Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baskı öncesi kayıt sorunu

cagdas2088

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bir kurum için tanıtım kataloğu hazırlıyorum. matbaya vermek üzere photoshopta hazırladığım sonra çalışmalarımı hangi uzantıda kaydetmeliyim.
şimdiden teşekkürler

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Neden Photoshop?
Vektörel programlarla neden çalışmıyorsunuz?

umitulgen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.umitulgen.com
Göndereceğin matbaa üstünde herhangi bir düzeltme yapmayacaksa " .Tif " kayıt et, şayet düzeltme yapılacak bir durum var ise " .psd " olarak göndermende fayda var, psd dosyasında da text layerlerini "Rasterize Type" yapmayı ihmal etme.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Matbaa da çalışan grafiker arkadaş .psd dosyasını açarken sisteminde o font yüklü değil ise bi ekran yazısı ile karşılaşır ve "update" der sonra iş bi açılır diğer grafiker arkadaşın uyguladığı fonttan eser kalmaz.

Peki, düzeltme nasıl yapılacak o durumda? :)

umitulgen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.umitulgen.com
:smile: benim düzeltmede ki kastım renk ayarları, kenar kesim payları, dizgide sağa sola kaydırmalar vs. gibiydi. "Rasterize Type" sadece text layerini convert amaçlı yani.

Son düzenleme:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
:smile: benim düzeltmede ki kastım renk ayarları, kenar kesim payları, dizgide sağa sola kaydırmalar vs. gibiydi. "Rasterize Type" sadece text layerini convert amaçlı yani.

Tavsiyeler, nedenleriyle birlikte verilince daha net anlaşılabiliyor ve akılda kalıcı oluyor.

Açıklamalarınız için teşekkürler. :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
skyfox.
Keşke herhangi bir problemle karşılaşan tüm üyeler sizin gibi konunun özünü anlamaya yönelik sorular sorabilse.
Teşekkürler.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
resterize yapmak istemiyorsan ve text lerin düzeltilme olayı sözkonusu ise gönderdiğin dosyanın içine kullandığın font ları da ekle ;)

ikerson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel bir konu olmuş bende bu konudan birşeyler öğrendim