Neler yeni

arkadaşlar bu kareyi nasıl yakalıyorlar :(

tarator

🌱Yeni Üye🌱
HDR Diye bi arat dostum Exposure değerleri ile yapılıyor +2 -2 bildiğim bu doğrluğu kafana yatarsa detayları anlatırım program la oluyor bu iş photoshop bu yollardan bi tanesi

glsm86

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu fotoğfraf hdr bir fotoğraf arkadasım internetten araştırma yapabilirsin bu konuda ben hiç çekmedim ama anlatılanlara göre zor cekmek birde iyi bir makina gerek tabi psde bu kadar efekt yapılabilir belki ama bu tadı vermez bencee
sevgilerle...

mustafanazif

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mustafanazif.com
bu bir hdr foto.
3 ayrı çekim yapıyorsunuz.
bir program vasıtası ile de bu çekimleri birleştiriyorsunuz. ortaya böyle bir kare çıkıyor.

ayrıca tek çekim fotoğrafları hdr foto şekline döndüren action script'ler de mevcut.

hasantürkten

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.limk.com
HDR fotograflama cekılmıs sonrasında bı ıkı efek verılmıs kasvetlı hava yapılmıs bulutlarla falan arkım
bunlar ıcın canon veya nıkon hd foto professıonel makıneler var

1a_iç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bu çalışma Üç ayrı karenin birleşiminden oluşan bir HDR (High Dynamic Range) 'die
bu efecti photoshoptan yada photomatx programından yapabilrisiniz..nasıl üç kare diye soracak olursanız fotografınızı çekerken tripodu kurarsınız aynı kareden oynatmadan 3 adet fotograf çekiyorsunuz biri eksi poz biri normak fazla biride artı poz olarak sonra bu fotografları photoshop yada farklı programlardan yapabiliyorsunuz..
Size birde işin kaçamak yolunu anlatayım :) tek kare çektikten sonra photoshopta curves ile 3 ayrı poza çekip yapabilirsiniz ;)

Atakan Bilgin

🌱Yeni Üye🌱
Yahu bunu anlamayacak ne var?. Açılmış photoshop fotoğraf kopyalanmış ışık ayarı yapılmış soft yada hard light olarak sonrasında %24 olarak yakma butonu ayarlanmıs onunla editlenmis. CTRL L yap black ayarlarını yap daha sonrasında tekrar yakma ayarı yap olur biter. Şayet elinde varsa eğer Nikon D-80 yada D-90 iso sensivite ayarlarından 400e getirip çekersen bu fotoğrafın zeminini ortaya çıkarırsın. :).

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:) bu ps hatta ücretli bi ders dvd vardı neydi ya topsecret mi neydi onda vardı analtıyodu emin olki ps izlemiştim ben ;)

nurdanst

🌱Yeni Üye🌱
Hdr diye bir teknik var;o sekilde yapilmis olabilir.HDR icin Photomatix diye bir program var;onu oneririm.
ben de merak ediyordum en sonunda bu tarz bi fotograf elde edebildim.sonrasinda da photoshopta ugrastim biraz tabiiki.HDR'yi nette arastirirsaniz cok bilgi edinirsiniz hem bolca ornek de gorursunuz.kisaca ozetlemek gerekirse ayni fotografi (+)(-)1 ve Normal pozunu cekiyorsunuz.Yada mekan musaitse +,-2poza gidilebilir.Sonra birlestiriyorsunuz bunlari.mantigi da su:mesela gokyuzu acik bir havada bir ev cektiniz.normal pozlamada bulutlar cok koyu cikmayabilir.ama -2 pozlamaya gittiginizde bulutlar koyulasacak ve ortaya cikacaktir.tabii bu arada ev de olmasi gerekenden daha karanlik gorunecek.Iste HDR'de -2 pozun koyu bulutlarini ve ev icin dogru pozun goruntusunu birlestiriyorsunuz.
Bu arada photoshopta da yapilabilir ama ben photomatix'ten daha cok verim aldim.

rohandra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arama motoruna HDR foto nasıl yapılır diye bi yaz... bu foto o şekilde yapılıyo işte..:)) kısaca tamamen photoshop....özetle önce sıradan bi foto çekilir photoshopta min. 4 adet kopya alınır en üstten başlayarak alttaki fotoya doğru ışık ayarları yawaş yawaş açılarak katmak matmak üstüste konur...birleştirilik böylece gölge olan yerler normalden daha gölge ışık olan yerler normalden daha ışık... bkz. yukarıda werdiğiniz foto...ışık ayarlarını iyi ayarladığınızda sonuç ortada ....kolaylıklar gelsin..

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadasım bunun fotoğraf olduğuna eminmisin 3d studio max te harika şeyler yapıyorlarda:)))))

erkann

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar buna "Dragon effect" deniyor.Biraz araştırıp uygulama şeklini öğrenebilirsiniz ama bazı arkadaşalrın abhsettiği gibi kısa bi yoluyo bir çok effect uyguladıktan sonra bu sonucu elde ediyorsunuz,özellikle portre çalışmalarında sıklıkla rastlanan ve kullanılan bir effecktir.

erkann

🌱Yeni Üye🌱
Ekleme yapayım bazı HDR çalışmalar ilede buna yakın sonuçlar elde edilebilir

tarkanust

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ismailustundag.com
selamlar

arkadaşım HDR tekniği diye bir teknik var 3 adet raw kareden yada tek raw kareden HDR oluşturan programlar aracılığıyla fotoğrafını bu hale getirebilirsin

iyi çalışmalar

th_e_mre

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hdr çekimi photoshopda kötü bir embos yada başka kötü bir filtreyle maffedilmiş güzel bir fotoğraf

görselci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım bende profesyonel makina kullanıyorum ama sadece makinayla olmuyor rutuşta gerekiyor bu resimde olduğu gibi emin ol photoshop kullanılmış

uuR123

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu photoshop yapılmış bendede var böle bi resim dağ resmi degiştirdim arkasını hiç belli olmuyor bu şekilde

mete_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.arifotograf.com
8 Sayfa boyunca yorumları okudum..

HDR konusu, güzelce işaret edilmiş.. Ancak "oynamak" ifadelerini yadırgıyorum..

Çekimde böyle bir etki yapılamayacağını yazmış ve/veya düşünmüş arkadaşlar olduğunu görüyorum.. Meraklı arkadaşların araştırması ve denemesini isteyeceğim konu; polarize filtre..

Ek olarak; perspektif, kullanılan lensle ilgili bir konudur.. Fotoğraf çekim tekniklerine uzak kimselerin, konuya yorum çokluğunuda yadırgıyorum..

Işığınız bol olsun..

Son düzenleme: