Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

asp de kullanıcı yetkilendirme nasıl yapabilirim?

anadova

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar,

asp konusunda fazla deneyimim bulunmamakta ama deneme yanılma yoluyla kod yapılarını az çok anlamış gibiyim. Çalıştığım şirkette kalite sistemimiz için yapacak olduğum sistemde ise sorununu çözemediğim bir nokta mevcut. Bu konuda yardımlarınızı önemle rica edeceğim sizden !

Sistemi ilk önce kabataslak açıklamak isterim,

Veritabanından dbase.mdb 'in içerisinde üyeler adında bir tablo mevcut.

k.adi şifre kalitesistemgirdi insankaynaklari arge
ali 123 0 1 0
veli 123 1 1 0

üye giriş yaptıktan sonra default.asp sayfasında kalitesistemgirdi, insankaynaklari ve arge linkleri var ve üye bu linklerden örneğin kalitesistemgirdi ye tıkladığında kalitesistemgirdi.asp sayfasına gidiyor veya arge linkine tıkladığında arge.asp sayfasına gidiyor.

Giriş yapan b kullanıcı adlı üye kalitesistemgirdi linkine tıkladığında kalitesistemgirdi.asp sayfasına gelince sayfaya yetkisi varsa girebilsin eğer yoksa giremesin istiyorum.

bunun için de veri tabanımdaki üyeler tablosunda kalitesistemgirdi sutununda yetkileme için 0 ve 1 ifadelerini verdim.
0 girebilemesini
1 ise girememesini ifade etmekte,

bir türlü kod sistemini internetten bulamadım, kodlama konusunda yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba çok çok rica ediyorum.

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Benzer konular

shereff

🌱Yeni Üye🌱
Sistemine giriş yapan kullanıcının izin bilgilerini Session superglobali içine kaydedip, yönlendirdiğin sayfada da Session içinde izinli olduğunu gösteren bilginin olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Bu şekilde yönlendirme işlemini kesebilir, kesip mesaj gösterebilir veya direkt geri döndürebilirsin.

lafamilas

🌱Yeni Üye🌱
Kullanıcı giriş yaptıktan sonra üst bölüme rs. diye databaseteki tabloya bir bağlantı at.
sonra giren yetkisine göre linkleri görmesini istiyorsan,
<%if rs("agre")="1" then%><a href="arge.asp">Arge</a><br><%end if%>
işini görecektir.
Eğer arge 1 ise linki gösterir değilse linki göstermez. Bu kadar..

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kullanıcı giriş yaptıktan sonra üst bölüme rs. diye databaseteki tabloya bir bağlantı at.
sonra giren yetkisine göre linkleri görmesini istiyorsan,
<%if rs("agre")="1" then%><a href="arge.asp">Arge</a><br><%end if%>
işini görecektir.
Eğer arge 1 ise linki gösterir değilse linki göstermez. Bu kadar..

ama kullanıcı arge.asp sayfasının linkini biliyorsa tarayıcıya direk o linki yazarak sayfaya gidebilir.

işin çözümü, ilgili sayfaların başında, yani arge.asp'nin ilk satırında kontrol yapmak. bunu da session değerinin içeriğini kontrol ederek sağlayabilirsiniz. session değeri sizin önceden belirlediğiniz kod, numara vs. olacağından, kullanıcının session değeri istenilen değerle uyuşuyorsa sayfa görüntülenir, uyuşmuyorsa response.redirect metodunu kullanıp geldiği sayfaya gönderebilirsiniz.