Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı makinası tavsiye

hekir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar kullanıcı olarak yardımcı olarak yardımcı olan olursa sevinirim.

İç mekan baskı yapmak için; canon ve HP markaları arasında kaldım çok kararsızım, lakin conon markasının baskı kalitesini HP'ye göre daha çok beğeniyorum.

Canon indoor makinaların boyalarının pahalı olduğunu biliyoruz, muadil bir boya ile kullanma düşüncesine girip conon almaya karar verdim ama hala kafamda soru işaretleri var.

Muadil boyaları seçerken nelere dikkat etmeliyiz, bu boyalar makinaya herhangi bir zarar verir mi? muadil kullanmama rağrem kar oranım düşer mi?

Bu makinayla roll-up, örümcek stand, afiş, poster vs. baskısı yapıcam. metre kare maliyeti muadil boyalarla ne olur, forumda araştırdım fakat bir sonuca varamadım, konular hep yarım kalmış veya eski.

Yoksa bu makinadan vazgeçih HP mi alsak, çok kararsızım.

canonun baskısı bana daha güzel geliyor. Kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum lütfen.

yardımlar için teşekkür ederim.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
HP'in son zamanlarda çıkarttığı bütün ürünlerden uzak durmanız en mantıklı seçim bence, zaten bu seçimi yapınca ortada bir sorun da kalmıyor ...

hekir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayın ZxxxE, HP ile alakalı ne gibi sorununuz var acaba.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
HP'nin yazıcısını kullanıyorum (Daha önce diğer ürünlerini de kullandım cep telefonu dahil) daha önce (reklam olmasın diye adını söylemiyorum) başka bir marka kullanıyordum ve attan inip eşeğe binmiş gibi oldum. Aralarında biraz değil dağlar kadar fark var sizce sırf bu sebep yetmez mi? ...

hekir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim bilgi için, benimde gönlüm canon diyor... ama herşey parada bitiyor biliyorsunuz. Kar oranı çok düşük bir işletmeyi ayakta tutabilmek bu devirde çok zor.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer işin maddi boyutu ağır basıyorsa öncelikle baskı maliyetine dikkat edin, hangi boyayı kullanıyor ne kadar tüketiyor, boya fiyatı ve maliyeti nedir. Daha sonra (işinize göre) hangi malzemelere baskı yapabiliyor misal kumaş üzerine baskı yapabiliyor mu? Bunları göz önünde bulundurursanız daha sağlıklı seçim yapabilirsiniz. Makine fiyatları arasında kabul edilebilir bir fark varsa pahalı olanı da alabilirsiniz ki makine bir sefer alınıyor baskı hergün ...

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
bence roland'ı da araştır derim. sp-540v kullandım bir dönem. muadil boya kullanabiliyorsun. baskı kalitesi gayet iyi. baskı-kesim yapabiliyor. kumaş tual bezi vb. baskı yapabiliyor. baskı maliyeti hakkında net bir rakam veremeyeceğim ama canon dan uygun olduğunu piyasada kullanan arkadaşlardan biliyorum. roland da bu konuda iyidir ;)

hekir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sn. Harunirgin, roland bas kes makinaları vinil, kuşe kağıt gibi malzemelere'de baskı yapabiliyormu, yani örümcek stard, doll-up gibi işlerimi bununla yapabilirmiyim? Ben roland markasında sadece kesim ploterı almayı planlıyodum, yani canonla bastığım folyolarımı sadece kesebilmek için roland alacaktım.

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
stand vb. işler için kullanabilirsin. kuşe kağıt baskısı yapamazsın sanırım ama ben şahsen baskı folyosuna uyguluyordum o tarz işleri. folyo parlak da olduğu için güzel sonuç elde ediliyor. illa ki kağıt baskısı yapayım dersen raket kağıdına da basabilirsin onun da parlak veya matı oluyor. ayrıca plotter alma bence hem baskı hem keski yapabiliyor çünkü.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
İç mekanda tavsiyem roland. iyi araştırırsanız 6 kafalı baskı makineleri ile yaldız basım imkanı da sunuyor. ayrıca baskı makinesi almak yerine biraz daha üzerine koyarak tercihinizi bas-kesten yana kullanırsanız daha uygun olur. Hem işçilik süreniz kısalır hem de daha farklı çalışmalar elde edersiniz. HP de zaten yüksek çözünürlüklü baskılarda ram aşırı şişiyor ve sonuç hüsran olabiliyor. Tavsiyem NT server kasa kullanan makineleri tercih etmeniz. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
kardeş, bende rollup, örümcek stand, canvas çerçeve afiş gibi şeyler yapıyorum... eskiden HP plotterim vardı, küçük plotterlerde dolum yaptım 3 ay zor dayandı soldu, z6100 aldım, dayanıklı ama boyasının parasına can dayanmadı, 1 lt boya 400 TL nerdeyse.. Şimdi Epson DX5 kafalı ecosolvent bi makine aldım, tamam HPler gibi çok basit bi kullanımı yok ama değiyor, 1 litre boya 50 dolar, hem maliyeti ucuz, hem her türlü malzemeye basabiliyosun... HP alınca HP brandaya basmalısın, HP branda 4 dolar, normal branda 2 dolar. çok sıkıntılı yani, yıllarca çok uğraştım para verdim, şiimndi DX5 baskı ile rahat ettim, hem solma derdi yok, örümcek standları folyoya basıyorum, harika laminasyon etmeye de gerek kalmıyor. Tavsiye ederim EpsonDx5'leri. Yalandan yere avrupanın amerikanın markalı mallarına bağımlı kalmayın.