Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aylık 800ytl'ye Operatör, 1800ytl'ye Grafik Tasarımcı, 2400ytl'ye Sanat Yönetmeni

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Benim kuzenim geçen sene 750yle başladı, bu sene 1200 alıyor. Kurs mezunu oda, kendini geliştirdikten sonra resti çekince işvereni ücretini artırmış. Yeri geldiğinde mezar avcısı işveren müsvettelerine resti çekebilirsek sektör iyileşir diye düşünüyorum...

Temennim budur Arkadaşlar... Herkes Aynı tepkiyi gösterirse bu durum düzelir diye düşünüyorum... Ucuza çalışanlar emeğinizi bu kadar ucuza satmayın..

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Çok sayida ve hızlı bir şekilde, talepten çok fazla, sektöre kurs çıkışlı operetor girişi var. Bu insanlar öncelikle operator olduklarının farkında değiller. Çünkü kurslar grafiker yetiştiriyoruz diyor... Krusu bitirince iş aramaya koyulunca 1. tecrubesi ollmadigi için, 2. grafik eğitimi olmadiği için iş bulamiyor. Son çare olarak ya çok az bir miktara yada hiç paraya (işi öğrenmek adina) çalışmaya başlıyor...Bu durumuda iş veren ticari kar bilip kullaniyor... Döngü budur... Bu durumu düzeltelim yeter sanki...

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok sayida ve hızlı bir şekilde, talepten çok fazla, sektöre kurs çıkışlı operetor girişi var. Bu insanlar öncelikle operator olduklarının farkında değiller. Çünkü kurslar grafiker yetiştiriyoruz diyor... Krusu bitirince iş aramaya koyulunca 1. tecrubesi ollmadigi için, 2. grafik eğitimi olmadiği için iş bulamiyor. Son çare olarak ya çok az bir miktara yada hiç paraya (işi öğrenmek adina) çalışmaya başlıyor...Bu durumuda iş veren ticari kar bilip kullaniyor... Döngü budur... Bu durumu düzeltelim yeter sanki...

İşi öğrenmek adına başka ne yapabilirler. Nucat hanım insanların keyfiyeti grafikerlik yapacağını zannetmem. Türkiye şartlarını biliyorsunuz. Siz yanınıza alıp yetiştirimisiniz. Ne kadar uğraşırsınız yetiştirmek için. Bu insanlara yardım etmek lazım. İyi veya kötü önemlimi. Grafiker açığı fazla ülkemizde. Bırakın yetişsinler kendine güvenlerini kaybettirmiyelim. Tecrübe başka nasıl edilebilir.
Siteyi inceleyelim arkadaşlar can sıkıntısından yaptım mesajları ile dolu. Ya bu site olamazsa. Sizi bilmem ama ben çok çaresizlikler altında yetiştim. Anlamanız lazım 15 yıl önce böyle siteler yoktu. Ticari işletme zaten bu arkadaşarı yardımcı veya yetiştirmek üzere alıyor.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
İşi öğrenmek adına başka ne yapabilirler. Nucat hanım insanların keyfiyeti grafikerlik yapacağını zannetmem. Türkiye şartlarını biliyorsunuz. Siz yanınıza alıp yetiştirimisiniz. Ne kadar uğraşırsınız yetiştirmek için. Bu insanlara yardım etmek lazım. İyi veya kötü önemlimi. Grafiker açığı fazla ülkemizde. Bırakın yetişsinler kendine güvenlerini kaybettirmiyelim. Tecrübe başka nasıl edilebilir.
Siteyi inceleyelim arkadaşlar can sıkıntısından yaptım mesajları ile dolu. Ya bu site olamazsa. Sizi bilmem ama ben çok çaresizlikler altında yetiştim. Anlamanız lazım 15 yıl önce böyle siteler yoktu. Ticari işletme zaten bu arkadaşarı yardımcı veya yetiştirmek üzere alıyor.

