Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

araç giydirme ve grafiker yardım lütfen

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
selamlar arkadaşlar ben reklam işine girmek istiyorum ve araç kaplamayı düşünüyorum sizce mantıklı bir düşüncemidir benim konu hakkında hiç bir bilgim yok hangi makinayı almalıyım kaç para sermayeye ihtiyacım var bana uzun bir süre yardımcı olacak arkadaş arıyorum ayrıca olurda açarsam grafiker maaşları ne kadar çalışacak deneyimli işçiler ne kadar alıyor?vergileri falan nasıl oluyor lütfen beni aydınlatın.teşekkürler

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
selamlar arkadaşlar ben reklam işine girmek istiyorum ve araç kaplamayı düşünüyorum sizce mantıklı bir düşüncemidir benim konu hakkında hiç bir bilgim yok hangi makinayı almalıyım kaç para sermayeye ihtiyacım var bana uzun bir süre yardımcı olacak arkadaş arıyorum ayrıca olurda açarsam grafiker maaşları ne kadar çalışacak deneyimli işçiler ne kadar alıyor?vergileri falan nasıl oluyor lütfen beni aydınlatın.teşekkürler

Hiç bilmediğiniz bir sektöre girmek yerine bildiğiniz aşina olduğunuz bir sektöre adım atmayı denemelisiniz.

Grafiker maaşları: 2.500 / 12.000 Tl arasında değişiyor.

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
aşina oldugum soktorde iş yok paşam o yüzden yeni girişimler yapmayı planlıyorum

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
aşina oldugum soktorde iş yok paşam o yüzden yeni girişimler yapmayı planlıyorum

Sevgili sadrazam,

Bilmediğiniz bir işe girişmenin cezası maddi ağır olacaktır.

* Kuruluş aşamasında bilmediğiniz veya tavsiye alacağınız bir model marka folyo baskı makinası sonucunda bunun servisi ve malzemesini de tanımanız gereklidir.

* Uygulamada araç yüzeyinde vuruk göçük benzeri durumlar söz konusu olduğunda uygulamanın tutmayıp tekrar baskı ve yapıştırma süreci sizi maddi ve araç yüzeyinde oluşabilecek hasarlardan ekstra maddi hasara uğratabilir.

* Orijinal halinden farklı bir renge bürünen otomobillerin dışarıdan algılanması da farklılaşacağından yasa dışı bir durumda kalınması söz konusu olabilir. Bu yüzden, renk değişikliği yapılan tüm araçlarda yeni rengin ruhsata işletilmesi gerekmektedir. Bu işlemi, ilgili harç bedelini yatırmak suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu işlemleri folyo kaplaması gerçekleştiren pek çok firma kendileri dahi sizin adınıza yaptırabiliyor. Bunun için sizinde koşuşturmanız gerekebilir.

* Atölye tarzı yüksek tavanlı bir alan gerekli olduğundan yüksek metrekareli bir mekan ve illaki bir batarkat veya ayrı bir odada tasarım veya uygulama seçeneğinin bulunması şart.

* Madden cebinizden ilk etapta 20 - 30.000 TL civarında makina ve atölyeniz için genel envanter çıkabilir.

* Eleman masraflarınız bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir. Vereceğiniz ilan ile yüz yüze görüşmelerde bu sorunu çözebilirsiniz.

* Yeni bir grafiker ortalama 1000 - 1300 Tl / Yemek / yol / SSk ile çalışmaktadır.

* Folyo uygulamacı genelde usta olduklarıından dolayı 2,500 / 7,500 arası alır.

* Folyo uygulama alanına göre kazancınız araç başına 200 TL ye kadar düşebilir. Günlük kazancınız bazen 200 tl bile olmamaktadır. Sebebi rakiplerinizin rekabeti sevmemesi ve fazla ucuza iş yapmasıdır. Sizin 200 TL ye yaptığınızı rakiplerinizin 50 Tl gibi uçuk ucuz hale getirmeleri ortalama olarak 4 ay içinde 50.000 TL masrafla borç harç içinde batmanıza sebep olabilir.

Lütfen bildiğiniz bir sektörü seçin.

* Ki bu yazdıklarım ortalama 5 dakika da aklıma gelenler..

Ferman duyrula...

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Bence mantıklı değil. Çünkü içinde birçok değişkeni olan bir sektöre girmek istiyorsunuz. Bu sektörde zemin çok kaygan :) Araç giydirme işini yapacak usta da özel işçilik yapmasını bilen biri olmalı ve bu tip kişiler gerçekten zor bulunuyor piyasada. Folyo yapıştırmasını bilen herhangi biri araç giydirme yapamıyor. Grafiker maaşları da bölgeye göre değişiyor açıkcası.

