Neler yeni

Aşağıdaki özelliklere sahip grafiker tasarımcıları aranıyor.

Yiğidim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
" herkes gibi bende maliyetleri hesaplamak durumundayım. egrafiker diye bir site var. 30 tl ye devamlı müşterisi olduğum için netten yoluyorum isteiğimi. çokda güzel 4 çeşit logo örneği gönderiyorlar. ufak tefek istekleri düzenleyip bana 2 günde teslim ediyorlar. bende olnu alıp matbacıya veriyorum. şablondan dizayn örneklerinden beğeniyorum.matbu evraklrımı hemen hazılıyor. "

Kurumsalın ana hatları belli olduktan sonra Dosya kabı antetli vs hazırlamak 15 gün sürmez tabi. Ama 30 tl logo yaptırıp 50 tl' ye satarsan bu işin piyasasını basitleştirmekten başka bi iş yapmamış olursun. Nitelikli ve alışılmışın dışında logo tasarımı ister HER MÜŞTERİ bunu sağlamakta kolay değil tabi.. Bu işi bu kadar ucuza getirenlere çok kızıyorum çok...

Aklıma gelen bir diyaloğu paylaşıyım sizinle;

G : ....... bey (yada patron) işim yok öğleden sonra izin verirseniz birkaç işimi halletmek
istiyorum.

P : ...
P : Ne işin var ?

G : SSK 'dan rapor işlerim var. Bankada kredi için işim var. Fatura vs.

P : İyi git :( Ama yıllık izninden düşerim.

G : Yok siz yıllık iznimden kesmeyin. Vazgeçtim ben boş boş otururum.

Gibi... Ayrıca akşam mesai bitiminde

G: Ben çıkıyorum (Usulen ve acil bir iş yoksa)

Patron etrafına bakınır, bakınır, bakınır ...

P:.... işi nooldu.
G: Gönderdim onay bekliyor
.......
.......
P: Tmm. Çıkabilirsin

Gibi iğrenç tavırlar. Bekleyip bekleyip sanki duymamış gibi , sonra cevap vermeler ...

Bunun gibi ve daha bir çok örnek...

Yani bunları sıralayıp uzatmak zor değil. Ozan atışması gibi :) Ama iş TEK TARAFLI değil ...

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aşağıdaki özellikleri sahip patron aranıyor...
- Kendini beğenmiş,
- Paranızı veriyorum (3 kuruş) suyunuzu da çıkartırım,
- Patron değilmiyim istediğim tavrı yaparım,
- Banka hesabında bol sıfırlı rakamları olup üzerinde nakit para olmadığı için zamanında elemanın parasını vermeyen.
- Eğer elinizde iş yoksa, boş kalmamanız için size iş çıkartan.
- Vs Vs...

- Vs vs...
- Vs vs...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
ha dur ya bir şeyi eklemeyi unuttum.

tam çıkarken ( bütün gün yanımda durduğu halde aklına bir şey gelmeyen) şunu yaptınmı, bu ne oldu vs vs ????
aynen bende iki türlü cevap biri içerden biri dışardan

siz anlarsınız onu !!!!!

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
zırvalık...

piyasadaki çarpıklıklardan çoğu kişi rahatsız ama ironi yapacağım diye bi sürü saçmalıklar yazmışsın. iğneyi kendine batırıp patron milletinin neler yaptığını niye yazmadın. İstediğiniz özellikte kültürlü eğitimli bilgili bir grafikerin istediği ücreti duyunca dudaklarınız uçukluyo. "piyasa,şartlar,kriz,konjektör" gibi bi sürü şey zırvalıyosunuz. Senin patronluğunu da görmek isterim. Heralde Google'ın eski yöneticilerinden falansındır bu kadar hava attığına göre.

Yiğidim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Devam.

Patrona 1 adet maket bıçağı için 3 gün dil döktüm . Sonunda maket bıçakları alındı. Ama o gün akşam işi bırakmıştım :) Sayemde diğer elemanlar maket bıçağı sıkıntısı çekmiyor artık.