Mesleğe yetenegi, becerisi, istegi, sevgisi olan herkese kapım açıktır. Yeterki, azimli olsun, hızlı hakaret etsin, sıkılmasın, özen göstersin, kaytarmasın, mızmızlanmasın, öfleyip puflemesin, sabırlı olsun, umut etsin... Mecburiyetten değil, işini sevsin... Hiç birşey olamayıp grafiker olanlardan sıkıldım...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Mesleğe yetenegi, becerisi, istegi, sevgisi olan herkese kapım açıktır. Yeterki, azimli olsun, hızlı hakaret etsin, sıkılmasın, özen göstersin, kaytarmasın, mızmızlanmasın, öfleyip puflemesin, sabırlı olsun, umut etsin... Mecburiyetten değil, işini sevsin... Hiç birşey olamayıp grafiker olanlardan sıkıldım...

Bu konuda nucat a katılıyorum. Sitemize gelip "aman bana acil logo lazım" logo nasıl yapılır acil öğrenmem lazım diyen bir insan daha logonun ne olduğunu araştırmadan ben grafikerim diyebilecek bir potansiyele sahiptir.

Daha dün başıma gelen bir olay. Msn e eklemesi için özelime msn adresi yazan (kullanıcı ismi bende kalsın) bir üyemiz kendisinin bir yer için "amblem" yapması gerktiğini söyledi. İlk sorum...

-Amblem nedir?
-Bilmem.

Ben sana nasıl yardımcı olayım????

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
grafiker ücretleri az odluğu gibi rekabet edeceğiz diye işlerin bedellerini çok düşük meblağlara çeken insalarda var ortada. örneğin 6 ytl parlak selfonlu kart müşteri bayılıyor buna. kimi grafikerin yanında oturup saatlerini alıyor adam sadece bir kartvizit için. sonuç olarak bu kadar mesaisini bu iş için harcayan grafikere tutup çok yüksek rakamları vermek pek mantıklı olmaz iş veren için. bazen ağlayasım geliyor. Hele bulunduğum şehirde sektör kan ağlıyor işi bilmeyen kasaplıktan manavlıktan matbaacılığa terfi eden bir sürü insan yarım yamalak işlerle (müşteri de işi bilmeyince yada fiyat uygun olsunda ne olursa olsun mantığı olunca ) piyasayı alt üst ediyorlar. Müşteri işini basıtacağı yerde büyük makineler olmasını istiyor. bilmiyor ki o iş benim 3 milyarlık bilgisayarımdan iyi çıkmazsa o makine ne basarsa bassın olmaz !!! Birazda yav bazen müşterilerime bile deli oluyorum ben bu işi ne kadar zamanda öğrenirim bu Freehand zaten basit iki günde öğrenirim ben gibi cümleler sarf etmiyorlarmı sanki freehandi öğrendinmi iş bitti demek.. yanıma adam geliyor öğreneyim diye ilk 2 saat renk bilgisi anlatıyorum adam sıkılıyor dinlemediği her halinden belli oluyor renk bilgisini dinlemeyen adama da gerisini ben anlatmıyorum..

epica

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremgultekin.com
banada inandırıcı hiç gelmedi grafikerim 1300 maaş alıyorum :D istatistiğe göre yarısındanda az ve gayet büyük bir reklam ajansındayım yani burdaki rakamlar abartı :) hehe

turruncuuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
araştırmaya katılan kişi sayısı çok az ..bu sayıyla sağlıklı bir sonuca varılamaz.
ücretler konusunda ise; her zaman donanımlı yetenekli insanlar heryerde olduğu gibi
hakettiklerini aldıklarını düşünüyorum.. 4500 ytl alan bir arkadaş vardı. Sanat yönetmeni ünvanı ile..ki ne kadar işinde iyi olur ne kadar iş yerinin sesini duyurursan o oranda artacaktır alacağın para diye düşünüyorum. Tabi hak yemeleri saymazsak;)

black_horses

🌱Yeni Üye🌱
selam herkese bende bi grafikerim söylendiği gibi fiyatı aşağı çeken çok kişiler var ve bu yüzden bizlerde emeğimizin karşılığını alamıyoruz. ben o yüzden yeni ayrıldım işimden ve şimdi iş bakıyorum.