Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

arka planda beyazlıklar kalıyor

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhabalar,

ilk öncelikle merhaba ben bır resme bitmaps / 3d efeckt/ 3d ratote efekt vermek istiyorum fakat aşağıdakı resımdeki gibi resmi döndürüyor arka planındaki beyazlıklar kalıyor bunu nasıl kaybedebılırım bu birinci sıkıntım

ayrıca efeckt/ add perspective butonu aktif olması için ne yapmak lazım grup mu jpg direk mı olacak break apardamı olacak kısaca lutfen bır acıklayın 2 durumuda nasıl kullanılacak bılıyorum ?

i5789692_x-jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkaplandaki beyazlık sizin dosyanızla alakalı bmp veya jpeg dosyalarında arkaplanı şeffaf olarak kullanamazsınız bunun için Corel'de veya Photoshop'da resmi dekupe ettikten sonra transparan seçeneği işaretli olarak .tiff, .psd veya .png olarak kaydetmeniz gerekir...
Add Perspeftive seçeneğinin aktif olabilmesi için çizimin vektörel olması gerekir ve birden fazla parçadan oluşuyorsa Combine seçeneği ile birleştirilmiş olması gerekir grup halinde bu menü aktif olmaz ...

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Add Perspeftive seçeneğinin aktif olabilmesi için çizimin vektörel olması gerekir ve birden fazla parçadan oluşuyorsa Combine seçeneği ile birleştirilmiş olması gerekir grup halinde bu menü aktif olmaz ...

bu soyledıgınızı yaptım tesekur edıyorum fakat ust kısımda yazdıgınız olayı yapamadım tam yolunu yazarmısınız :(

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
En kolay yolunu anlatıyorum (ekteki resim için) Resmi Photoshop'da açın layere çift tıklayarak layer kilitini açın. kısayol W ile Magic Tool'u seçin beyaz alana tıklayın seçili yerleri silin Save As seçeneği ile .tiff (transperency seçeneği işaretli) olarak kaydedin ...

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fakat corel de diyorum ps ye hiç girmeyelim :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel'de bu işlemi yapmak için şekillerin dışından yeniden çizmen ve Power Clip özelliğiyle yan tarafları gizlemen gerekir ... PS'da bu işlem çok kolay BU adresten dekupeli şekilde alabilirsiniz ...

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki corelde nasıl saydam transp. yani nasıl kaydederim ?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kenar kısımlarından çizdikten sonra Effects/Powerclip/Add İnside Container seçeneği ile power clip uygulamalı daha sonra .tiff, .eps, .png, .gif seçeneklerinden birini seçerek export etmelisin ...

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
galiba oldu bir deneme yapıoyrum buraya koyacam :D
teşekkürler :)

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
.

şöyle birşey çıktı ortaya yalnış varmı oldu galiba :)

i5790375_kartvizit-sunum-jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Yanlış yok süper olmuş ellerinize sağlık ...