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
ortan kaybolan falan yok. yorumları dikkatlice okuyorum. ilk önce herkes eteğindeki taşları bir döksün fikirkerini, düşüncelerini paylaşsın. konuyla ilgili gerçek açıklanır zaten. Hemde kendi içinizden bir arkadaşınız özel üyeniz gerekli açıklamayı yapacaktır.

asudeli

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.kurandakidin.net
Ne olacak sanıyorsunuz herkes eteğindeki taşları dökünce.. Sihirli bi değnek mi değecek herkese... Güllük gülistanlık mı olacak ortalık, yoksa toz duman mı? Adiller daha adil, adiler daha mı adi olacak! Yoksa adiller adi, adiler adi olmasın! Ters de tepebilir ciks olunsun diye! Ne bileyim! Sonuçta herkes kendi bildiğini okumaya devam etmeyecek mi! Birileri birilerini düzelttiğini mi sanacak! Ders verdiğini, hizaya soktuğunu falan mı yoksa! "Ulan ne döktürdüm be, nasıl konuştum ama, saydım, sövdüm, döktüm, kırdım; rahatladım nihayet! mi diycek ya da...

Ne de olsa kimsenin ayranı ekşi değil!

Değil mi?

Herkes mükemmel ve her şeyi en iyi kendi biliyor!

Hiç kimse, kimseye hakkını teslim edip saygı duyacak kadar, sınırlarını bilecek kadar "seviyeli" değil nasılsa!

Herkes birbirine en anlamsız ve gereksiz şekilde had bildirme manyağı olmuş nedense!

Nedense?!...

Hangimiz masum kalabildi ki yaptığımız her iyiliğimiz cezalandırıldığında! Hangimiz kaç sütü bozuk sayesinde yeminler etmedi bir daha asla asla asla iyi olmayacağına, iyilik yapmayacağına ya da ve hatta olması gerekeni oldurmayacağına! "Kötü olmasam da, kendime yakıştıramasam da hiç olmassa tenhalara çekileyim, görülmeyim, susayım da herkes ne hali varsa görsün" demedi! (Ki dese de öyle yapsa da bunun çözümden çok çözümsüzlük getirdiğini görüp daha da kahrolmadı!) Ayrıca diyenler varsa da tebrik ederim. Ama bu toplumda daha fazla asabı bozulmadan, sakin, sağlam ve "olması gerektiği şekilde" kalamayacaklardır; üzülerek muştuluyorum! Suya giren ıslanır...

Satır araları ne de çok şey söylüyor aslında! Anlayana tabii ki..

Sustum...

HyPnOz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilanı yazan beyefendi;

evet bende bugune kadar 4 işyerinde calıstım 2 si kısa sureli oldu hepside olabilirdi benim sabrım olmasaydı!! suan 4.işyerimdeyim ve buda kısa olucak sanırım!

cunku patronum verdigi sozleri tutmuyor ve 2.5 ay gecmesine ragmen sigortamı baslatmadı!!!
zaten 2 kurusa hem tasarım hem montaj yapıyorum birde benden film cıkıslarının takibi baskıya verilmesi baskı akışının duzenlenmesi gibi yönetici nitelikli işler bekledigini soyluyor.
butun arkadaşların dediklerine katılıyorum işverenler okadar mükemmelki biz cok nankörüz işverenleri sömürüyoruz sanki.

bu yazdıklarınızdan once aynaya bakmanızı tavsiye ederim bir arkadasımızın dediği gibi hem egitimli grafikerler istiyorsunuz hemde fiyatı duyunca dudagınız ucukluyor.
Hee! bu arada evet bende mesai saatleri içerisinde internete msne vs giriyorum suan yaptıgım gibi ama işim varken hepsini kapatır işime bakarım senin işyerinde yeteri kadar işin yoksa bu benim sorunum değil!!

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
iyi hoş yazmışsınız ama bu taşlamalarınız aslında sizin sektöre ne kadar aşağıdan baktığınızı ve işinize ne kadar inanmadığınız kanıtlıyor. Özellikle kurumsal kimlik meselesi.
Bu gün Reklamcılar derneğinin kurumsal kimlik için önerdiği fiyat listeleri öyle herkesin zannettiği gibi orhun yazıtları modeli bişey değildir. ""orda bişey yazıyo ama mit"" Aksine gerçek ve reeldir...

