Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı işinden anlıyan biri bakabilirmi? ( kitap kapağı )

DogalGaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dönem ödevi hazırladım ders notu çok kötü =) bide lise 2 tekrarız kalmamamız lazm bari cafcaflı bi ödev olsun istiyorum ki not versin.
oyüzden öncelikle kitap kapağı gibi yapmayı düşündüm...

20 sayfalık bir dönem ödevi hazırladım bunu kitap haline girmek istiyorum copycenter'lar fln yapabilirmi acaba bide kapak hazırladım bunun için

ön kapak a4 boyutu + arka kapak a4 boyutu + katlama payı diye düşündüm
yani 2480x3508 + 2480x3508 + 605x3508 = 5600x3508 aslında 5565 fakat kenar payı olur diye düşündüm fazlasını keserim olmadı herneyse böyle bir resim oldu bunu nasıl bastırıcam söylemem gereken nedir adamlara?
1 tane yaptırıcam yaparlarmı ? yaparlarsa nerelere gitmeliyim?

ön kapak , arka kapak , katlama payı ayrı ayrı 3 resimmi olmalı hepsi ayrı parçalar halindemi basılıyor yoksa tek parça halinde 5600x3508 olarak basabilicekleri kağıtlar varmı? herşey için şimdiden sağolun.

Fazla Font kullanmadım hocanın gözüne batmasın diye, olağanca sade yapmaya çalıştım.

https://img26.imageshack.us/img26/4186/onarkakapak.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ben öğretmen olsam benim gözüme bu yaptığınız batardı... Neden derseniz öğretmen olsaydım bu beni kandıracağını mı sanıyor, acaba? diye düşünürdüm. Onların sizden istedikleri anlaşılmış, öğrenilmiş temiz bir ödev hepsi bu! Eğer yok illa iyi bir şey olsun öğretmenin için derseniz, ödevinizi güzel bir dosyada verin. Dosyalar öğretmenlerin işine yarar :) Gerçek olan bir şey vardı benim zamanımda asla dosya geri gelmez... Hala devam ediyordur o gerçek. Güzel bir dosya olursa hem işine yarar hem de severek kullanır... Yaptığınız kapak renkler itibariyle çok karanlık. İlla böyle bir şey derseniz... Açık renkler kullanın. Zemini bırakın beyaz kalsın, yazılarınız siyah olsun gerçekten. Yazı karakterleri uygun. Bunları A4'e bastırın, temiz güzel bir dosyada sunun. Ödeviniz temiz, anlaşılır bir dille yazılmış ve isteneni veriyorsa tamamdır! Yaptığınız bu çalışma öğretmeninizi "gözümü boyama çalışıyor" gibilerinden bir düşünceye itebilir. Kimse bundan hoşlanmaz emin olun.

Eğer kendi fikrinize sabitlendiyseniz de; forumda sırt payı hesaplama tablosu var indirin. Ya da ödevinizin kalınlığını cetvelle ölçün. Zemin bu şekilde renkli olacaksa, iki A4 sayfayı yanyana getirin. Ortalarını hesapladığınız ya da ölçtüğünüz sırt payı kadar açın.
Oluşturduğunuz düzlem sizin kapak ölçünüzdür. Bu ölçüyü enden ve boydan 6mm kadar arttırın. Dijital baskı yapan bir yere götürün, kağıt seçin ve bastırtın. Fazlalıkları kestirin.Yine aynı yerde ciltleme yapacaklardır. Muhtemelen yapıştırma olacaktır.

Son düzenleme:

DogalGaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben öğretmen olsam benim gözüme bu yaptığınız batardı... Neden derseniz öğretmen olsaydım bu beni kandıracağını mı sanıyor, acaba? diye düşünürdüm. Onların sizden istedikleri anlaşılmış, öğrenilmiş temiz bir ödev hepsi bu! Eğer yok illa iyi bir şey olsun öğretmenin için derseniz, ödevinizi güzel bir dosyada verin. Dosyalar öğretmenlerin işine yarar :) Gerçek olan bir şey vardı benim zamanımda asla dosya geri gelmez... Hala devam ediyordur o gerçek. Güzel bir dosya olursa hem işine yarar hem de severek kullanır... Yaptığınız kapak renkler itibariyle çok karanlık. İlla böyle bir şey derseniz... Açık renkler kullanın. Zemini bırakın beyaz kalsın, yazılarınız siyah olsun gerçekten. Yazı karakterleri uygun. Bunları A4'e bastırın, temiz güzel bir dosyada sunun. Ödeviniz temiz, anlaşılır bir dille yazılmış ve isteneni veriyorsa tamamdır! Yaptığınız bu çalışma öğretmeninizi "gözümü boyama çalışıyor" gibilerinden bir düşünceye itebilir. Kimse bundan hoşlanmaz emin olun.

Eğer kendi fikrinize sabitlendiyseniz de; forumda sırt payı hesaplama tablosu var indirin. Ya da ödevinizin kalınlığını cetvelle ölçün. Zemin bu şekilde renkli olacaksa, iki A4 sayfayı yanyana getirin. Ortalarını hesapladığınız ya da ölçtüğünüz sırt payı kadar açın.
Oluşturduğunuz düzlem sizin kapak ölçünüzdür. Bu ölçüyü enden ve boydan 6mm kadar arttırın. Dijital baskı yapan bir yere götürün, kağıt seçin ve bastırtın. Fazlalıkları kestirin.Yine aynı yerde ciltleme yapacaklardır. Muhtemelen yapıştırma olacaktır.

bilgi için teşekkürler ayrıca ;

madem dosyalar hocanın işine yarıyacak diye veriyorsak ödevin içine bi 50 lira sıkıştıralım daha makbule geçer :) maksat uğraşmış desmesini istemekti hocanın göz boyamakla alakası yok sadece uğraşmış desin diye zaten nedense pc çıktısı kabul etmiyor ödevde sadece kapak pc çıktısı olucak.

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net

madem dosyalar hocanın işine yarıyacak diye veriyorsak ödevin içine bi 50 lira sıkıştıralım daha makbule geçer :) maksat uğraşmış desmesini istemekti hocanın göz boyamakla alakası yok sadece uğraşmış desin diye zaten nedense pc çıktısı kabul etmiyor ödevde sadece kapak pc çıktısı olucak.

bunu yaparsan öğretmen seni hayatta geçirmez..
sadece kapak pc çıktısı olması demek bişey anlam etmez.. El yazınla yazacaksın derler, derler ki "Çocuk yazarak anlasın araştırsın öğrensin kafasında yer etsin"...
Saygılar...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

Sizin aklınız sanırım hocanın aklına girerimden başka bir şeye çalışmıyor. Verdiğiniz cevap ayıp...