Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bal Arıları Birşey Biliyor

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
eeeee biz boşunamı arıgiller :)

6703558.jpg

Avustralyalı bir araştırmacı, bal arılarının 4'e kadar sayabildiklerini ortaya çıkardı.

“Australian Broadcasting Corporation (ABC)” radyosunun haberine göre çalışma, Queensland Üniversitesinden araştırmacı Mandyam Srinivasan tarafından
yapıldı.

Bir tünelin içerisine 5 işaret yerleştirildi ve bunlardan birine nektar kondu. Tünele bırakılan arılar, nektarın bulunduğu yere uçtu.

Daha sonra nektar başka bir noktaya bırakıldı ve arılar tekrar tünele kondu. Arılar bu kez, önce nektarın ilk konduğu noktaya uçtu, yiyeceği burada bulamayınca, nektarın bulunduğu ikinci noktaya geçti.

Bu şekilde üçüncü ve dördüncü aşamalara geçirilen arıların, dört işarete kadar sırayla yer değiştirebildikleri gözlendi. Ancak arılar, dörtten yukarıya çıkamadı.

Araştırmacı Srinivasan, bir susam büyüklüğünde beyne sahip olan arıların gerçekten şaşırtıcı çok sayıda yeteneğinin bulunduğunu söyledi.

Benzer konular

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Baksana zaten haberin üstündeki arı cin gibi bakıyo, hatta korkunç... ondan herşey beklenir :)

Arılar hakındaki bilgi için teşekkürler ayrıca...

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Vaybe arıların bu kadar zeki olduğunu bilmiyordum :D paylaşım için teşekkürler..

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
entersan! arı bu kadar zeki varmış bilgi için teşekkürler

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Zeki oldukları kesin.. geçen bende bir belgeselde, arıların yedikleri yiyeceklerin rengine göre bal yaptığını izledim çok ilginçti.. şekerlere mavi boya sürüp arılara yedirtiyorlar ve oluşan bal mavi renkte oluyordu.. :D

Hem zeki hem tasarımcı bunlar.. eee tabi bizde... ;)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Canım paylaşımın için çok teşekkürler
ya ben oldum olası korkarım arılardan; burdaki daha da korkunç valla :)
Ya ama bu deneyden arıların sayabildikleri sonucuna nasıl vardılar anlamadım :D
Bal kokusunu alıp, takip ediyor olamazlar mı?belkide 4 kereden snra tıpkı bizdeki gibi burunları kokuya duyarlılık kazandığı için 5.yi bulamamışlardır :)
ciddiyim yani;böyle bir deneyden böylebir sonuç çıkmaz :)

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Paylaşım için teşekkürler gerçekten ilginçti :)

Zeki oldukları kesin.. geçen bende bir belgeselde, arıların yedikleri yiyeceklerin rengine göre bal yaptığını izledim çok ilginçti.. şekerlere mavi boya sürüp arılara yedirtiyorlar ve oluşan bal mavi renkte oluyordu.. :D

Hem zeki hem tasarımcı bunlar.. eee tabi bizde... ;)

Oha bu daha ilginçmiş.. Eh.. neden renkli bal çıkarmıyolar? :D bence satışları patlar :D:D hemde çocukların yemesi için bahane olabilir pembe bir bal örneğin :D