Eğer siz bakkal hesabı bi mantıkla bu işi kurduysanız, batın zaten!

kısaca 10.000 Tl gibi bi rakam önermişse dernek, siz bunu hadi %30 kırın. yinede de tasarımcının 15 günlük maliyetini katlıyorsunuz. ha siz bunu 3-5 e yapıyorsanız, bu sizin iş emek ve değer bilmezliğinizi gösterir...

bitakım sitelere 30 liraya yaptırıp müşteriye verdiğinizi söylediğiniz logolar, trafik işareti gibidir. her mahallede birer tane olurlar.

eğer siz bunu işe alacağınız insana karşı kullanabiliyorsanız, iş etiği ve estetik ve pazarlmama gibi kavramlarla da sorunlarınız var demektir.

bu bahsettiğiniz Datamerge, xml gibi işlemler, sayfa yapıları tekdüze olan işler için kullanılabilir. sistem bunu önceden belrlenmiş yerlere datayı işleyerek yapar.

zaten aklı olan biraz da yetenekli her grafiker, 500 sayfayı tek tek yapmaktansa bu tip kısa yollara gidecektir.

Ancak sayfa yapısı hiç değişmeyen işler bellidir, (kitap, etiket, vs)

iş biraz estetiğe girdiğinde dikey fotoğraflar için ve yatay fotoğraflar için 2 farklı master yapabilirsiniz en fazla.

Yani bu kadar dar kullanımı olan bi mevzuyu çalışanınıza karşı bu şekilde kullanmak veya bu şekilde onun özgüvenine saldırmak da iş etiğine uymuyor.

Ayrıca yine yukarıdabahsettiğim teknikleri madem biliyorsunuz ve kullanabiliyorsunuz.
freelance olarak template tasarımını yaptırır. datayı kendiniz bağlar. işi çok daha ucuza maledebilirsinizde.

Gelelim iş saatleri, ve özel hayatın işe etkisine,

Bir tasarımcının sorumluluğu istenen işi vaktinde vermektir. siz işinizi vaktinde ve temiz alabiliyorsanız işe kaçta gelip gittiği sizi ilgilendirmez. Eğer çalışanınız iş konusunda bi sıkıntı yaratmıyor ama mekanda pek kalmak istemiyorsa, demekki kurduğunu mekanda bir yanlışlık var, huzurlu, sakin bir ortam yaratamamışsınız.

Çünkü bizler biraz, hassasızdır, Size hikaye geliyor ama, çalıştığımız, yaşadığımız, ya da eğlendiğimiz mekanlarla duygusal bağlar kurarız. Ama temiz olmayan, gürültülü, harala gürele ortamlardan da olabildiğince kaçmaya çalışırız...

( İstanbul, Seyrantepe, Still matbaasına bir göz atın, aşşağıda ne kadar gürültülü bir matbaa parkı varsa, 2 kat yukarda o kadar sakin bir renk ayrımı ve tasarım bölümü vardır. Still avrupanın en iyi matbaaları arasında gösterilmektedir...)

eğer bir tasarımcı size bi takım bahaneler uydurmak zorunda kalıyorsa,

1. kalifiye eleman seçemiyorsunuzdur
2. otoriteniz karşınızdaki kişiyi eziyordur

kişiliği ezilebilen bir tasarımcı yaratıcı işler sunamaz!

bu durumda siz bir reklam/grafik/yayın sektörü patronu olmamalısınız. olamazsınız.

ve son olarak
eğer kurumsal kimlik gibi işler istediğiniz bi tasarımcıya 800 ödüyorsanız, 1000 lira size çok geliyorsa,

istanbul/Ankara/İzmir gibi ciddi müşterilere ciddi hizmetlerde bulunan ajanslardaki fiyatların 2000 tl nin altında olmadığını bilmiyorsunuz. Yani sektörü ve mesleğinizi tanıyamamışsınız. demektir.

ha ben düşük bütçeli işler yapacağım az marjla ufak tefek alt piyasaya takılıyorum diyorsanız,
e o zaman neden şiikayet ediyorsunuz.

ite kaka gidiyor işte bi şekilde...

yok bu bana ters ben hem böyle hem de böyle olcak istiyorum diyosanız,

daha başka bir iş yapmanızı kalben öneriyorum.

saygılar...

