Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aydınger çıkışı alınacak tireli işin montajı

ugurkurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.catworks.net
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var: Çalıştığım yerdeki mücellit ustası A4 bir iş basılacağında 64 x 90 kağıdı fire vermemek için A4'ten sadece 1-2 mm büyük kesiyor. Eğer çalıştığım iş filme gidecekse kesim ve ayar kroslarını yarısı işin içinde de kalsa o 2mm ye yerleştiriyorum. Ama lazer yazıcıdan aydıngere çıkış alacaksam yazıcının baskı alanı A4'ten küçük olduğundan ayar kroslarını işin içine kesim kroslarını da L şeklinde değil de üste yatay sıfıra sıfır yan yana iki çizgi olarak koymak zorunda kalıyorum. Matbaa ustası boğacak beni yardım :giggle:

https://imageshack.us/photo/my-images/690/montajh.jpg

Benzer konular

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
70 x 100 kağıt kullanmanızı tavsiye edebilirim..

ugurkurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.catworks.net
Hehe :) en mantılkısı o zaten de 64 x 90 1.hamur stoğu fazla oluyor genelde tüketilmesi gerekiyor. fatura antetli vs işlerden başka bi yerde pek kullanılmıyor. 70*100 olsa problem yok dediğiniz gibi. Ya da malzemeden çalıp a4 değil de 200 x 287 gibi bi ebatla kesim yapacaz. :rofl: Ustam kıllık yapıyor işte adam yılların matbaacısı tabi racon kesiyor. Kitabına uydurmak lazım.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
cross'u sen makas tarafına koymussun yan tarafa koycaksın kagıdın büyük tarafı makastır
anladığım kadarıyla bu fatura

_SessizGemi_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kros

yazıcınız a4ebatında olduğu için, a4 ün dışına kros koyma imkanınız yok.
Doğru anladım değil mi?
Bu durumda krosu mecburen a4 ün içine (işin içine) koymak zorunda kalırız.
Usta baskı aşamasında bu krosları ayar için sadece bir kaçına basar.
Ve devamında bu krosları siler. Tabi ustayı krosların işin içinde olduğunu söylemekte yarar var. Aksi taktirde unutabilir. Bu şekilde sorun çözülmüş olur.