Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Asp.Net Yardım.!

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
Arkadaşlar konu; bu e-mail adresi sistemimizde kayıtlıdır uyarısı. Şimdi bir üye kayıt formu oluşturdum vatandaş üye oluyor fakat aynı **** adresiyle yine olunmasın istiyorum. Kayıt kodlarımı yazayım bu kodlara göre yardımcı olursanız sevinirz. Access veritabanı kullanıyorum bu arada.

OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\veriler.mdb"));
baglanti.Open();

OleDbCommand sorgula = new OleDbCommand("select * from uyekayit where mailadresi=@mailadresi",baglanti);

sorgula.Parameters.AddWithValue("@mailadresi", txtmailadresi);

OleDbDataReader kayitoku = sorgula.ExecuteReader();
if (sorgula == null)

if (kayitoku.Read())
{

// lblsonuc adında arama sonucunu taşıyacak bir Label olduğunu varsayalım.

}

else

{

lblsonuc.Text = "Bu kullanıcı adı ile daha önce kayıt yapılmış. Lütfen başka bir kullanıcı adı deneyiniz.";

OleDbCommand uyekayit = new OleDbCommand("insert into uyekayit (adi,soyadi,kullaniciadi,mailadresi,sifre) values (@adi,@soyadi,@kullaniciadi,@mailadresi,@sifre)", baglanti);
//Yukarıda tanımladığımız @Kullanıcı ve @Sifre alanlarına aşağıda değerlerini gönderiyoruz.

uyekayit.Parameters.AddWithValue("@adi", txtadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@soyadi", txtsoyadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@kullaniciadi", txtkullaniciadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@mailadresi", txtmailadresi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@sifre", txtsifre.Text);

baglanti.Open();

uyekayit.ExecuteNonQuery();

Label4.Text="Kayıt işlemi başarıyla gerçekleştirildi";

ve şöle bi hata aldım

OleDbDataReader kayitoku = sorgula.ExecuteReader();

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sorunu halettim yardımlarınız için sağolun:D

"Sorunu hallettim fakat halledemeyenler varsa umrumda değil" anlaşılıyor bu mesajınızda!

Ben yine de teşekkür edeyim de nezaketi elden bırakmayayım değil mi.

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
Aslında haklısınız o mesajı yazmak yerine çözümü yazabilirdim fakat ben tam bir haftamı verdim gezmediğim site kalmadı anlamak isteyen bu işe gönül veren benim gibi günlerini versin önce buraya 5 günün sonunda yardım mesajını yazdım ..Buraya kadar tam bi bencillik abidesiyim biliyorum ama malesef ihtiyacı olanlar önce biraz yorulsun, haa benim kaybettiğim günler kadar bekleyip saten çözümü yazıcakdım keza hazırlop kopyala yapıştırcı olmayan ve biraz olsun bu işten çakan vatandaş yukarda verdiğim kodun saten çözüm oldugunu anlar benimde gözümden kaçmış sadece bi kaç kodun yeri değişçek. Neyse nezaketsizliğime veriniz düşündümki biraz emek harcamadan çözüme hazırca konana elemana kötülük yapmış olurum. Kolay gelsin.