin. Yani cevabı 12 bölü 24 olan bir soruda seçeneklere ya direk 12 bölü 24 yazın ya da 1 bölü 2 gibi sadeleştirin. 24 bölü 48 gibi katlamayın. O cevap da doğru olur ama gerek yok.

Kolay gelsin...

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ilköne eline sağlık diyorum arkadaşım ama gözüme çarpan birkaç hususa değinmek istiyorum.
Tasarım açısından.
*sayıların (pay ve paydaların) kesir çizgilerine olan uzaklıkları eşit değil.
*kesirler karşılaştırılırken ortalarındaki matemetik işaretlerine olan uzaklıkları eşit değil. Mesela 4. soruda kesirler B seçeneğinde ='e yakınken C seçeneğinde < işaretine uzaklar.
*Kesir çizgileri birbirleriyle aynı hizada değil. Örnek 5.Soru
*6. Soruda ise 10 eşit parçaya ayrılan görselin ortasındaki çizgi daha kalın. Ve köşelerinde hafif ovallik var. Böyle olunca bütün gibi gözükmüyor. Sanırsam iki tane çizip birleştirmişsiniz.
*Bunlar çok önemli. "Matematik Öğretimi" dersinde eşittir çizgisinin birini diğerinden kısa yaptım diye hoca o soruya puan vermemişti:)

Gelelim Sorulara
*Bazı sorularda ".....=? işleminin sonucu kaçtır?" demişsiniz. Zaten soruların alıntı olduğunu söylemiştin. Ama burada =? yazmana gerek yok. İki defa işleminin sonucunu sormuş oluyorsunuz. Direk işlemi yazıp "...işleminin sonucu kaçtır?" desen daha güzel olur.
*1. soruda kesme işaretinden sonra bir problem var sanırsam.
*4. soruda seçeneklerden hepsi doğru. Ama B seçeneğini 1 eksi 2 bölü 3 = 5 bölü 3 dersek yanlış olur.
*5. sorunun cevabı 1 bölü 6 olacak. seçeneklerde yok. Aklınızda bulunsun hiçbir soruda katlama yapmayın. Cevabı seçenekelre ya olduğu gibi yazın ya da sadeleştirin. Yani cevabı 12 bölü 24 olan bir soruda seçeneklere ya direk 12 bölü 24 yazın ya da 1 bölü 2 gibi sadeleştirin. 24 bölü 48 gibi katlamayın. O cevap da doğru olur ama gerek yok.

Kolay gelsin...

Konuyu ilk açtığımda soruların alıntı olduğunu yazmıştım.Dolayısıyla sorular özgün olmadığı için sadeleştirme dahil herhangi bir değişiklik yapmadım.

Dikkatinizden ötürü sizi kutlamak isterim.Zaten grafikerler.net bu sebepten dolayı çok hoşuma gidiyor.Dikkatimizden kaçan hususları bir başka arkadaşımız görüp ikaz ediyor.Teşekkürler.

ekolguzin

🌱Yeni Üye🌱
görsel olarak güzel olmuş. Ama sorularda dizgi hataları var. (Zaten alıntı olduğunu söylemişsiniz.) ellerinize sağlık.

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
güzel sade bi çalışma olmuş..başlıktaki matematik yazısı biraz daha alta kaydırılıp beyaz zemin üzerinde gelseymiş,okunması ve estetik açıdan daha güzel olurmuş..kolay gelsin..

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tüm yorumlar için teşekkürler.

hilmicekic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nihat kardeşim bir yorum daha yapacağım izninle. İşimiz eğitim olunca daha çok ilgimizi çekiyor bu konular. Şİmdi bu yaprak testleri fotokopi ile çoğaltıp kullanacak dersaneler,okullar kurslar olabilir. Ve biz fotokopi masrafından kısmak için fotokopinin tonunu düşürüyoruz. Böyle olunca da beyaz yazılar çıkmıyor. BEyaz yazılar fotokopide her zaman sorun çıkarıyor. Çalışmalarınızda beyaz yazılara fazla yer vermemenizde fayda var diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar..