Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arac Kaplamayi Ögrenmek !!!

Emrah1234

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaslar ben almanyada reklamcilik isiyle ugrasiyorum ve arac kaplamayi ögrenmek istiyorum burada ögrenebilecim bir yer bilmiyorum
bunu bana ögrete bilecek bir arkadasa ihtiyacim var, gerekirse bir iki haftaligina türkiyeye gelirim. Bunu ögretecek arkadasa cok dua ederim ve gerekirse Para bile
veririm, istanbul veya sinop cevresinden arkadaslar olursa daha iyi olur oralarda kalacak yerilerim var.

simdiden cok tesekkürler.

Benzer konular

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
araç kaplama derken tasarım bakımından mı yoksa uygulama bakımından mı yardım istiyorsun eğer tasarımsa forumu incelersen yapılan yorumlar doğrultusunda faydalanabilirsin uygulama ise zaten oda görerek ve yaparak daha verimli olur

olurda yolun antalyaya (tatil için falan) düşerse burdan bana ulaş
her iki konu içinde yardımcı olabilirim

saygılar....

aliveli21

🌱Yeni Üye🌱
doğhan hocam bu işin tasarım yönünü anlayamadım ben foruma bakıyorum şimdi çizimler mevcut corelde açıyorum ama corel hiç bilmiyorum o çizimlere bu tasarımı nasıl yapacağım tabiki gerçek boyutlarında ?

samet_bas

🌱Yeni Üye🌱
ewet size araç kaplamayı öğretebilirim yalnız samsunda ikametgah ediyorum sinoba yakın
eger gelmeyi düsünürsen forumdan mesaj at ve ya ******@************ msn em bu ekle

Moderatör tarafında düzenlendi:

turkgaraj

🌱Yeni Üye🌱
ben sana kısaca anlatayım.hem kaplama hem tasarım olarak.
tasarım olarak.
öncelikle aracın yanda paralel olarak yani üstünde calısma yapacagın için düzgün bi foto olması lazım.ardından bunları pc ye aktarıp cs de a4 e ortala ne büyük ne küçük olarak.ardından cıktı al.cıktıya al eline ve nereden nereye ölçülendirecegini başla.
ufak tefek detaylar önemlidir.mesela bir aracın yan tarafı arkaya döner oradan başla metreni koy ve devam et kapının ilk çizgisine geldin mesela 104 cm sonra kapının diger cizgisine geldin 182 cm.bu şekilde tek metre ile belli başlı ölçüleri yaz.ardından komple en ve boy olmak üzere baskıya girecek şekilde resolution olarak gir ve ölçülü cizgileri atmaya başla işte 104cm işte 182 cm diye.çizgi işleri bittimi.fotoyu at üstüne ve çizgileri ölçülere göre resmi oturt.işte fotonun düzgün cekilmesi burada önemli.ondan dolayı düzgün foto cekersen iyi olur :) en son baskıya girerkende komple ölçüye ek olarak her kenara 5 er cm ekle zemin devam etsin.bu sekilde de yapışltırmacının işi kolaylaşır.ha bu arada elindeki baskı malzemesinin ölçüsünede görede kesim yap.çizgileri sil dosyayı tek layera getir baskı kesimi için inside olarak siyah 3 piksel storek ver flatten image de.ardından malzemenin ölçüsüne göre cizgileri at.mesela bende 145 lik folyo var.aynen 145 bi atıyorum 140 bi atıyorum sonra 285 atıyorum sonrada 280 atıyorum.burada da birbirinin üstüne binme payı önemlidir.sıfır sıfır kesersen yapıştırmacı kynakalana sorunlardan dolayı esneme vs. gibi seylerden dolayı tutturamayabilir.ondan dolayı.ilk parcamı 145 ten kesiyorum.145 te bitiyor ikinci parcamı ise 140 baslayarak 285 te bitiyor.3 parcada 280 de baslıyor yani 5 cm nolur nolmaz bindirme payı veriyorum.basılırken malzemede makinadan dolayı ısınmada ölçü degişikliği veya yapıştırırken sündürme vs gibi sorunları ortadan kaldırır.

Kaplama:
tasarımın cıktısının eline al.ve baskıları aracın neresine geliyor üst kenarlarından ufak parça yırtarak tuttur.sonra baskıları oturttur.ondan sonra baskıyı yapıştırmaya başla.yukardan asagı dogru başla.bittiginde ise ısıtıcını alaraktan derinliklerini ısıtarak yalnız rahle ile degil el ile oyuntulu yerlere iyice gir.fazla ısıtırsan süner unutma :) mesela hyundai panelvan gibi araclarda arka kısımlarından camların oldugu yerde bombeler vardır cam seklinde. veya bazı aracların üstlerin kesilmesi gereken catı gibi düşün oyuntulu yerler vardır.buraları kesmek zorundasın ve kestikten sonra ince detayları seffaf silikon sıkarak kalkmasını önleyebilirsin.

biraz biraz bi yerlerden başladıktan sonra tecrübe edinir yaparsın :) önceden ben hiç bişi bilmiordum 5.bucuk metre arabayı 6 bucuk metre basmıştım :D

Vienna34

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar Bende Yurtsinda Otuyuruyorum. Avusturya-Viyanada Yasiyorum . 24 Yasindayim Ve Kendimi burada göstermek istiyorum . Istanbulda dogdum büyüdüm eger Istanbulda bu isi bana gösterebilcek bi abim varsa cok sevirim. Saolsun arkadaslar anlatmaya calismislar ama okuyup uygulamak gercekten zor . Ücret olarakta konusabliriz Cevap bekliyorum Saygilar .

reklampark45

🌱Yeni Üye🌱
bana ulaş yardımcı olabilirim istanbuldayım 6-7 senedir bir fiil sadece araç giydirme işi yapıyorum gerek tasarım gerek aplikasyon ne istiyosan

Vienna34

🌱Yeni Üye🌱
kardes numarani yazarsan geriye dönerebilirim sana msj atilmiyor arakli olarak yazman gerekio numarani

zombi1976

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aplıkasyon işini 18 senedir yapıyorum oyle 1 -2 gunde ogrenılecek bır iş degıl bu aplıkasyon işi insanda el beceriside olucak ama 5-6 ayda aplıkasyoncu yaparım eger içinizde ögrenme istegı varsa beklerım istanbul'dayım.......