Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

autocad - indesign

amonvala

🌱Yeni Üye🌱
teknik resimlerin olduğu bir katalog hazırlıyorum. önce solid works deki 3boyutlu teknik resimi autocad'e export ediyorum. sonra da tabii ki indesign 'a atmam gerekiyor.

eps olarak import etmek en iyi sonucu verdi. ama ne çizgi kalınlıkları ne de çizgi tipi (kesikli, desh vs...) export edilmiyor eps uzantısıyla. yani bütün çizgiler düz (continous) ve aynı kalınlıkta (0.3 mm).

yardım ederseniz çok sevinirim.
iyi çalışmalar.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Layerleri açık olan resimlerde sorun çıkarabiliyor.. Eğer işinizi bozmuyorsa PS'de flatten image yapmayı deneyin..

İşinizi bozarsa PS'de path oluşturup Path'i İD'de gösterebilirsiniz.

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
AutoCAD'in *.dwg ve *.dxf uzantılı iki farklı dosya türü var. Bunlardan dwg olanı kullanarak Export edip CorelDRAW'da sorunsuz açabilirsiniz. Corel'de açtıktan sonra da AI formatında kaydedip InDesign'da açmayı deneyin.

amonvala

🌱Yeni Üye🌱
dwg ve dxf işe yaramadı

ilginiz için çok teşekkürler. ama autocad'den dwg yada dxf'i corele atamadım. dosya hatası verdi.

bu yüzden wmf kullandım. corel renk farklılıklarını ve çizgi tipini tanıdı. (hala çizgi kalınlığı yok) ancak corel'den ai uzantıyla export edemiyorum.

amonvala

🌱Yeni Üye🌱
yardımlarınız için teşekkür ederim. sorunu çözdüm. benden sonra bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için;

işin sırrı autocad'den export etmeyip plot etmek. pdf formatında plot ederseniz indesigna doğrudan export edebiliyorusunuz. hem çizgi kalınlıklarını hem çizgi renklerini hem de çizgi tiplerini sorunsuzca görüntüleyebilirsiniz.

kolay gelsin...