Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Autocad'den Max'e dwg aktarırken...

bltvsky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umutbabilon.com
Autocad kullanmayı bilmiyorum, uzun zaman önce autocad'den mimari çizimleri max'e aktarıp çalışmıştık. Şimdi dwg formatındaki dosyaları max'e import edip-exture diyince bi sorun çıkıyor. Kağıt sendromu gibi, extrude falan diyince ortaya çıkıyor. Bir de o çizimleri ediatble spline haline getiremiyor muyuz en azından?
Bu dwg'leri nasıl kullanabilirim, aslında soru bu, fikri olan var mı biraz acil de ben sorunu anlamadığım için çözemiyorum da...

Benzer konular

MuratCelik

Generalist
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.muratcelik.in
Merhaba.Bir mimari calismada Dwg dosyasını max e import ettiginde sahneye gelen line lardan olusan dosyayı extrude edersen genelde iç içe gecmiş polygonlardan olusan bir calısam elde edersin.sahneye cagırdıgım dosyadaki fazlalık line ları temizle daha sonra hepsini grup haline getir.daha sonra kendi line larınla calis ve extrude et.ileride karsılasabilecek sorunları ortadan kaldırmıs olursun.daha sonra sorunla karsılasmakdansa calısmaya bu sekilde baslarsan modelleme acısından bir sorun yasayacagını sanmıyorum.Not: bazı mimar arkadaslar ölçü olarak ne kullanıyor bilmiyorum ama sahneye import ettigin autocat dosyası uzerinde calıssanda yaptıgın calısma metrik olmuyor.metrik calısmaya dikkat etmelisin..render asamasında ısıklar sapitabiliyor ve degisik sorunlarla karsılasabiliyorsun.. calismalarında basarılar...

bltvsky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umutbabilon.com
Merhaba.Bir mimari calismada Dwg dosyasını max e import ettiginde sahneye gelen line lardan olusan dosyayı extrude edersen genelde iç içe gecmiş polygonlardan olusan bir calısam elde edersin.sahneye cagırdıgım dosyadaki fazlalık line ları temizle daha sonra hepsini grup haline getir.daha sonra kendi line larınla calis ve extrude et.ileride karsılasabilecek sorunları ortadan kaldırmıs olursun.daha sonra sorunla karsılasmakdansa calısmaya bu sekilde baslarsan modelleme acısından bir sorun yasayacagını sanmıyorum.Not: bazı mimar arkadaslar ölçü olarak ne kullanıyor bilmiyorum ama sahneye import ettigin autocat dosyası uzerinde calıssanda yaptıgın calısma metrik olmuyor.metrik calısmaya dikkat etmelisin..render asamasında ısıklar sapitabiliyor ve degisik sorunlarla karsılasabiliyorsun.. calismalarında basarılar...

Aynen dediğiniz gibi oluyor extrude sonrasında.
Line'lara müdahale edemiyorum aslında son çözüm olarak max'e attığım çizimi referans alıp üzerinden spline'la yeniden çizmeyi düşünmüştüm ben de.

Teşekkürler.