Ek olarak,
Tasarım işi her ne tasarlıyorsanız tasarlayın, psikolojik yapınızla %100 orantılıdır. Çalışanınız geçim sıkıntısı çekiyorsa tasarlayamaz, kız arkadaşıyla problemleri varsa tasarlayamaz, canı istemez, tasarlayamaz, o gün fazla yağmur yağar morali bozulur tasarlayamaz. İçinden gelmez tasarlayamaz...

Bu yüzden reklam ve yayın sektörü operatörleri çalıştırır, operatörler tasarlamaz, sadece uygular. xmli data merge'i bilecek olan uygulamacılar/operatörler dir yani... Operatöre bak böyle yapcan burası böyle olcak dersiniz, Kurumsal kimlik tasarlatacağınız kişi başka bi kişdir...
bi da size bir tiyo olsun...

Son düzenleme:

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu güne kadar bin türlü ilan gördüm ağzıyla kuş tutacak eleman bile arıyorlardı neredeyse ama çalışanını böylesine aşağılayan zihniyette başka bi yer daha görmedim vay canına...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
iyi hoş yazmışsınız ama bu taşlamalarınız aslında sizin sektöre ne kadar aşağıdan baktığınızı ve işinize ne kadar inanmadığınız kanıtlıyor. Özellikle kurumsal kimlik meselesi.
Bu gün Reklamcılar derneğinin kurumsal kimlik için önerdiği fiyat listeleri öyle herkesin zannettiği gibi orhun yazıtları modeli bişey değildir. ""orda bişey yazıyo ama mit"" Aksine gerçek ve reeldir...

Eğer siz bakkal hesabı bi mantıkla bu işi kurduysanız, batın zaten!

kısaca 10.000 Tl gibi bi rakam önermişse dernek, siz bunu hadi %30 kırın. yinede de tasarımcının 15 günlük maliyetini katlıyorsunuz. ha siz bunu 3-5 e yapıyorsanız, bu sizin iş emek ve değer bilmezliğinizi gösterir...

bitakım sitelere 30 liraya yaptırıp müşteriye verdiğinizi söylediğiniz logolar, trafik işareti gibidir. her mahallede birer tane olurlar.

eğer siz bunu işe alacağınız insana karşı kullanabiliyorsanız, iş etiği ve estetik ve pazarlmama gibi kavramlarla da sorunlarınız var demektir.

bu bahsettiğiniz Datamerge, xml gibi işlemler, sayfa yapıları tekdüze olan işler için kullanılabilir. sistem bunu önceden belrlenmiş yerlere datayı işleyerek yapar.

zaten aklı olan biraz da yetenekli her grafiker, 500 sayfayı tek tek yapmaktansa bu tip kısa yollara gidecektir.

Ancak sayfa yapısı hiç değişmeyen işler bellidir, (kitap, etiket, vs)

iş biraz estetiğe girdiğinde dikey fotoğraflar için ve yatay fotoğraflar için 2 farklı master yapabilirsiniz en fazla.

Yani bu kadar dar kullanımı olan bi mevzuyu çalışanınıza karşı bu şekilde kullanmak veya bu şekilde onun özgüvenine saldırmak da iş etiğine uymuyor.

Ayrıca yine yukarıdabahsettiğim teknikleri madem biliyorsunuz ve kullanabiliyorsunuz.
freelance olarak template tasarımını yaptırır. datayı kendiniz bağlar. işi çok daha ucuza maledebilirsinizde.

Gelelim iş saatleri, ve özel hayatın işe etkisine,

Bir tasarımcının sorumluluğu istenen işi vaktinde vermektir. siz işinizi vaktinde ve temiz alabiliyorsanız işe kaçta gelip gittiği sizi ilgilendirmez. Eğer çalışanınız iş konusunda bi sıkıntı yaratmıyor ama mekanda pek kalmak istemiyorsa, demekki kurduğunu mekanda bir yanlışlık var, huzurlu, sakin bir ortam yaratamamışsınız.

Çünkü bizler biraz, hassasızdır, Size hikaye geliyor ama, çalıştığımız, yaşadığımız, ya da eğlendiğimiz mekanlarla duygusal bağlar kurarız. Ama temiz olmayan, gürültülü, harala gürele ortamlardan da olabildiğince kaçmaya çalışırız...

