Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Başkent tv logosu çalıntımı

darkdevill

🌟Usta Tasarımcı🌟
Taybah_countryside_logo_by_AnubisGraph.jpg

baskent%20tv-web.jpg

bence bi fark yok ama hangisi birinden almış

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hafif oynama yapılarak kullanılan (ç)alıntı bir logo gibi...:)

darkdevill

🌟Usta Tasarımcı🌟
:) bencede çok acayip öyle bir firmanın öyle bir çalıntı logosu olması grafikerler açısından çok acı verici :)

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
tartısmaya gerek yok bukdar amatorce dusunulup arastırmadan hop dıye atlayan ınsanlar oldugu surece bu ısler bole dewam eder bızde gunlerce logo cızelım pf

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sonuçta 3D hazırlanmış logolar, bu tür benzeliklerin olması normal diyecegimde, renklerin de birbirine bu kadar yakın olması ilginç.

Renklerde çok küçük farklılıklar olsada, ç(alıntı).
Sanırım böylesine tanıdık bir firmanın logosunda benzer bir logo kullanabilecek kadar cesur bir grafiker(tabi nasıl grafiker tartışılır...)

görüntü itabariyle güzel emeğine sağlık

Rüzgar Bey, sanırım başlığa bakmadınız? :)

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Bence firmalarin kurulus yillarina bakmak lazim once, kim kimden kopya cekmis. Baskent TV`nin sitesine girdim ve kurulus tarihi 1995. Tayba`nin websitesini aradim ama maalesef yok, deviantart`ta boyle bi logo var, biri tasarlayip siteye koymus...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence firmalarin kurulus yillarina bakmak lazim once, kim kimden kopya cekmis. Baskent TV`nin sitesine girdim ve kurulus tarihi 1995. Tayba`nin websitesini aradim ama maalesef yok, deviantart`ta boyle bi logo var, biri tasarlayip siteye koymus...

Evet dediginiz gibi Başkent Tv' nin kuruluş tarihi 1995 ve internette araştırma yaptım sanırım eski logosu bu:

ve çıkan haberler göre 2006 temmuzda bu logosunu değiştirdigi yönündedir.
İşte haber:

Çok yakında (temmuz 2006) uydu üzerinden yayına yeni bir logo ile başlayacağız…

Teşekkürler

Mesut dural
Genel yayın koor.yrd.

DeviantARTta da sizinde söylediginiz gibi böyle bir logo var ve eklenme tarihi " November 19, 2006(19 kasım 2006)

Bu durumda kimin kimden çaldıgı hakkında bir yorum yapmak zor...

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Ben soyle dusunuyorum: Eger bu kanal uydu dan yayin yapiyorsa bunu butun dunya gorur. Simdi o logoyu deviantart`ta tasarlayan kisi Arap ve firma arap firmasi. Acaba diyorum o logoyu tasarlayan uydu da bu kanali izlerken bu logoyu gorup kopya mi cekti? Ya da baskent TV nin logosunu tasarlayacak adam deviantart`ta aratip boyle bi logo mu buldu? Ama logoyu deviantart`ta tasarlayan kisi diyor ki renklerin bi anlami var yesil topragi, sari gunesi, mavi de gokyuzunu temsil ediyor...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben soyle dusunuyorum: Eger bu kanal uydu dan yayin yapiyorsa bunu butun dunya gorur. Simdi o logoyu deviantart`ta tasarlayan kisi Arap ve firma arap firmasi. Acaba diyorum o logoyu tasarlayan uydu da bu kanali izlerken bu logoyu gorup kopya mi cekti? Ya da baskent TV nin logosunu tasarlayacak adam deviantart`ta aratip boyle bi logo mu buldu? Ama logoyu deviantart`ta tasarlayan kisi diyor ki renklerin bi anlami var yesil topragi, sari gunesi, mavi de gokyuzunu temsil ediyor...
Evet haklısınız.

Başkent tv logosunun uyduda yayılanması ve taybah' ın logosunu yapan grafiker' in deviantART ta yayımlama tarihi aynı yıl(2006)...bu yüzden çelişki oluşuyor, kim kimden esinlendi?

Ama Başkent Tv' nin yeni logosunun yayınlanma tarihine bakarsak, bu durumda onun (ç)alıntı olma ihtimali daha fazla gibi görünüyor.Taybah' ın kuruluş tarihi bilinse ve Başkent Tv logosunu yapan grafiker bulunsa sanırım açıklık kazanırdı...

Son düzenleme:

fenerli

🌱Yeni Üye🌱
başkent tv bir reklam ajansından bedelini ödeyip o logoyu satın aldı... reklam ajansı da bu logoyu yapan insandan daha önce hakkını almıştı. problem yok yani

macosxp

🌱Yeni Üye🌱
bu kadar benzerlik de olsun arkadaşlar ya nedir yani nasıl aynısı diyebilirsiniz bunlara...

Romeo85

🌱Yeni Üye🌱
logo etkileyici bana göre sarışındır güzel diğerine göre kumral bence kötü eleştrilerde iyidir insanı yoğurur darılmak yok :) 10 üzerinden 9 :)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bu kadar benzerlik de olsun arkadaşlar ya nedir yani nasıl aynısı diyebilirsiniz bunlara...

O zaman sizin logonuzun ben benzerini yapıyım, bu kadar benzerlik olsun diyeyim, hoşunuza gider mi?...ki böylesine imajı yüksek firmalar için; logo ve kurumsal ciddi bir kavramdır.

logo etkileyici bana göre sarışındır güzel diğerine göre kumral bence kötü eleştrilerde iyidir insanı yoğurur darılmak yok :) 10 üzerinden 9 :)

Biz ona beğeni göreceli bir kavramdır diyoruz, burda tartıştıgımız konu farklı.
Yorum yapmıcam...!

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Valla açık konuşmak gerekirse bi tuhaf olmuş