Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HDR olarak düzenlemek için görüntünün parlak, orta ton ve karanlık olarak fotoğrafları çekildikten sonra photoshop (yeni versiyonlarda) veya hdr programlarıyla bir araya getirerek elde ediliyor. Bir kaç tane fotoğrafı çekilmesi gerekmektedir.
merhabalar bir dosya ararken karşılaştık bu soruyla yorumlara baktım kimse net bir şey söylememiş arkadaşa üzerinden iki yıl geçmiş ama cvp yazayım bu fotografta HDR uygulaması var, şuan photoshop CS5 te bu fotografı elde edebilirsiniz. iyi günler
Arkadaşlar HDR toning sekmesi kullanılmış bu fotoğrafta photoshopta var olan çok kullanışlı bir özellik.Eğer yüksek kalite de olsun istemiyorsanız fotoğrafı iphone da var olan bir uygulama ile bu hale getirmeniz bile mümkün.Raw formatında çekildikten sonra fotoğrafın uygun pozlama vb. değerleri ayarlanır ve photoshopun yardımı ile (yukarıda bahsettiğim sekme ile) bu resmi yapmak çok basittir.Eğer bu tarz resimler hoşunuza gitti ise hdr resimler olarak nette arama yapın bir çok güzel resim bulabilirsiniz.Umarım yardımcı olabilmişimdir sinem.gedik
Gökyüzü kesinlikle montaj. Çünkü gökyüzü keskinliği o kadar net olamaz. Gökyüzü mavi tonlarla çekilmiş ise kesinlikle montaldır. Harabe evin keskinliği ise konrast zıtlık kuramını düşünürsek bu keskinlikte bir fotoyu ancak ve ancak harabeye restorasyon yaptırdıktan sonra photoshop efektlerini kullanarak iyi bir sonuç elde edilebilir. özel film efekleriyle yada Adobe after efect ile bu tonlar yakalanabilir. Ama kesinlikle montaaaaj.
arkadaşım bu resimde photoshop uygulanmış ama istersen elinde dsl makinen varsa enstantineyi düşür asadan biraz yüksek tutu diyaframı yükselt ama bu konuda duracagın yer çok önemli bir kaç kere ayarlarını değiştirerek yaparsan binaya yakın netlik yakalarsın ama ben fotografcıyım hiç görmedim böyle bir resme photoshop uygulanmadan bu halde çekilinecegini bilen varsada banada haber verirsen sevinirim
bence de photoshop kulanılmış . tahminimce de layer kopyalanmış layer efekti darken gibi koyulaştırma ayarı yapılmış şeffalığı azaltılmış ? yanlış yorumladıysam eğer lütfen cevaplayın
bence de photoshop kulanılmış . tahminimce de layer kopyalanmış layer efekti darken gibi koyulaştırma ayarı yapılmış şeffalığı azaltılmış ? yanlış yorumladıysam eğer lütfen cevaplayın
DSLR bir makina ile çekildiği gibi öğle vakitlerinden var sayarsak HDR çekim diyorum kısaca, photoshop illaki olacaktır olmasa bile dslr mk. kendine özgü programlarıda yeterlidir.