( İstanbul, Seyrantepe, Still matbaasına bir göz atın, aşşağıda ne kadar gürültülü bir matbaa parkı varsa, 2 kat yukarda o kadar sakin bir renk ayrımı ve tasarım bölümü vardır. Still avrupanın en iyi matbaaları arasında gösterilmektedir...)

eğer bir tasarımcı size bi takım bahaneler uydurmak zorunda kalıyorsa,

1. kalifiye eleman seçemiyorsunuzdur
2. otoriteniz karşınızdaki kişiyi eziyordur

kişiliği ezilebilen bir tasarımcı yaratıcı işler sunamaz!

bu durumda siz bir reklam/grafik/yayın sektörü patronu olmamalısınız. olamazsınız.

ve son olarak
eğer kurumsal kimlik gibi işler istediğiniz bi tasarımcıya 800 ödüyorsanız, 1000 lira size çok geliyorsa,

istanbul/Ankara/İzmir gibi ciddi müşterilere ciddi hizmetlerde bulunan ajanslardaki fiyatların 2000 tl nin altında olmadığını bilmiyorsunuz. Yani sektörü ve mesleğinizi tanıyamamışsınız. demektir.

ha ben düşük bütçeli işler yapacağım az marjla ufak tefek alt piyasaya takılıyorum diyorsanız,
e o zaman neden şiikayet ediyorsunuz.

ite kaka gidiyor işte bi şekilde...

yok bu bana ters ben hem böyle hem de böyle olcak istiyorum diyosanız,

daha başka bir iş yapmanızı kalben öneriyorum.

saygılar...

Ek olarak,
Tasarım işi her ne tasarlıyorsanız tasarlayın, psikolojik yapınızla %100 orantılıdır. Çalışanınız geçim sıkıntısı çekiyorsa tasarlayamaz, kız arkadaşıyla problemleri varsa tasarlayamaz, canı istemez, tasarlayamaz, o gün fazla yağmur yağar morali bozulur tasarlayamaz. İçinden gelmez tasarlayamaz...

Bu yüzden reklam ve yayın sektörü operatörleri çalıştırır, operatörler tasarlamaz, sadece uygular. xmli data merge'i bilecek olan uygulamacılar/operatörler dir yani... Operatöre bak böyle yapcan burası böyle olcak dersiniz, Kurumsal kimlik tasarlatacağınız kişi başka bi kişdir...
bi da size bir tiyo olsun...

kardeş ayağının kaldır

üzerine bastın

ezmeyesun oni!!!!!!

bazı tespitlerin o kadar yerinde ki, sayın h.çalışkanı karşınızmaymış gibi anlatmışsınız. Tebrik ederim. Hele bir tanımlamanız varki ucuz iş... işte orda ayağının kaldır... ezilecek zaten bari sen ezme.

enes_59

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sizin gibiler yüzünden mesleğimden soğudum lanet olsun!böyle düşünen bir işverene ne severek işe gidilir nede orda uzun surelı calsıır tabiki cıkıp gider baska biyer buldugunda siz ancak araç olarak kullanılırsınız!

enes_59

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anlaşılan senin bol gibi paran var ama bi bok ta bildiğin yok sen ne pislik herifsin yeter sizin gibiler yüzünden bu ülkede adam gibi iş bile çıkmıyor kıl yün tüy!size hakaret edilmeyi bile haketmeyen zavallı insan müstellerisiniz!

enes_59

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Moderatör tarafında düzenlendi:

brkylmz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.burakyilmaz.com.tr
Sorumluluk sınırlarının ve görev tanımlarının tam olarak yerle yeksan olduğu sektöre çok güzel bir dönüş olmuş aslında.
yani işveren açısından maalesef ki grafik "operatörleri"nin genel görüntüsü bu hatta eklenmesi gerekenlerde var
mesela yabancı menşeili bir iki site biliyorsa oradan "araklayarak" yaptığı işleri agzında sakızla ben yaptım diye dolaşanlarda bu statüde. hatta o kadar eksik ki bazı noktalar eklesem bi o kadarda benim yazmam lazım buraya kadar yanlış olan tek nokta ilan sahibinin grafik "tasarımcı" ile grafik "operatörünü" ayırmadan hem nalına hem mıhına vurmasından kaynaklanıyor. ki feryatlara bakarsak olması gerekende budur tek tek üyelere mesaj yollar ve portfolyo "rica edersiniz" eger feryadı ile çalışmaları paralel ise o zaman bi özeleştiri yapar ve sizde kendinizi düzenlersiniz.

