Soner DİLEK
🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar konu; bu e-mail adresi sistemimizde kayıtlıdır uyarısı. Şimdi bir üye kayıt formu oluşturdum vatandaş üye oluyor fakat aynı **** adresiyle yine olunmasın istiyorum. Kayıt kodlarımı yazayım bu kodlara göre yardımcı olursanız sevinirz. Access veritabanı kullanıyorum bu arada.
OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\veriler.mdb"));
baglanti.Open();
OleDbCommand sorgula = new OleDbCommand("select * from uyekayit where mailadresi=@mailadresi",baglanti);
sorgula.Parameters.AddWithValue("@mailadresi", txtmailadresi);
OleDbDataReader kayitoku = sorgula.ExecuteReader();
if (sorgula == null)
if (kayitoku.Read())
{
// lblsonuc adında arama sonucunu taşıyacak bir Label olduğunu varsayalım.
}
else
{
lblsonuc.Text = "Bu kullanıcı adı ile daha önce kayıt yapılmış. Lütfen başka bir kullanıcı adı deneyiniz.";
OleDbCommand uyekayit = new OleDbCommand("insert into uyekayit (adi,soyadi,kullaniciadi,mailadresi,sifre) values (@adi,@soyadi,@kullaniciadi,@mailadresi,@sifre)", baglanti);
//Yukarıda tanımladığımız @Kullanıcı ve @Sifre alanlarına aşağıda değerlerini gönderiyoruz.
uyekayit.Parameters.AddWithValue("@adi", txtadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@soyadi", txtsoyadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@kullaniciadi", txtkullaniciadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@mailadresi", txtmailadresi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@sifre", txtsifre.Text);
baglanti.Open();
uyekayit.ExecuteNonQuery();
Label4.Text="Kayıt işlemi başarıyla gerçekleştirildi";
ve şöle bi hata aldım
OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\veriler.mdb"));
baglanti.Open();
OleDbCommand sorgula = new OleDbCommand("select * from uyekayit where mailadresi=@mailadresi",baglanti);
sorgula.Parameters.AddWithValue("@mailadresi", txtmailadresi);
if (sorgula == null)
if (kayitoku.Read())
{
// lblsonuc adında arama sonucunu taşıyacak bir Label olduğunu varsayalım.
}
else
{
lblsonuc.Text = "Bu kullanıcı adı ile daha önce kayıt yapılmış. Lütfen başka bir kullanıcı adı deneyiniz.";
OleDbCommand uyekayit = new OleDbCommand("insert into uyekayit (adi,soyadi,kullaniciadi,mailadresi,sifre) values (@adi,@soyadi,@kullaniciadi,@mailadresi,@sifre)", baglanti);
//Yukarıda tanımladığımız @Kullanıcı ve @Sifre alanlarına aşağıda değerlerini gönderiyoruz.
uyekayit.Parameters.AddWithValue("@adi", txtadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@soyadi", txtsoyadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@kullaniciadi", txtkullaniciadi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@mailadresi", txtmailadresi.Text);
uyekayit.Parameters.Add("@sifre", txtsifre.Text);
baglanti.Open();
uyekayit.ExecuteNonQuery();
Label4.Text="Kayıt işlemi başarıyla gerçekleştirildi";
ve şöle bi hata aldım