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
creedwar kardeşim eline koluna sağlık yardımların için dedığım gıbı bilgi sıfır ama soyle bı sansım yok bulundugum yer 150000 nufusun uzerınde ve bu işi yapan yok en ıyı reklam ısını brandaya basıyolar.bende bir ortak bır arkadas gıbı bu işte tecrubelı ya bır grafıker yada bır usta bulup herseyı onun yardımlarıyla gerekırse onun kontrolunde yapmak ıstıyorum

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
creedwar kardeşim eline koluna sağlık yardımların için dedığım gıbı bilgi sıfır ama soyle bı sansım yok bulundugum yer 150000 nufusun uzerınde ve bu işi yapan yok en ıyı reklam ısını brandaya basıyolar.bende bir ortak bır arkadas gıbı bu işte tecrubelı ya bır grafıker yada bır usta bulup herseyı onun yardımlarıyla gerekırse onun kontrolunde yapmak ıstıyorum

En iyi araştırmayı ticaret odası kayıtlarından ve diğer resmi kurumlardan yapabilirsin. Ortalama 5.000.000 kişilik izmirde kayıtlı 10bin üzerinde reklamcı vardı..Bir okadar kayıtsız yapan freelance, bir okadar öğrenci, kurs bitirmiş yeni başlamış meslektaşlar, matbaalar, ozalitçiler, kalıpçılar...Artık herkes kerkesin mesleğinden yapıyor ve sen sadece bulunduğun yerde ilk defa açıyorum diye boşuna sevinme.

Peki düşündün mü neden sen ilksin? Bunca zaman neden kimse bulaşmamış?

Yönetim planlamasında RİSK nedir diye bir analiz vardır. Dikkat etmeni tavsiye ederim.

Para kolay kaybedilir, zor kazanılır. Borç zor kapanır...

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bilmediğiniz bir sektör için risk almaya değer diyorsanız.

Eğer başarılı olursanız ne ala ama;

Bir kere tökezlemek demek; çalıştırdığınız elemana, piyasaya, eşe dosta, bankalara borçlanıp tüm ticari itibarı kaybedip çırpındıkça batmak demek.

Umudunuz kırılmasın ama bu bir gerçek.

Önerilere her iki taraftan da düşünerek bakın bence.

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
hayallerim suya düşmeye başladı ben hepsını ıdare edecek bırısını bulurum dıyodum kendım sadece gırısım kısmını gerçekleştırmeyı dusunuyordum.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
hayallerim suya düşmeye başladı ben hepsını ıdare edecek bırısını bulurum dıyodum kendım sadece gırısım kısmını gerçekleştırmeyı dusunuyordum.

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Ama hedefiniz olması kadar bir de bu işin gerçek yüzü bulunmakta.

Hiç düşündünüzmü çok büyük şirketlerin bile farklı bir iş yaparken veya bir ortaklık kuracakken kılı kırk yarmalarının sebeplerini..

Söylediğim gibi para harcamak kolay, kazanması zordur.

İşin başında sadece siz olmalısınız.

Bu arada sizin sektörünüz ve kurmayı düşündüğünüz işin bütçesi nedir?

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
ben marangozluk yapıyorum ustam suanda yapılabılecek en güzel ve en çok kazandıran meslek benım için bu olacak dıye dusunmustum hep.(aslen elektronık teknıkerıyım ama iş yok ayrıca deneyım ve bılgıde yok:)))

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben marangozluk yapıyorum ustam suanda yapılabılecek en güzel ve en çok kazandıran meslek benım için bu olacak dıye dusunmustum hep.(aslen elektronık teknıkerıyım ama iş yok ayrıca deneyım ve bılgıde yok:)))

Ankarada deniz olmayabilir ama marangozluğu biraz genişletebilir ve 6-8-10 metrelik tekneler yapabilirsin. İlerleyen zaman da çizim ve teknikler geliştikçe tekne ve yatların dışlarını yapar içlerini dekore edersin. Emin ol daha karlı ve en azından işin içindede olduğundan gider masrafları minumumda olur..

saydo90

🌱Yeni Üye🌱
yaw bir tane mi yap ekmek yersin diyen çıkmaz ya bu işi yapan yok yada kimse kazanamıyor

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar herşeyi söylemiş. Bize söylenecek bir şey kalmamış.
Şöyle söyliyim; ben lise ve üniversiteyi grafik bölümünde okudum. 2002 yılında lise okurken başladım mesleğe ve hala devam ediyorum. İstanbul ve Sakarya piyasasında hatrı sayılır bir çevrem var. Şu anda da sektörün ilk 3'ü içerisine girecek kapasite bir yerde çalışıyorum.
Ve ben buna rağmen bırakın dediğiniz şekilde bir yeri, normal ufak bir tasarım ofisi bile açmaya yeltenemiyorum. Kendi ajansımı açmayı düşünüyorum 2 yıldır fakat acaip riskli bir sektör olduğu için hiç denemiyorum.
Ve siz bu sektörde olmamanıza rağmen kendinizce karlı bir iş olacağını düşünmüşsünüz. Bence çok hafife alıyorsunuz. Girmeyin demiyorum ama iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Ondan sonra kendi kararınızı kendiniz verin.
Bol şans...