Rakamların 800-1000 olması tamamen afaki olduklarının göstergesidir bence. cunku indesing de ki şablonu baglamaktan tut data yazılımına kadar inceliğini bilen biri muhakkakki alaylı yani eski cıraklardandır ve piyasa rakamlarını bilen biridir. bu rakamlarla kimin sadece para için urettiğini kimin sevdiği işi seve seve yaptığını analiz etmiştir.

mesai mevhumları ya da diğerleri teferruat gibi duruyor.

velev ki tam anlamı ile bir "tasarımcı" bu ilanı tebessümle karşılayacak ve benzer ilanlar sayesinde "araklamacı" araştırmamacı operatörlere inen " biz sizin ne oldugunuzun farkındayız o yuzden bizden uzak durun" temalı tokadı sakinlikle izleyecektir.

* mailin yazılmaması ben analizimdeki görüşleri ispatlat nitelikte
** sanat ve sanatçı vurgusunun birden cok kez yapılıp, apaçilerle yongalanması ise yine "operatör & tasarımcı" arasındaki dağlar boyu farkı işaret ediyor.

tebrik ederim.

hcaliskan

🌱Yeni Üye🌱
brkylmz isimli arkadaşımıza konunun temasını yakaladığı için en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

"velev ki tam anlamı ile bir "tasarımcı" bu ilanı tebessümle karşılayacak ve benzer ilanlar sayesinde "araklamacı" araştırmamacı operatörlere inen " biz sizin ne oldugunuzun farkındayız o yuzden bizden uzak durun" temalı tokadı sakinlikle izleyecektir"

daha öncede belirttiğim gibi konu tartışıldıktan sonra gerekli açıklama yapılacaktır zaten.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bu kazı siz çevirn belki yanmaz... velhasıl mesajınızda sorduğunuz ""peki ben bunu kaça satabilirim?"" sorusu... bu soruyu soran ya da elemanı ile tartışan patron modelini de özellikle istanbulda geçirdiğim 8 yıl'ın içinde sıklıkla gördüm.

elbet birileri yiyecek bu kazı, elbet birileri yemeyecek...

amao biz sizin ne olduğunuzu biliyoruz velevi var ya, bi kaçımız sizin ne olduğunu çok daha iyi biliyor.

bunu da bi köşeye not alabilirsiniz.

başarılar...

eksen236

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
siz yapılan şu kötü yorumları bile hak etmiyorsunuz. 800 lira maaşı al anne ne ver. annende istanbulda kira ödesin ve evini geçindirsin. gerizekalı ; ben eğitimli bir grafikerim. hatta sizi rahatlacaksa grafik öğretmeniyim. birçok ulusal firmada çalıştım. normal firmalarda çalıştığımda oldu ama kimse 800 lira maaş teklif edecek kadar alçalmadı gözümde. evet piyasa bilgisi az olan grafikerler olabilir. evet mesleği iyi bilmeyen grafikerler olabilir. bu kadar kyruk acınız olduğuna göre hiç eğitimli ,işi ve piyasayı bilen bir adama 3000 lira verip çalıştırmamışsınız demektir. ucuz etin yahnisi misali hep çürükler denkgelmiş. ikinci bir husus senin grafikerin 10 dakkada kurumsal kimlik yapsa madalyamı takacan, yoksa maaşına zammı yapacan. yoooookk sen hiç bişey yapmayacan. grafiker neden yapsın. elemanlarınız siz yokken disiplinsiz davranıyosa bu sizin otoritenizin zayıflığını gösterir. ayrıca siz değilmisiniz özellikle prezantabl bayan eleman arayan.bayanlara laf ediyosunuz sanki siz yanınızda çalışan bayanın kıçına bakmıyosunuz.
bunuda yapıyosunuz ama her nedense hep siz haklısınız. neyse fazla uzun oldu . patron müsvettesi : herkes hak ettiğini yaşar. elemanlarınızın kalitesi sizin kalitenizi yansıtır.